Umutla bekleyen işçi adayları şartları tutanlar ve yeterince sağlıklı olanlar Almanya yolcusu
Birazdan işçilik sınavını kazananlar açıklanacak, ama kimse sevinemeyecek gitsen bir dert, kalsan bir başka dert... (1965-İstanbul)
Almanya dediğin de ses etmedim. Adını ilk kez duymuştum. Yolculuk 3 gün sürüyor dediği an anladım..! Demek benden bu kadar uzağa gidiyordu
Son düzenleme : metin; 27-11-2017 saat: 21:19.
Adı şudur, şu fabrikanın işçisidir, adresi de budur diye yazıp yakamıza astılar. Gümrükte kaybolacak eşya gibi indirdiler Viyana'ya
Kapıkule'ye yaklaşınca gitmekten vazgeçip trenden atlıyorlardı. Ayağa kalkmayı yasakladık, pasaportları topladık ama yine de durduramadık
Tren tam Türkiye sınırından çıkarken askerimiz 3 el havaya ateş edip bizi uğurluyor. Buradan gerisi gurbet diyor. Başlar bir bir eğiliyor..!
Eşime ben İsveç'e gidiyorum dedim. O da bana çok geç kalma dedi. Bazen civar köylere oduna giderdik, yine öyle sanmış, ne bilsin garibim.
Ford Fabrikası Türkiye'den işçi isteyince bizimkiler ne kadar şoför varsa yollamış. Tabi gidince anladık ki şoför değil işçi arıyorlarmış.
Forum Rules
Yer İmleri