Size bu vesileyle çok güzel bir bilgi paylaşayım.
Ocak ayından beridir Deniz, Gedik ve Tacirler üçlüsünü işlemlerini ekran görüntüleriyle saniyesine kadar detay vererek SPK'Ya şikayet ederim. Hatta kanıtlarım o kadar sağlamdır ki en az on defa şikayet ettim.
Sonuçta ne oldu biliyor musunuz? SPK hiçbir şikayetime yanıt vermediği gibi eğer daha fazla şikayet girersem benim hakkımda işlem yapacağını bildiren bir uyarı yaptı.
Sonra ne oldu? SPK değil ama Borsa İstanbul Ocak'tan beri hissenin kanını emen vampiri yakaladı. İşlem yasağı verdi.
Ama SPK gibi hukuki yetkisi olmadığından suç duyurusu ya para cezası veremedi.
Şimdi soruyorum Borsa İstanbul'un bile tespit edebildiği, benim en az on şikayetimde kanıtlarıyla saniyesine kadar detayı verilmiş işlemleri SPK uzmanları tespit edemedi mi?
Aklımızla dalga geçme SPK.
Her zaman söylüyorum tekrar söyleyeceğim. SPK'da kapsamlı fetö temizliği yapılmadan hisse filan almam. Alana da engel olurum.
Ha zamanı gelince bu kişiler elbette yargılanacak. Yanılmıyorsam süre aşımı 20 sene.
Borsa yatırımlık bir mecra olmaktan çoktan çıktmıştır maalesef..
Mesala, adam elinde olmayan hisseyle ödünç pay piyasasından Milleti 10 milyon çarpmışsa, 3-5 ay işlem yasağı ile 1-2 milyon para cezası almayı zaten göze almıştır demektir.
Ayrıca antin-kuntin işleri 1 kişi tek başına mı yapıyor, nerede bunun diğer ayakları(!)
Sen spk olarak açığa satışı komple kaldırabiliyor musun, hayır !.
Bizim gibi yapanın yanına kar kaldığı ülkelerde ödünç pay piyasası, açığa satış işlemleri olur mu yaw?
Şeffaflık yok, hesap verebilirlik yok, denetim yok!.
Sonra, işlemlerin parasal cezaları spk’nın kasasına giriyorsa, adamlar bunu niye düzeltsin ?
‘’Sicilya mafyası söylemi; herkesin günahkar olduğu bir yerde, hiç kimse günahkar değildir’’
Yada; herkesin ‘’hırsız’’ olduğu bir yerde, ‘’hırsızlıktan’’ söz edilemez..
Öyle mi ?
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem...yoruz-6407287/
Buyurun..
En yeni, en taze😉
Al-sat tut değildir
Kanal İstanbul bitse dahi ancak yüzde on prim yapar..aşağılık hisse
Eğer Erdoğan Kanal İstanbul'u yaparsa;
Bütün yabancı gemileri Kanal İstanbul'dan geçirip hem denetleyecek ve milyarlarca $ Türkiye para kazanacak.
İngiltere Erdoğan'ı "Kanal İstanbul'u yapamazsın, Lozan'da verdiğiniz sözler var" diye tehdit ediyor
EKGYO’nun büyük oyuncuları kanalın yapılacağına inanmıyor!.Ispatı ortada..
Malum Bakanlar arada bir çıkıp artık kabak tadı veren bir takım açıklamalar yapsa da, bu durum ky’ya mal kitleme(!) operasyonu olmaktan öte gitmiyor.
Aslında kanal projesi ekonomik açıdan paradoksal da bir durum.
Hem paramız yok, hem çözüm bekleyen devasa sorunlarımız var, işsizlik hat safhada; öte yandan kanalla birlikte bir miktar istihdam artışı sağlanacağı gibi ekonomik bir hareketlilik de sağlayacağı, tam da böyle bir harekeliliğe ihtiyaç duyulduğu görüşü var.
Fakat, her şeye ekonomi penceresinden de bakamayız dimi ?
Evinin önüne kuyu mu açıyorsun ?
Koskoca kanal bu!.
Telafisi, görü dönüşü olmayan büyük iş..
Halkımızın da büyük kısmının bu projeyi onaylamadığı gerçeği orta yerde duruyor ken..
Velhasıl, zor bir karar ve çok zor bir iş🤔)
Al-sat tut değildir.
Deniz, Taciler, Gedik...
Bu üç aracı kurumun işlemleri neden incelenmiyor?
Borsa İstanbul bile hissede manipülasyon yapan kişiyi kısıtlı imkanlarıyla tespit edip işlemden men ederken SPK neden şikayetlere rağmen harekete geçmiyor?
En azından Borsa İstanbul'un manipülasyon yaptı dediği kişiye ceza kesmiyor?
O zaman ya Borsa İstanbul yalan söylüyor ya da SPK.
Her zaman söylüyorum SPK'da kapsamlı bir temizlik olmadan bu hisse gitmez.
Bu arada organize suçlarda zaman aşımı 20 yılmış.
Hayırlısı bakalım. 20 yıl ölmez sağ kalırsak bu işin peşine düşeriz.
Herkese saygılar...
Yer İmleri