Sayfa 83/88 İlkİlk ... 33738182838485 ... SonSon
Arama sonucu : 704 madde; 657 - 664 arası.

Konu: Serbest Yatırım Fonları I

1.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    KTE bir kiside var
    onu size vermeyebilirler kontrol edin

KUVEYT TÜRK PORTFÖY CEYLAN KİRA SERTİFİKALARI KATILIM SERBEST (DÖVİZ) ÖZEL FON
    Bu özel fon olayı nasıl işliyor? 8 ocak 2024 te fondaki para 71 milyon tl, 6 ocak 2025 te 80 miyon.
    Parayı düz hesap %50 den faize koysa bugün 105 milyonu vardı. 25 milyon zararda. Çıkıp yapcağınız işe tüküreyim diyor mudur?
    Yoksa bu bir şahıs değil de bankanın kendisi falan mı?
    Zenginin parası züğürdün çenesini yorar gibi olacak ama yarın paramız olur da özel fon açtırabilirsek bunlara dikkat edelim

2.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    IUV bende 19 gundur var ve mevduat karsigi halen eksi 12.96
    ancak IDF 48 gundur olan kisimda mk 5.63 iken 31 gundur olan diger kisimda mk degeri 0.05 o da bugunku durumda
    hafta sonu IUV mk 8.57 iken IDF ise 42.21 ile sevindirmistir
    Sn servetbey anladigim kadariyla farkli zamanlarda almissiniz IDF .Ben 60 gun once tek seferde almiştim IDF (usd)bugun itibari ile net stopaj dusulmus olarak %1,548 getirdi

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,830
     Alıntı Originally Posted by Culpable Yazıyı Oku
    kds ve kdl dolar olarak alindigi icin tl olarak bakmak ne derece dogru ?

Sn Cennetyolu evet senelik getirisi %4.3 gibi bir rakam kds nin sanirim kdl nin biraz daha dusuk getirisi

dolar fonlarda ortalama getiriler bunlar gecen yil denizbank serbest 9. doviz fondu sanirim bir onun getirisi yaklasik %7 lerdi idi ayni zamanda ise kds %4.5 da idi
    Kds fonunu aldik diyelim olasi cds yukselislerinde zarar yazmiyor degilmi ?
    Kds fonunun varlık dağılımına baktığımda tamamı Yabancı para piyasası görünüyor. Eurobond göremedim. mevcut haliyle getirisi garanti yani zarar yazmaması beklenir ancak getiri çok düşük gerçekleşebilir. Aylık getirisini usd bazlı %0,34 ve 3 aylık %1 gördüm.

Benim aldığım ve varlık dağılımı %97 kadar döviz ters repo olarak görünen NCS fonunda ise 1 aylık usd bazlı getiri %0,58 3 aylık getiri ise %1,69

Her iki fonda mevcut haliyle risksiz hale gelmiş görünse de NCS fonunun getirisi görece çok daha iyi göründüğünden burada devam edeceğim. hatta bir miktar daha boşta duran usd lerimi buraya kanalize edeceğim.

Fon doviz fonu oldugu icin kur farkina bakmak lazim belkide icerigini tam bilemiyoruz ama guncel izahname ye gore sure siniri olmayan bir fon ama kisi adina degil gibi sormak lazim aslinda
    tam anlayamadim ben kisa goz gezdirdim ama tefas a acik olmayabilir

Alıntı Originally Posted by bozdogan82 Yazıyı Oku
    Bu özel fon olayı nasıl işliyor? 8 ocak 2024 te fondaki para 71 milyon tl, 6 ocak 2025 te 80 miyon.
    Parayı düz hesap %50 den faize koysa bugün 105 milyonu vardı. 25 milyon zararda. Çıkıp yapcağınız işe tüküreyim diyor mudur?
    Yoksa bu bir şahıs değil de bankanın kendisi falan mı?
    Zenginin parası züğürdün çenesini yorar gibi olacak ama yarın paramız olur da özel fon açtırabilirsek bunlara dikkat edelim
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

Merhaba ben MK ya bakiyorum ve 49gunluk donemde 2.55 ve 32gunde -2.58 gorunuyor stopaj ve net getiri ler ile ilgili formulde duzeltme yaptim belki bu degerler daha dogru

Alıntı Originally Posted by ottomand Yazıyı Oku
    Sn servetbey anladigim kadariyla farkli zamanlarda almissiniz IDF .Ben 60 gun once tek seferde almiştim IDF (usd)bugun itibari ile net stopaj dusulmus olarak %1,548 getirdi

NCS bende 14 gundur var duzeltilmis mk formul ile 5.88 degerini buldum

Alıntı Originally Posted by cennetyolu Yazıyı Oku
    Kds fonunun varlık dağılımına baktığımda tamamı Yabancı para piyasası görünüyor. Eurobond göremedim. mevcut haliyle getirisi garanti yani zarar yazmaması beklenir ancak getiri çok düşük gerçekleşebilir. Aylık getirisini usd bazlı %0,34 ve 3 aylık %1 gördüm.

Benim aldığım ve varlık dağılımı %97 kadar döviz ters repo olarak görünen NCS fonunda ise 1 aylık usd bazlı getiri %0,58 3 aylık getiri ise %1,69

Her iki fonda mevcut haliyle risksiz hale gelmiş görünse de NCS fonunun getirisi görece çok daha iyi göründüğünden burada devam edeceğim. hatta bir miktar daha boşta duran usd lerimi buraya kanalize edeceğim.

7. NCS yatırım direkt te son 1 yıllık 7.04 görünüyor. Ocak 2024 te getiri pik yapmış, onun ekmeğini yiyiyor. 18 Ocaktan itibaren gerçek değere döner. Ama o haliyle bile yaklaşık % 6 brüt usd faizi verir ki, hiç fena değil.

Dostlar TL bazli olarak ta son bir ayda yuzde 40 getiren KLH ATLAS PORTFÖY KATILIM HİSSE SENEDİ SERBEST FON (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON) fonu da enfes icinde 77 kisi var ama minimum alis on milyon adet ile baslamis 1.25tl olan bu fonu almak icin yurek lazim gibi TEFAS a acik olmasi da guzel bisi dun yuzde 7.5 getirmis

ZİRAAT PORTFÖY BİRINCI SERBEST (TL) FON ile ZİRAAT PORTFÖY İKİNCİ SERBEST (TL) FON dan sonra zirveyi RTP ve BDC ile kapmak icin savas veriyor

Sayfa 83/88 İlkİlk ... 33738182838485 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •