Sayfa 831/992 İlkİlk ... 331731781821829830831832833841881931 ... SonSon
Arama sonucu : 7935 madde; 6,641 - 6,648 arası.

Konu: Viop - XVIII

1. Tebrikler cok guzel yazi anlayana sn. Noname..son 1yilda tum avrupada 20den fazla ulke gezdim isim geregi..son 20 yilda ne kadar mesafe aldigimizi cok iyi gordum

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2.  Alıntı Originally Posted by kamil79 Yazıyı Oku
    Dünyada 40 ülke ÇİN e yaklaşık olarak 200 trilyon dava açmışlar...
    Çin kaba dayılık yapıyor. Yani hem suçlu, hem de güçlü. Bakalım nolacak bunun sonucu.
    Bencede çin bu işten sorumlu. Sizin doymak bilmez midesizliğiniz yüzünden dünya ekonomisi darmadağın. İnsanlar evlerine tıkıldı.
    Çin bence çok şımarmıştı. Sağlam tokat yiyecek.
    Abi şimdi kartlar yeniden mi dağıtılcak öyleyse?
    https://youtu.be/DwtoBqvah4U

3. Birer birer çıkıyorlar ortaya güzel cümleler kurarak birbirlerini doğrulamaya çalışıyorlar. 70 80 90 yıllarını örnek veriyorlar.
    30 yıl 40 yıl 50 yıl geriye gidip bugünle mukayese edecek kadar milletin aklı ile dalga geçiyorlar.

Gecen youtubede bir kız şöyle diyordu bugün için.

( MİLLET UZAYA ÇIKIYOR BİZ DAHA MURATGİLİN DAMINDAN ATLAYAMADIK)

4. Gunumuz avrupasindan 20 ulke ile kiyas yaptigimi soyledim anlama ozurlu.hayatinda kac ulke gordun edirneyi gectinmi hic

5.  Alıntı Originally Posted by ivarol44 Yazıyı Oku
    Tebrikler cok guzel yazi anlayana sn. Noname..son 1yilda tum avrupada 20den fazla ulke gezdim isim geregi..son 20 yilda ne kadar mesafe aldigimizi cok iyi gordum

Gezmek ve yaşamak farklı şeyler dostum... Helese akp yi destekleyen kişilerin, gördüklerini kendi istedikleri şekilde anlattıklarının farkındayım.
    Alenichev arkadaşımız Malta da yaşıyor. O anlatsın nasıl olduğunu.
    Ha şu da var. Adamların yaptığı her şey bizim insanımıza ters geliyor. Mesela; bunu bana bir kadın anlatmıştı. 4-5 yıl önce tur ile Avusturya ya gitmiş. Gece 12 de otel odasından caddeye bakıyormuş. O sırada cadde bomboş. Araç geçmiyor. Kadının birisi kırmızı ışık yandığı için bekliyormuş. Halbuki yoldan hiç bir araç geçmiyormuş. Bizim camdaki kadın çıldırmış neden yol boşken geçmiyor diye.
    İşte bu kafada olan türkler avrupayı sevmez. Çünkü bizler kural sevmeyiz. Yerlere çöp atmaya, trafik kurallarına uymamaya ve dinci partilere taparız.
    Avrupalılar gavurdur.. Onların her yaptığı haramdır. Yaptıkları herşey yanlıştır.
    Ben 1 sene yaşadım ve gördüm gerçeği. Öyle gezmekle gittiğiniz ülkeyi tanıyamazsınız.
    Gurbetçilerde sizin kafada.. Ama gel o zaman türkiyeye denince sesleri çıkmıyor.
    Zaten klasik türk ve arap beyni ile düşünen kişiler oralarda yapamaz....

Aslında başka bir konu ile başlayacaktım. Onuda yazayım.
    Bu ay fabrikalara elektrik faturaları çalışsın yada çalışmasın 100 de 150-200 daha fazla gelmiş.
    Sebebide YEK miş (yenilebilir enerji)
    Devlet yenilebilir enerji üreten firmalara garanti vermiş. Bunun ödemesinide sanayi şirketlerine ödetiyormuş. Bizim devletimiz corona morona dinlememiş faturaları 2 ye 3 e katlamış. Fabrika sahibinin birisi normalde 400.000 TL gelen fatura 950.000 TL gelince kafayı yemiş. Faturada alınan yek ücreti 116.000 tl den 350.000 TL ye çıkmış. Adam diyor ki; bu rakam 50 tane işçinin bir aylık maliyetine bedel. Biz ne zor şartlarda çalışıyoruz, devlet ötelemesi gereken paraları çok fazlasıyla bizden acımazsızca alıyor.
    Hayal aleminde yaşayan arkadaşlarımız hala kendi keyiflerine bakıyor. İnsanlar ve ülkenin durumunu umursamyorlar.
    Sizler hala geçmişle yaşıyorsunuz. Bizler geleceğe bakıyoruz. 18 yıl boyunca gelecek ve geçmişi bir arada yaşadık. Nelerini gördük. Seçimde 3 kez oy kullanmaya çalışan imamıda gördük, hiçbirşey olmasada olduyu da gördük.
    O nedenle artık şu forumda akla mantığa uygun şeyler yazın lütfen.

eğitim ve muhakeme seviyesi bu kadar düşük olunca eline iphone alan altına araba çeken fezaya çıkmış sanıyor ülkeyi.. ülke son 10 yıldır dunya ortalamasının altında ve sürekli fakirleşiyor.. bunların hali acınası bir durum.. dunya ortalamada 100 den 110 a çıkarmış diyelim.. bunlar mr erdoğanın 100 den 101'e çıkarmasını başarı sanıyorlar.. komediler..

geriye doğru 20 yıllık süreleri tarayın.. genellikle her ülke bir şekilde dunyadaki gelişmeleri de ülkenin içine kaçınılmaz olarak katarak bir şekilde gelişiyor, nitekim 2000-1980 arası dönem mesela 1980-1960 arası dönemden daha "iyiydi" sokaklardaki araba sayısına filan bakarak konuşacaksan..dışarıda iphone icat edilirse senin ülkenede bir şekilde geliyor, borçla filan mutlaka alıp kullanmaya başlıyorsun..

ama temel gerçekler değişmiyor.. neticede mr erdoğan yönetimindeki ülke aşırı borçlu ve vatandaşları fakirlikten sürünür hale getirildi.. milyonlarca insan asgari ücretle çalışıyor veya yardımlarla geçiniyor.. eğitm çökmüş durumda.. liyakat çökmüş durumda.. nihayetinde iban numarası vererek vatandaşlardan para toplar hale geldiler, sms mesajları ile 10 tl istiyorlar.. durum ve vaziyet budur..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

7.  Alıntı Originally Posted by ivarol44 Yazıyı Oku
    Gunumuz avrupasindan 20 ulke ile kiyas yaptigimi soyledim anlama ozurlu.hayatinda kac ulke gordun edirneyi gectinmi hic

İşte kibir aynende böyle bişi. Herşeyi biz biliriz.Cevap yazarken bile hakaret ediyor. Yazık çok yazık.

"kıyas yapıyorum" gibi saçma bir arguman olabilir mi? hiç bir şey bilmiyorsan yaptığın kıyasta bir anlam ifade etmez.. mesela akape lideri 2 sene once bir konuşmasında iktidara geldikleri dönemde Türkiye de evlerde buzdolabı fırın vb cihazların olmadığını söylemişti.. bu kadar komedi bir arguman olabilir mi? ama oluyor işte.. bu da bir kıyas ve tamamen yanlış bir kıyas.. hatta komedi bir kıyas..you tube bulun bu video yu ve izleyin... hahaaaaahha...
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Sayfa 831/992 İlkİlk ... 331731781821829830831832833841881931 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •