Sayfa 834/1000 İlkİlk ... 334734784824832833834835836844884934 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 6,665 - 6,672 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

1.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    mantıken öyle olması gerekir. ama tecrübe edenlerden teyit almak daha doğru olur.

bir başka detay da (burada konuşulmuştu ama detayını hatırlamıyorum), eurobondun alış (temiz) fiyatı nominalden yüksek ise (primli ise), bundan doğan farkı itfaya kalan yıla bölerek matrahtan düşebiliyorsunuz diye hatırlıyorum. ama dediğim gibi detayına hakim değilim.
    Evet benim elimde de biraz 2025 vade var 100'ün üzerinde fiyat ile aldığım. Onda da dediğiniz gibi uygulanmalı.

Tabi burada tüm hesabı yaptıktan sonra gün ve ay ile küsuratlı hatalar yapmamak için biraz daha temkinli hesap yapılmalı.

Çıkan hesaptan 1 -2 aylık devlet lehine fazla yazılmalı. Zira ufak ta olsa bir gün devir hatası olursa ufak bir fazla indirim olabilir.

Bu 2 hesabı uygulamalı detaylıca yapmak lazım aslında forumda. Bir uzun bir de kısa vadeler için.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

https://hazirbeyan.gib.gov.tr/#/sss
    burada menkul sermaye iradi segmesi secilip asagidaki sorularin cevabi bulunabilir..

beyan sınırı nedir..
    Vergi kesintisine tabi olan menkul sermaye iratlarının 2021 yılı için 53.000 TL yi aşması halinde beyanname verilmesi zorunludur.

indirim orani nedir..
    2021 takvim yılında elde edilen bir kısım menkul sermaye iradının beyanında dikkate alınacak indirim oranı %217,55 dir.

hangilerine uygulanacaktir..
    2021 takvim yılında elde edilen menkul sermaye iratlarından, 1/1/2006 tarihinden önce ihraç edilmiş olan ve Gelir Vergisi Kanununun 75 inci maddesinin ikinci fıkrasının (5) numaralı bendinde sayılan her nevi tahvil ve Hazine bonosu faizleri ile Toplu Konut İdaresi ve Özelleştirme İdaresince çıkarılan menkul kıymetlerden sağlanan gelirler indirim oranının birden büyük olması dolayısıyla beyan edilmeyecektir. (Eurobondlar hariç)

Benim vergi orani %20.52 cikti
    Son düzenleme : servetbey; 01-03-2022 saat: 23:34.
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

RİSK ALMAYA DEĞMEZ!

link atabilir misiniz, neresi..........

Alıntı Originally Posted by Epicurist Yazıyı Oku
    Bu konuyu orada yazdım bakabilirsiniz. Bir süredir tembellik ediyorum ama devam edeceğim.

Bunlar eurobond mu hisse mi yoksa baska bisi mi
    temettu mu..

Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    örneğin 25 şubatta iki gün blokeli t+2 aldım 1 martta hesaba geçti .

Burada 28 şubat merkez bankası alış kuru ve 1 martta geçeceği için şubat üfesini mi alacağım

Yoksa 24 şubat ve ocak üfesini mi .

Bu konuda bilgisi olan aydınlatabilir mi .

Geniş kapsamlı bir excel yapıp orada tutacağım bu bilgiler muamma kaldı bende sormak istedim

6. Eurobond için konuşuruz ana başlık o değil mi zaten

olurda satma durumunda kalırsam hangisi avantajlı olur onu çözmeye çalışıyorum.
     Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    Bunlar eurobond mu hisse mi yoksa baska bisi mi
    temettu mu..

7. sn epicurist bir süredir forumda sessiz kalmayı tercih etmişti. sanıyorum bir süre daha böyle devam etme isteğinde. ricam üzerine henüz tamamlanmamış da olsa bir discord davet linki gönderdi ve isteyenle paylaşabileceğimi söyledi. isteyene özelden gönderebilirim.

not1: discord nedir, nasıl kullanılır vs bilmiyorum. bana sormayın deneyip göreceğiz
    not2: davet 7 gün için geçerliymiş

8.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    link atabilir misiniz, neresi..........
    özelden attım daveti.

Sayfa 834/1000 İlkİlk ... 334734784824832833834835836844884934 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz