Sayfa 838/1001 İlkİlk ... 338738788828836837838839840848888938 ... SonSon
Arama sonucu : 8007 madde; 6,697 - 6,704 arası.

Konu: Viop LIV

1.  Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Çok eski söylemi bugünmüş gibi paylaşmak hiç etik değil elimde hisse olsa uykuyu kaybederdim insanları kötü etkiler bu türlü haberler
    Borsa bu düşer de çıkar da denirse kötü, ters ayakta yakalanırız.

<<<<<<<<

https://www.dunya.com/finans/haberle...-haberi-213296
    03 Haziran 2013 13:15

İSTANBUL - Yurtdışı gezisi öncesi Atatürk Havalimanı'nda açıklama yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Gezi Parkı'ndaki olayların ardından borsanın değer kaybetmesiyle ilgili olarak "Borsa iner çıkar, her zaman istikrarlı çizgi takip etmez" dedi.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
    DumanGözlüklümYaktınBeniDumanEttinDumanGözlüklümBenimİçinYaşamak tınYaşamayıHaramEttinGönlümüTeslimAldıHüzünÖyleKol ayDeğildirBeniUnutmakHalaSokaklarındadırOsurukİzle rimHellaSisFarlarıEşliğinde
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

3. Ben de CIBIE farlar eşliğinde yazayım

<<<<<<<<<

Gönül aşkınla gözyaşı dökmekten usandı artık
    Zirâ gözde yaş kalmadı sabr ile uslandı artık

Ağlasan da faydası yok sevsen de zamânı geçti
    Zirâ gözde yaş kalmadı sabr ile uslandı artık

Beste: Selâhattin İnal. Güfte: Ali Sarcan

Kaynak : https://sarkilarnotalar.blogspot.com...en-usandi.html

<<<<<<<
    Bu da MFÖ'den

Arayıp sormasan da
    Unuttum seni sanma
    Dünya bir yana
    Sen bir yana
    Aşık ettin beni kendine
    Sonra da terk ettin gizlice
    Aradım seni her yerde
    Hiç kimselere soramadım

Bekledim dön diye
    Dönmedin bile bile
    Bile bile sevdiğimi
    Korkundan gelmedin

4.  Alıntı Originally Posted by nohut Yazıyı Oku
    Kim kaç kişiyi öldürdü...

Dünyada yaşanan en ölümcül olay 2. Dünya Savaşı oldu. Bu savaşta, 66 milyon kişinin öldüğü hesaplanıyor. O dönemdeki Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, ülkemizi savaşa sokmamakla yaklaşık 4 milyon Türk vatandaşının hayatını kurtarmış oldu. İstiklal Savaşımız sırasında Türklerin ve Yunanlıların toplam zayiatının 400 bin kişi olduğu düşünülürse, bu savaşa girilmemekle kurtarılan insan sayısı anlaşılabilir.
    İnsanlık tarihinin en büyük insan kıyımlarının ikincisi, Cengiz Hanın 13. yüzyılda gerçekleştirdiği 40 milyon kişiye varan karşılıklı kıyımdır. Yine, Çine komünizmi getiren Mao Zedongun 1949-1976 yılları arasında 40 milyon vatandaşının ölümüne neden olduğu biliniyor.

27 milyon Hintli ölüme terk edildi
    Yukarıdaki rakamlar iç savaş veya genel savaş sırasında verilen zayiatı gösteriyor. Ama, bunların çok daha ötesinde hiç bir savaş olmadan aç bırakılarak ölmesine göz yumulan 27 milyon Hintlinin kaybı, insanlık tarihinin dördüncü büyük kıyımı olarak yerini alıyor. Ölümler, İngilizlerin Hindistanı sömürge olarak kullandıkları 1769-70, 1876-79, 1896-1900 yılları arasında toplam 11 yıl içinde oldu. İngilizler, Hindistan halkına ürettirdikleri hububatın tümüne el koyup, halka yaşayacakları kadar bile yiyecek vermeyince bu kıyım ortaya çıktı. Bu kıyımdan hala dünya tarihçilerinin birçoğunun haberi bile olmadığı için kıyım nedeniyle İngiltere kınanmıyor.

38 milyon köle öldü
    Köle ticareti sırasında 7. yüzyıldan 19. yüzyıla kadar toplam 34 milyon 500 bin Afrikalı ve Orta Doğulu kölenin öldüğü biliniyor. Örneğin, sadece Afrikadan Amerikaya Atlantik Okyanusu üzerinden götürülen zenci kölelerin 16 milyonu 1452-1807 tarihleri arasında çeşitli şekillerde hayatını kaybetti.
    Romalıların birbirleriyle savaştırarak öldürdüğü Gladyatörlerin sayısının da 3 milyon 500 bini aştığı düşünülüyor. Bir çeşit köle kabul edilebilecek olan gladyatörlerin kıyımı M.Ö. 264 yılı ile M.S. 435 yılları arasında gerçekleşti.

Öldürülen kızılderili sayısı Birinci Dünya Savaşının kayıpları kadar
    Tarihin en büyük soykırımı Avrupalıların Amerikayı fethinden sonra 1492 tarihinden itibaren yaşandı. Avrupalıların en az 15 milyon Kızılderiliyi öldürdükleri tarihçiler tarafından kabul ediliyor. Bir karşılaştırma yapılmak istenirse, Amerikan İç Savaşı(Civil War)nda ölenler 620 bini asker olmak üzere 675 bin kişi idi. Öldürülen Kızılderili sayısı 1. Dünya Savaşında kaybedilen asker ve sivillerin toplamına eşittir.

Haçlı Seferleri ölen insan sayısı (1095-1291) 3 milyon
    Sovyetler Birliği'nin 1991 yılında çözülmesinden önce, Stalin döneminde öldürülen insan sayısını saymaya çalışan araştırmacılar, 2 ile 60 milyon arasında değişen tahminler üretti. Sovyetler Birliği dışa kapalı bir ülke olduğu için 1991 yılına kadar insanlar Sovyetler Birliği'nde neler olduğunu öğrenemediler. 1991 yılında Sovyetler Birliği dağıldıktan sonra paylaşılan resmi belgelere göre 799.455 infazın (1921-1953)[1], Gulag'da yaklaşık 1,7 milyon ölüm ve zorunlu göçler sırasında yaklaşık 390,000 ölüm - bu kategorilerde toplam 2.9 milyon resmi kayıtlı ölüm vakası vardır.

__________________________________________________ ____________________

Stalin Kırım Türklerinin savaş sırasında Almanlarla iş birliği yaptığını iddia ederek topyekûn sürgüne gönderilmesini emreder. 18 Mayıs 1944 gecesi gelen emirin ardından 100 binin üzerinde Kırım Türkü katledilmiştir (Hablemitoğlu, 2005).

5. Stalin kaç Ukraynalı öldürdü?
    Batı ve Ukraynalı milliyetçiler, SSCB döneminde Stalin'in Ukrayna topraklarında yaklaşık 4.5 milyon insanı aç bırakarak öldürdüğünü, bunun da Holodomor trajedisi olduğunu savunuyor yıllardır.

6. Rusya Federasyonu içinde yaşayan Türk halkları ve sıralaması

Rusya Federasyonu'nda yaşayan toplam nüfusun %8,6'sını Türk halkları oluşturmaktadır. Bu oran 12,2 milyon insana tekabül etmektedir. Bu nüfusun yaklaşık %50'sini Tatarlar oluşturmaktadır.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Rusya%...men%2C%20Tatar.

7. BES kısmi para çekme ile ilgili yönetmelik çıkmış. Biraz uzun.

<<<<<<<<<<<<<<<
    https://www.resmigazete.gov.tr/eskil...20230926-2.htm
    ....

MADDE 5- (1) Kısmen ödeme hakkını en az beş yıl kullanmamış bir katılımcı, bu süre içinde, başvuru tarihi itibarıyla geçerli olan aylık brüt asgari ücret tutarının en az beş katı kadar katkı payı ödediği sözleşmesinden, bu Yönetmelikte belirlenen hal ve koşullarda birikiminin yüzde ellisine kadar olan tutarın kısmen ödenmesi için şirkete başvurabilir.

(2) Katılımcı, kısmen ödeme alma hakkını, kısmen ödeme tarihinden itibaren üç yıl içinde; emeklilik, vefat veya maluliyet halleri hariç, kısmen ödemeye konu sözleşmesini sistemden çıkış işlemi ile sonlandırmayacağına dair taahhüt vermek şartıyla kullanabilir. 7 nci madde kapsamında yapılacak başvurularda ise bu süre dört yıl olarak uygulanır.

...

Sayfa 838/1001 İlkİlk ... 338738788828836837838839840848888938 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •