Sayfa 839/839 İlkİlk ... 339739789829837838839
Arama sonucu : 6707 madde; 6,705 - 6,707 arası.

Konu: EndeksS

1. az önce NTV de,

bir üniversiteden Nükleer konuda uzman bir porfesörümüz açıklama yaptı,

İranın Uranyum zengişleştirmede barışçıl sınırların üstüne çıktığı, olması gereken %20 seviyesi,
    İranın geldiği seviyede tahmin edilenin Uluslararası Atom Enerjisi Kurumana göre %60 üstü,
    Nükleer silah için ise gerekenin %90 olduğu,...

yani İranın bu %90 seviyesine çok yaklaştığı veya ulaştığı düşünülüyor,...işte bu kapasiteyi İranın elinden almadan bu işin peşini bırakmazlar diye ekledi,...ve bu işe İsrailin görevlendirildiğini düşünüyorum dedi,..kişisel görüşümdür Üniversitemi bağlamaz dedi,..her neyse,...

konuşmasından anladığım ise Nükleer silah seni bu dünyada dokunulmaz yapıyor, yani bir kere Nükleer silah elde ettiysen bu dünyada artık başka sınıfa atlıyor yer alıyorsun,..Batı artık sana saygı duyuyor,..

Batı bunu önlenmeye çalışılırken bu işin İsraile verilmesi ise İsraili bir bölgesel güç haline taşıma arzusu,..bir taşla bir kaç kuş hesaplanmış bu işte,..Son dönemde İsrailin Gazze ile başlayan ve tüm bölgeyi içine alan yayılması malum,..

Hem İranın ulaştığı bu nükleer kapasitesi elinden alınacak hemde bunu bölgesel güç haline getirilecek güç olan İsrail yapacak,
    peki İranın Nükleer gücünü İranda kim yürütüyor Mollalar ve İran Devrim Muhafızları,

İsrail tarafından İranda hedef alınanlar kim yine Mollalar ve Devrim Muhafızları, İranın ard arda verdiği askeri ve sivil Üst düzey kayıplar hep bunlardan,..
    bu işten izole edilmeye çalışılan kim İran halkı,..Hatta İsrail tarfından İran halkı rejimine baş kaldırılması yönünde proveke ediliyor,..

Mollalar ise bir geri adım attıklarında artık güç ve nüfuslarını geri gelmemek üzere kaybedeceklerini biliyorlar,..yakın zamanda bir kaç kez turuncu işlerle uğraştılar,

Trampın son demeci ise bir ateşkesten daha fazlasını istiyoruz şeklinde,..

öyleyse bu işte ortada herkese izletilen bir savaş var ancak esas takip edilmesi gereken konu bu,

1.Nükleer kapasiteden bir geri adım bu savaşı bitirebilir, bu olmazsa olmaz gözüküyor, bu kesin
    2.Mollaların buna vereceği tepki,...devammı edecekler yoksa tamam artık mı diyecekler, muallak olan taraf,
    3.İsrail üstteki her iki durumdada istediğini alıyor,..bu da kesin, onun tuzu kuru, yalnız 1.madde de ilerleme olursa
    İsrailin tasmasına asılırlar,

yani bu savaşın çözümü askeri değil, bilimsel, Uranyum zenginleştirme işine son verilmesi ve Nükleer tesislerin tamamen denetime açılıp kurutulması,
    burada yapılan analizler, bilgi ve paylaşımlar
    yatırım tavsiyesi değildir,...

SPOT kapanış, BofA satışı azalttı/kapandı, en iyi alıcı Diğer görünüyor, satıcı tarafı yabancıya işlem yapan kurumlar olmuş,

3.  Alıntı Originally Posted by indregandi Yazıyı Oku
    benim öngörülerim bu şekilde, her yer toz duman malum,..tvler, yorumcular bayram yapıyor,..zor zamanlar, ben öngörümü yazdım,
    durmlar ise çok nazik,..kırılgan ve ürkek,..ama borsalrda bu hep böyle,..

dibimizde Rus_Ukrayna kaç senedir devam ediyor,..dönüp bakmıyoruz, alıştık mı ne?...
    len savaşa alıştırdılar bizi he,...

öyleyse savaşta alıp stacağız,..al/sat daim, ara sıra savaşa denk geliyor bu aralar,..

etraf toz duman ama benim haftalarım ve zaman analizim o şekilde,...

geçmişte ben bunu yazmışım tarihte vermişim, şimdi savaş var diye sus pus, yazdığını yut, bu olmaz bana yakışmaz,

al topla kimseye bir şey diyemem, şunu al, bunu topla diyemem,..etraf toz duman, göz gözü görmüyor,..
    ben sadece geçmiş öngörümü bu günde tekrarladım, 25 temmuzdan itibaren 14-16 hafta belki 20 hafta sürecek bir yükseliş beklentim var,..3 kasım 2025 ide vaktiyle yazmıştım malum,..o da negatif,...
    Teşekkürler sn Gandi. Hoş geldiniz. Saygılar.

Sayfa 839/839 İlkİlk ... 339739789829837838839

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •