Bence, Pınar Su'dan 3 sene değil 10 sene de geçse bir şey olmaz.2016/Haziran ayında % 250 bedelli sermaye artırımı yaptı. Nereye gitti bu paralar, gırtlağına kadar borçlu. Gelir tablosuna bakıldığında, dünyanın iskontosunu yapmış. Hiç bir ışık vermiyor. Her zaman esas faaliyet zararı var. Yani zararına iş yapıyor. Bu hissede beklemek boşa zaman kaybı.
Adamlara kızmanın bi anlamı yok. Burda yazılanları iltifat gibi algılayan bir zihniyete sahipler. Sonuçta yasalar her türlü kolaylığı sağlamış, onlar da yapmaları gerekeni yapıyor. Kurumsallık notunu veren bağımsız derecelendirme şirketini patron seçiyor. Finansal raporu denetleyecek şirketi patron seçiyor. Olur da patron şirketin içini boşaltırsa diye senin benim hakkımı savunması gereken bağımsız yönetim kurulu üyesini patron seçiyor. Özgeçmişine bakıyorsun, 1979 yılında yani neredeyse 40 yıl önce eğitimini tamamlar tamamlamaz grup şirketinde işe başlamış ve bu güne kadar devam etmiş. Şu anda sadece pınarsu değil süt ve petun yönetimindede görevli. Eğer gerçekten ky'nın haklarını savunsa bir gün orda tutarlarmı adamı.
LG-H870 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben bu şirketi rulet makinasınasına benzetiyorum. Şöyle örnekleyim; cazinoya gidiyorsun. Rulet oynayacaksın ama rakamlara değilde renklere oynuyorsun. Uğurlu rengin kırmızı olduğu için kırmızıya 10 dolar koydun ve siyah geldi. Sonraki el 20 dolar koydun ve yine siyah geldi. 30-50-100 derken hep siyah geliyor. Arttırarak devam ediyorsun. Bi kere kırmızı gelse bütün zarar çıkacak. 10.eldesin. 10 el üst üste siyah gelme ihtimali nedir ki. Bu el kesin kırmızı gelir diyerek cepte ne varsa kırmızıya yatırtın. Ama yine siyah geldi.eğer 10 el üs üste siyaha koysan siyah gelir miydi. Tabii ki gelmezdi. Çünkü makina hilelidir. Bir elde senin seçtiğin rengin gelme ihtimali %50 dir. şirketin yoğun rekabet var dediğine bakmayın. Eriklinin 60küsur milyon kar ettiği piyasada pınarın zarar etme ihtimali %1 dir. Ama her sene o %1 lik ihtimal üst üste gerçekleşmeye devam ediyor. 60 milyonu geçtik, 40-30 da beklemiyoruz. 1 defa 10 milyon kar açıklasa elbette hisse fiyatı da uçup gidecek bütün zarar çıkacak ama olmuyor. 6 yıl önce kendimi yatırımcı gibi hissediyordum. Marka değeri bilinen köklü bi şirket. Kur ve petrol fiyatları düşüktü. Yaptığı yatırımlarla maliyetleri düşürdüğü , maden suyu işine gireceği, uludağda yeni bir kaynak aradığı falan açıklanıyordu. Bugünse kumarbaz gibi hissediyorum. Çünkü hep siyah gelmeye devam ediyor.
LG-H870 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Pınsu 2017 yıllık bilanço analizi:
f/k -4,04.
net zararı %1 artmış. esas faaliyet zararı %90 azalmış. hasılatı %22 artmış.
özsermayesi %1 artmış.
pd/dd 1,25.
Yazdıklarım kendi düşüncelerimden ibaret olup kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
Esas faaliyet zararının bu oranda azalması olumlu...
Yazdıklarım kendi düşüncelerimden ibaret olup kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri