Ben bu fikre katılmıyorum baştan söyleyeyim. Neden yeni aselsan arıyoruz. Ha illa amaç patlayacak hisse aramaksa amaç o da var sasa ve kords.
Söylemek istediğim şu aslında aldığım şirketler sürekli büyümeye çalışıyorlar. Arçelik trkcam asels bakmadan bir çırpıda aklıma gelenler. mesela bu şirketler sürekli şirket satın alıp büyümeye devam ediyorlar. Büyümenin bir limiti mi var. Yeni pazarlara açılmaya çalışıyorlar. Arçelik mesela Hindistan pazarına açılmaya çalışıyor. Dünya nüfusunun sekizde birinden fazlası bu ülkede. Ve bunun için girişimleri var.
https://www.google.com/amp/www.hurri...sladi-40955459
Yani şirketler büyümeye devam edebilirler. Eğer ki şirketle gelecekle ilgili büyüme veya satış-karliligini arttırma beklentim yoksa hiç almam.
Tavhl mesela sürekli yeni ihaleler alıp portföylerini büyütüyorlar.
Temettü kısmına gelince şirket güvenirliği açısından olmazsa olmaz ama temel şart değil büyüme daha önemli bence. Bir çok hisse bu yıl temettü vermeyecek ama ben almaya devam edeceğim.
Sasa ve kords ise kendilerini artık ispatlamış fakat daha önlerinde çok yol olabilecek şirketler bu yüzden tercih ettim beklentilerimi karşılamazsa veya olumsuz bir intibaya kapilirsam onları da satarım sıkıntı yok.
Mesela uv getirisini beğenmediğim için cimsayı çıkardım.
Neyin doğru neyin yanlış olduğunu zaman gösterecek ben acemi bir yatırımcıyım Türkiye'nin en baba şirketlerini toplamaya çalışıyorum gerisi lafügüzaf. Hayırlısı olur inşallah.
Bu arada genelde yanlış anlaşıldığını düşündüğüm bir konuya kendi bakış açımı yazdım. Direkt size ters bir cvp olarak algılamayın lütfen.
Selametle
Yer İmleri