Sayfa 843/1024 İlkİlk ... 343743793833841842843844845853893943 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 6,737 - 6,744 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by Happy Yazıyı Oku
    doğrudur. mesela dolar 3.30 olursa borsanier 3.55'ten dolarları alır.
    Aslında 1350TL'de prim aldığı için doları kabaca 3.5350 den almış sayılır.
    Sn elma makası ters ucundan tuttuğu için benim bildiğim şekilde açıklamak istedim.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by Börsianer Yazıyı Oku
    Burger 14,25 düz faiz önerdi moralim bozuldu 15'leri duyduktan sonra. Pazarlık yapılacak bir ortam da olmadı, çekerim giderim blöflerini sevmiyorum pek. Zaten nereye gidilir ki ? MT'nin de dediği, burger her zaman ilk 3'te olur, ben ilk 5 dedim o kesin zaten dedi. Burada rahatlıkla opsiyon yapabildiğimiz için hoşuma gidiyor öteki bankalarda bu imkan yok gibi çoğunda. SPL lisansı olan mt olması gerekiyormuş bankada opsiyon yapabilmek için.

3,55 dolar alım opsiyonu vade 25 Ağustos için 1350 TL net prim aldık. Dönerse, tutar 102k usd. Opsiyon yazıldığı sırada spot 3,57 idi şans da şans, düşüverdi. Ancak tekniğe göre 3,61 civarı olacağını öngörüyorum o zaman doların.

Syg.
    Forum üyelerinin görüşlerinden opsiyon kullanım hakkının 1.350 TL opsiyon primi karşılığında 25.08.2017 opsiyon vadesinde 3,55 kurdan bankaya dolar alım hakkının verildği, bu işlemde ana paranın 102.000 USD X 3,55 TL = 362.100 TL olduğu anlaşılıyor.

Sayın Börsianer,

Bu işlemde ana paranın işlem teminatı olarak banka tarafından bloke edileceğini kabul edersek, sözkonusu ana para tutarı için mevduat faizi oran, vade gün sayısı ve tutar bilgilerini de paylaşır mısınız.

3.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Alsın ne olacak 3 ay vadeli 3.55 e satarım der hem dolar faizi hem opsiyon primi alır. .beklerse zarar yazmaz ..az biraz tl getiriden zarar eder.3.30 zaten ütopya ..Sizce ?

SM-G800H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    3.50 iyidir aşağısı beni üzer.
    Değerli arkadaşlar, takım vb. tutar gibi pozisyon tutup bazı hoş olmayan sözlere mazur kalmak beni kırıyor. Benim kırdığım da olduysa şimdiden özür dilerim. Artık yazmayacağım. Selamlar, saygılar.

4. Bankaların verdiği opsiyonlardan, bankaların döviz tahminini anlayabilir miyiz?

Mesela banka 25 Ağustos tarihinde 3.55'e dolar satım opsiyonu yapmışsa, bankanın beklentisinin 25 Ağustos'ta doların 3.55'in altı olacağını anlayabilir miyiz? Bu şekilde bir öngörüsü yoksa, neden opsiyon yapsın?

5.  Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku
    Bankaların verdiği opsiyonlardan, bankaların döviz tahminini anlayabilir miyiz?

Mesela banka 25 Ağustos tarihinde 3.55'e dolar satım opsiyonu yapmışsa, bankanın beklentisinin 25 Ağustos'ta doların 3.55'in altı olacağını anlayabilir miyiz? Bu şekilde bir öngörüsü yoksa, neden opsiyon yapsın?
    Ondan ziyade yazılan kur seviyelerine verdikleri opsiyon primi ile olabilir bu dediğiniz. .geçen günlerde fiyat aldım .3.58 spot ken 3.48 e 300 tl prim çıktı ...yani Gelmez gibisine garanti kur seviyesi anlaşılabilir. . O büyük düşüş olduğu zaman yine 10 kuruş aşağısına aynı miktara 2.000tl prim cikmisti ..bence yine bu verilere güvenilip işlem yapmamak lazım. Aslında olay şu volatilite çok önemli dolardaki bu durgun seyir opsiyon primlerini düşük çıkartıyor ..

SM-G800H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku

Bildiğim kadarıyla döviz kurlarında oynaklığın arttığı dönemlerde opsiyon primleri iyi çıkıyor.
    Esasen bizler belirli bir prim karşılığı bankaya opsiyon satmış oluyoruz, opsiyon kullanma hakkı bankaya ait olduğu için ve hem alım hem de satım yönlü opsiyon kullanma hakları aldıklarından, döviz kurunda aşağı ya da yukarı yönlü hareketlere karşı kendilerini güvence altına aldıkları, döviz kurunda oynaklık arttıkça bu işlemlerden elde ettikleri karın daha yüksek olduğu söylenebilir.

Ancak, bankanın yaptığı opsiyon işlemlerinden döviz kurunun yükseleceği ya da düşeceğini bizler kanımca öngöremeyiz, ancak banka döviz kurunun yükseleceği öngörüsünde ise alım opsiyonlarına daha yüksek opsiyon primi vermek suretiyle alım opsiyon hakları miktarını yükseltmeye çalışabilir.

7.  Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku

Bankaların sundukları opsiyonların dövizin ileri dönem tahmininden daha çok kredi pozisyonlarının ellerindeki mevduat yapısına göre (dolar / TL) marjinal faydasını ayarlamak için kullandıklarını düşünüyorum.

Kısa örnek: eğer bir bankada fazla döviz mevduatı var ise ve banka o ay yüklü ve karlı bir TL kredi talebini karşılamak istiyor ise (veya tersi de olabilir), opsiyon kullanarak örneğin 25 Ağustos'a kadar elindeki döviz mevduatını TL kredisiymiş gibi satabilir. Bu işlemi başka bir müşterisine sattığı bir opsiyon ile birleştirdiğinde aslında *açık pozisyon vermeden* elindeki kaynak dağılımını vereceği kredi dağılımına göre ayarlamış olur.
    Bankanın buradaki verimlilik artışından kazanacağı bence opsiyona ödediği primden çok daha fazla olabilir.

Ancak bunun dışında bankaların opsiyon fiyatlamalarını döviz için bir yön tayini olarak düşünüp beynimizi o şekilde şartlandırmak ta yanılmamıza neden olabilir. Zira bankalarda yaptıkları opsiyonlarda büyük oranda yanılabiliyorlar. Bilançolarında yüklü şekilde türev işlem zararı kalemleri görebilirsiniz. Ancak banka bu riski başka bir fırsatı elde etmek için kullandığından bu banka için daha karlı bir ticaret yaparken (kredi verirken) oluşturduğu bir maliyet kalemi.
    Ancak opsiyonun karşı ayağındaki banka müşterisi için dolaylı olarak hedeflenen başka bir ticari işlem olmadığından, yani opsiyon başka ticari bir işlemin faydasını yükselten bir unsur olmadığından çoğu zaman opsiyonu yapan banka müşterisi , bankanın aldığı riske göre daha fazla risk alıyor diye düşünebiliriz.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

8. Tüm cevaplar için çok teşekkür ederim.

Sayfa 843/1024 İlkİlk ... 343743793833841842843844845853893943 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •