Sayfa 842/1024 İlkİlk ... 342742792832840841842843844852892942 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 6,729 - 6,736 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Okuduklarımı duyunca şok oluyorum ve bu ülkeye ve övündüğü finans kurumlarına duyduğum ciddiyet ve ilgi daha da azalıyor. Tezgah altı faiz nedir yahu? Veya size ayrı faiz deftere ve kayıtlara ayrı faiz aradaki farkı el altından sarı zarf altından vermek sümen altından vermek nedir yahu...

Şaka mı bu?

Baldızım bankacı, bacanağım bankacı, babam bankacı emeklisi asla böyle birşey duymamıştım...

Şubelerde 0,01 kuruş denkleştirinceye kadar günlük muhasebesi tutulmadan şube kapatılmaz, el altı faiz nedir yahu? Bunu nereden verecekler... Banka bilançosu diye bişey vardır. Kuruşu kuruşuna hesap eder.. 1 kuruş dahi sızamaz.. Kayıtsız bankacılıkta asla birşey olmaz derdim..

Bir yaşıma daha girdim... Şimdi Odea rodeo filan mahmut finans kurumlarına güvenim azdı şimdi hiç yok.. 2 gün sonra bana vermiyorum senin paranı dahi diyebilir....

El altı nedir yahu? Tefeciler mi bunlar? Mafya mı?

Böyle birşeye asla inanmak istemez dim... Ama Türkiye'de artık birşeylere şaşıracak yaşı çoktan geçtim....

Allah sonumuzu hayır etsin....
    Ayni durumda ben 2009 gibi kaldim.
    Adini soyleyemeyecegim bir bankanin sube muduru 200-300 dolarlik faiz farkini bana sonradan kendi cebinden cikartip hesabima yatirdi.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,515
    Burger 14,25 düz faiz önerdi moralim bozuldu 15'leri duyduktan sonra. Pazarlık yapılacak bir ortam da olmadı, çekerim giderim blöflerini sevmiyorum pek. Zaten nereye gidilir ki ? MT'nin de dediği, burger her zaman ilk 3'te olur, ben ilk 5 dedim o kesin zaten dedi. Burada rahatlıkla opsiyon yapabildiğimiz için hoşuma gidiyor öteki bankalarda bu imkan yok gibi çoğunda. SPL lisansı olan mt olması gerekiyormuş bankada opsiyon yapabilmek için.

3,55 dolar alım opsiyonu vade 25 Ağustos için 1350 TL net prim aldık. Dönerse, tutar 102k usd. Opsiyon yazıldığı sırada spot 3,57 idi şans da şans, düşüverdi. Ancak tekniğe göre 3,61 civarı olacağını öngörüyorum o zaman doların.

Syg.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by Börsianer Yazıyı Oku
    Burger 14,25 düz faiz önerdi moralim bozuldu 15'leri duyduktan sonra. Pazarlık yapılacak bir ortam da olmadı, çekerim giderim blöflerini sevmiyorum pek. Zaten nereye gidilir ki ? MT'nin de dediği, burger her zaman ilk 3'te olur, ben ilk 5 dedim o kesin zaten dedi. Burada rahatlıkla opsiyon yapabildiğimiz için hoşuma gidiyor öteki bankalarda bu imkan yok gibi çoğunda. SPL lisansı olan mt olması gerekiyormuş bankada opsiyon yapabilmek için.

3,55 dolar alım opsiyonu vade 25 Ağustos için 1350 TL net prim aldık. Dönerse, tutar 102k usd. Opsiyon yazıldığı sırada spot 3,57 idi şans da şans, düşüverdi. Ancak tekniğe göre 3,61 civarı olacağını öngörüyorum o zaman doların.

Syg.
    Opsiyon da oran kaça tekamül ediyir bana geçen hafta 145 k için 14.65 verdiler temdit 36 gün

Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Alıntı Originally Posted by Börsianer Yazıyı Oku

Syg.
    Opsiyon vadesinde dolar 3,55 üstünde olursa 3,55 TL kurdan sizin dolar satın alma hakkınız olacak, 3,55 altında olursa opsiyon hakkını kullanmak anlamlı olmayacak değil mi?

5.  Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku
    Opsiyon vadesinde dolar 3,55 üstünde olursa 3,55 TL kurdan sizin dolar satın alma hakkınız olacak, 3,55 altında olursa opsiyon hakkını kullanmak anlamlı olmayacak değil mi?
    Forumdaş Börsianer 3.55'ten dolar alırım opsiyonu yaptıysa, banka o gün dolar 3.55'in üstündeyse bu opsiyonu iptal edecek,yani dolar satmayacak. 3.55'in altındaysa forumdaş'a 3.55'ten dolar satacak. Bu tek taraflı seçim hakkını (opsiyonu) bankaya sağladığı için de banka forumdaş'a 102kUSD lik işlem hacmi için 1350TL ödeyecek. Ben opsiyon işlemini bu şekilde anlıyorum.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

6.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Forumdaş Börsianer 3.55'ten dolar alırım opsiyonu yaptıysa, banka o gün dolar 3.55'in üstündeyse bu opsiyonu iptal edecek,yani dolar satmayacak. 3.55'in altındaysa forumdaş'a 3.55'ten dolar satacak. Bu tek taraflı seçim hakkını (opsiyonu) bankaya sağladığı için de banka forumdaş'a 102kUSD lik işlem hacmi için 1350TL ödeyecek. Ben opsiyon işlemini bu şekilde anlıyorum.
    doğrudur. mesela dolar 3.30 olursa borsanier 3.55'ten dolarları alır.
    Değerli arkadaşlar, takım vb. tutar gibi pozisyon tutup bazı hoş olmayan sözlere mazur kalmak beni kırıyor. Benim kırdığım da olduysa şimdiden özür dilerim. Artık yazmayacağım. Selamlar, saygılar.

7.  Alıntı Originally Posted by Börsianer Yazıyı Oku

Syg.
    5 eylul vadeli 3.53 dolar alırıma 2.100 tl brut prim teklif etmişti qnb..spot 3.5630 idi.miktar 400.000 tl

SM-G800H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8.  Alıntı Originally Posted by Happy Yazıyı Oku
    doğrudur. mesela dolar 3.30 olursa borsanier 3.55'ten dolarları alır.
    Alsın ne olacak 3 ay vadeli 3.55 e satarım der hem dolar faizi hem opsiyon primi alır. .beklerse zarar yazmaz ..az biraz tl getiriden zarar eder.3.30 zaten ütopya ..Sizce ?

SM-G800H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 842/1024 İlkİlk ... 342742792832840841842843844852892942 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •