Burger 14,25 düz faiz önerdi moralim bozuldu 15'leri duyduktan sonra. Pazarlık yapılacak bir ortam da olmadı, çekerim giderim blöflerini sevmiyorum pek. Zaten nereye gidilir ki ? MT'nin de dediği, burger her zaman ilk 3'te olur, ben ilk 5 dedim o kesin zaten dedi. Burada rahatlıkla opsiyon yapabildiğimiz için hoşuma gidiyor öteki bankalarda bu imkan yok gibi çoğunda. SPL lisansı olan mt olması gerekiyormuş bankada opsiyon yapabilmek için.
3,55 dolar alım opsiyonu vade 25 Ağustos için 1350 TL net prim aldık. Dönerse, tutar 102k usd. Opsiyon yazıldığı sırada spot 3,57 idi şans da şans, düşüverdi. Ancak tekniğe göre 3,61 civarı olacağını öngörüyorum o zaman doların.
Syg.
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Forumdaş Börsianer 3.55'ten dolar alırım opsiyonu yaptıysa, banka o gün dolar 3.55'in üstündeyse bu opsiyonu iptal edecek,yani dolar satmayacak. 3.55'in altındaysa forumdaş'a 3.55'ten dolar satacak. Bu tek taraflı seçim hakkını (opsiyonu) bankaya sağladığı için de banka forumdaş'a 102kUSD lik işlem hacmi için 1350TL ödeyecek. Ben opsiyon işlemini bu şekilde anlıyorum.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
5 eylul vadeli 3.53 dolar alırıma 2.100 tl brut prim teklif etmişti qnb..spot 3.5630 idi.miktar 400.000 tl
SM-G800H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Alsın ne olacak 3 ay vadeli 3.55 e satarım der hem dolar faizi hem opsiyon primi alır. .beklerse zarar yazmaz ..az biraz tl getiriden zarar eder.3.30 zaten ütopya ..Sizce ?
SM-G800H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri