Sayfa 843/1002 İlkİlk ... 343743793833841842843844845853893943 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 6,737 - 6,744 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Tabi hocam ona itirazım yok, yarın ne getirir belli olmaz. Gerçekten kötüleşebilir, berbat bir fona dönüşebilir. Sadece bugünlük veriden yola çıkmamakta yarar var diye dedim. Ama mps'nin kötü performansı epeyce uzun döneme yayıldı artık.
    üstadım, şu yaşananlar sizin hep söyleyegeldiğiniz tezleri doğruluyor. bunlardan biri de tek hisse fonda kalmamak, en azından 3 veya 4 hisse fon almak. gün geliyor mac neden geride kaldı diyoruz gün geliyor nnf neden böyle oldu, gün geliyor tkf saçmaladı falan. kısa dönemli günlük haftalık performans düşüşleri anlaşılan her zaman olacak. ama en azından relatif anlamda başarılı olmak şartıyla üç tane fonumuz olsa bu tür serzenişlere hemen kapılmayız. bizlere her gün katkınız oluyor. bu vesileyle sonsuz teşekkürler ve selamlar.

2. eski kadim dostum tcd den aldım bugün.
    baktım epey düşmüş destek atayım dedim kendimce

3.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    anlaşılan nnf efsanesi de sona erdi. şartlar böyle devam edecekse bir dönem bankalarımızın bist30 fonlarını alsak daha iyi olacak. en azından ne getireceğini bilirsin.
    Bazı fonlar çok konuşulunca katılım sayısı artıyor sonra da fon yöneticileri bocalıyor anlaşılan, ben çeşit olsun diye az miktar almıştım arttırmayı düşünüyordum ama vaz geçtim, bence de bist 30 veya banka endeksi fonları ilgili fonları şu sıralar daha iyi görünüyor.

4.  Alıntı Originally Posted by HMZ STBYK Yazıyı Oku
    verbarakanın rabiha kalıtım hisse fönünü portföyüme dahil etmediğim içün perpişmanım...

bir de bir sorum olacak verbarakanın rebekka katlım fonu ne taşıyor ? % 32,14 öst görüküyor , kalan % 67 , 86içün diğer tabiri kullanlmakta ... bu diğer nedir ?
    Büyük kısmı döviz kira sertifikaları. (Performans sunum raporundan: Fonun yatırım amacı döviz fiyatlarına paralel getiri elde etmektir.)

5.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    üstadım, şu yaşananlar sizin hep söyleyegeldiğiniz tezleri doğruluyor. bunlardan biri de tek hisse fonda kalmamak, en azından 3 veya 4 hisse fon almak. gün geliyor mac neden geride kaldı diyoruz gün geliyor nnf neden böyle oldu, gün geliyor tkf saçmaladı falan. kısa dönemli günlük haftalık performans düşüşleri anlaşılan her zaman olacak. ama en azından relatif anlamda başarılı olmak şartıyla üç tane fonumuz olsa bu tür serzenişlere hemen kapılmayız. bizlere her gün katkınız oluyor. bu vesileyle sonsuz teşekkürler ve selamlar.
    Hocam portföy içinde çeşitlilik, ve hisse fon sepeti içinde çeşitlilik, sürdürülebilir stabil getiri ve endeks tarafında relatif için önemli. Yani çoğu deneyimlerden, ve teorik bilgilerden varılan sonuçlar aslında. Hisse fonu sepeti yapmamda yine aynı mantıkla bu tür sapmalardan kurtulmak amacı ile. Ama şunu söyleyim ben halihazırda 4 hisse fonu 3 hisse fona düşürdüm. Endeksi geçmelerini umuyorum eskisi gibi ( aylık %2 relatif beklenti ve hedefim var ). Ancak diyelim ki endeks bir ayda %40 yaptı ama benim fonların ortalaması %20 yaparsa para kazandım diye sevinmem, büyük ihtimal hisse fonu yatırımını bırakırım. Çünkü onlarca farklı şekilde her anlamda test ettiğimde, endeks geçilmediği müddetçe, uzun vadede sabrın da yıllarca beklemenin de hiç bir anlamı yok. Makul reel getiri elde etmenin tek yolu bu. Bu son 1 haftada relatif olarak kötü elimdeki hisse fonlar ama geçmişte yaptıkları atıyorum 100 relatifin 90'ını verdiler. Hala hedeflerim minvalinde gidiyorlar. Ama ileride bu durum derinleşir ve ortalama olarak endeks kadar kazanmaya başlarsam, dediğim gibi benim stratejimde hiç bir anlamı yok. Endeks %50 düşsün zerre kadar umurumdaysa namerdim, yeter ki bendeki fonlar %35-40 düşsün. Çünkü endeks geçilirse, er ya da geç, muazzam getirilere dönüşüyor. Yani endeksin düşmesi telafi edilir, ancak elimdeki fonlar endeksi minik de olsa geçmezse, tüm kurgum tehdit altında oluyor. Gerçi başladığımdan beri relatif yapabiliyorum. Ama böyle zamanlar canımı sıkıyor.
    Hatta bunun ölçümü ile ilgili bir yazı ekledim fonarşiye.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

6.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Hocam portföy içinde çeşitlilik, ve hisse fon sepeti içinde çeşitlilik, sürdürülebilir stabil getiri ve endeks tarafında relatif için önemli. Yani çoğu deneyimlerden, ve teorik bilgilerden varılan sonuçlar aslında. Hisse fonu sepeti yapmamda yine aynı mantıkla bu tür sapmalardan kurtulmak amacı ile. Ama şunu söyleyim ben halihazırda 4 fonu 3 fona düşürdüm. Endeksi geçmelerini umuyorum eskisi gibi ( aylık %2 relatif beklenti ve hedefim var ). Ancak diyelim ki endeks bir ayda %40 yaptı ama benim fonların ortalaması %20 yaparsa para kazandım diye sevinmem, büyük ihtimal hisse fonu yatırımını bırakırım. Çünkü onlarca farklı şekilde her anlamda test ettiğimde, endeks geçilmediği müddetçe, uzun vadede sabrın da yıllarca beklemenin de hiç bir anlamı yok. Makul reel getiri elde etmenin tek yolu bu. Bu son 1 haftada relatif olarak kötü elimdeki hisse fonlar ama geçmişte yaptıkları atıyorum 100 relatifin 90'ını verdiler. Hala hedeflerim minvalinde gidiyorlar. Ama ileride bu durum derinleşir ve ortalama olarak endeks kadar kazanmaya başlarsam, dediğim gibi benim stratejimde hiç bir anlamı yok. Endeks %50 düşsün zerre kadar umurumdaysa namerdim, yeter ki bendeki fonlar %35-40 düşsün. Çünkü endeks geçilirse, er ya da geç, muazzam getirilere dönüşüyor.
    hocam tek kelimeyle süpersiniz. keşke geçen yıl eylül ayından sonraki dönemlerde de buralarda olsaydınız ne kadar güzel olurmuş.

7. GBC dağılımı geldi enteresan olmuş

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    Yaklaşık 1 saat önce 220 - 213 idi.

Şu anda 238 - 213 görünüyor. 270'e ulaşan kazanacakmış. Heyecanla izliyoruz, halen ortada gibi...

https://www.yahoo.com/
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 843/1002 İlkİlk ... 343743793833841842843844845853893943 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •