Sayfa 846/1001 İlkİlk ... 346746796836844845846847848856896946 ... SonSon
Arama sonucu : 8006 madde; 6,761 - 6,768 arası.

Konu: Viop XXXVII

1.  Alıntı Originally Posted by Desperado Yazıyı Oku
    işveren de sattığı mallara 1 ocakta %50 zam yapar.. ordan çıkarır parasını...
    yurt içinde bu hiperenflasyon sonrası stagflasyon adımına geçeriz. Sadece yurt içi satışları olan firma bilançoları bozulur zamanla...
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

2.  Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    Öyle olması gerek ama yasalı nedir bilmiyorum. Oyle olmaz ise buyuk haksızlık olur.

Şahsen ben özel sektörün kamu tarafından desteklenmesine karşı değilim. Yani hibesi, yatırım teşviği, vergi kolaylığı, Yeni işe alımda sigorta yardımı, kredisi vs vs vs.

Ama kamunun gelirinin direk özel sektör çalışanına aktarılmasına karşıyım. bu kaynak ile 3.5 milyon memura seyyanen 1300 liradan fazla zam yapılabilirdi.

Asgari ücretin düşük vs olduğunu biliyorum. Ama anlatmaya çalıştığım şey farklı. Umarım anlatabilmişimdir.
    Ozan bingölde bahsetmiş

Tüm çalışanların asgari ücret tutarına kadarki maaşları gelir vergisi ve damga vergisinden istisna tutulmazsa önümüzdeki yıl tüm bordolular kâğıt üzerinde asgari ücretli olabilir!
    Bizden söylemesi…

https://twitter.com/ozanbingoll/stat...jC6BNL5nA&s=19

3. Kabaca bir hesap yaptım. İşverenlerin üretim maliyeti yüzde 12 gibi artış oluyor bu asgari ücretle. Ne kadarını sattıklarını ürüne yansıtır muamma. Tabi bazı işyerleri için bu yüzde 5 tir bazısı için yüzde 30 dur. Ortalaması yüzde 12 gibi çıkıyor.

4.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    beyaz yakalıların çoğu vergi bilincine sahip değil. .umarım bu gelişmelerden sonra bu ilkel zihniyete yıllardır ne kadar vergi verdiklerini( gelir + sgk + ötv + kdv ) oturur bir hesaplarlar..akape her şeyi beyaz yaka üzerinden finanse ediyor yıllardır.. akape ye oy veren asgari ücretli kadar beyaz yaka da var.. beyaz yaka daha bilinçli olsaydı bunlar zaten bu kadar rahat at koşturamazdı yıllardır..
    Beyaz yakalılarda akp nin oy oranı oldukça düşüktür. Daha önce böyle bir çalışma görmüştüm. En yüksek oy oranı asgari ücretlilerden geliyor o nedenle son 6 yıldır tamamen odağını o kitleye çevirdi.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

5.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Asgari ücret böyle yüksek belirlenmemeli. Bir alt limit olur ancak ücretleri serbest piyasa arz ve talebe göre belirlemeli. Bu şekilde yüksek belirlenmesi nitelikli ve az bulunur işgücünün de iyi ücretlere çalışabilmesinin önünü kapatıyor.
    Adamın hiçbir vasfı yok ancak yerleri paspas yapabilir seviyede buna %50 veriyorsun, ama makine operatörü elemana %50 veremez birçok işletme.
    Yani örneğin şuan asgari ücretli çalışan 2825 TL alırken daha nitelikli bir makine operatörü asgari ücretten 1200 TL yüksek alarak 4025 TL alıyor olsun.
    Yeni durumda işveren bu 1200 TL farkı miktarsal olarak koruma yöntemine seçerek bu nitelikli çalışanın maaşını 4250+1200 yani 5450 TL yapar. Bu da bu nitelikli çalışana %35 oranında zam yapılması anlamına gelir.
    Beyaz yakalıların da büyük çoğunluğunun başına gelecek budur.
    Atlas gibi bütün ülkenin yükünü beyaz yakalıya yüklediler. Bakalım ne kadar süre taşıyabilecekler.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

6.  Alıntı Originally Posted by SonKurus Yazıyı Oku

burası alım fırsatı mı aşşa kırılırsa stoploss ve şealle mi geir bilgisi olan var mı ?
    arkadaşlar fikriniz yok mu _

7.  Alıntı Originally Posted by Lambent Yazıyı Oku
    reıs grıp heralde sesı bı degısık gelıo
    Şimdi öyle eski hastaliklar kalmadi.Karşindakini hafif kırık görüyorsan yapistiriyorsun corona yaftasini.

Taşınan Açıklar

Sayfa 846/1001 İlkİlk ... 346746796836844845846847848856896946 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •