herkese günaydýn.
Kýsavade abi. bu penny stock dediðiniz galiba lot altý gibi bir þey. misal yarým lot ABEV gibi mi?
bir de midas sizce güvenli mi?
son olarak misal temettü vergilendirmesi nasýl oluyor?
herkese günaydýn.
Kýsavade abi. bu penny stock dediðiniz galiba lot altý gibi bir þey. misal yarým lot ABEV gibi mi?
bir de midas sizce güvenli mi?
son olarak misal temettü vergilendirmesi nasýl oluyor?
audentes Fortuna iuvat
Günaydýn üstadým.
Bu ifade fiyatla ilgili sadece. 1 USD altýnda iþlem gören senetler için kullanýlýyor. "Ucuz senet" olarak çevirebiliriz sanýrým.
Bu piyasada iþlem yapacaksanýz "ucuzluðunun nedenine" de dikkat etmek lazým elbet.
Bu türden ucuz senetler çoðunlukla "saðlýk teknolojisi" alanýnda. (Tabii diðer sektörlerde de var.)
Zibilyon þirket var bu alanda. Diyelim 0.5 USD ye(senet fiyatý) kanser araþtýrmalarý yapan bir þirketimiz olsun.
Es kaza bu þirket "ben bir patent için FDA onayýna baþvurdum!" duyurusu yaparsa %xxx ler havada uçuþuyor.
Hele bir de "FDA'dan onay aldým patentim için" derse...
Yine örnek olsun diye atýyorum HOVR diye bir þirket var.
Ocak 2024 de 7.20 USD'den halka arz edilmiþ, "bugüne kadar da tek kuruþ gelir elde edememiþ."
Külliyen zarar yani. Çünkü adamlar "biz hava taksiciliðinde kullanýlmak üzere drone tasarlýyoruz ürün aþamasýna da 2025'de geleceðiz" demiþler. https://www.horizonaircraft.com/
Bunlarýn borsada böyle. Bir projen varsa þirketi kurup halka açýlabiliyorsun.
An itibari ile hisse fiyatý 0.8580 USD.
Midas'la 1 yýldan fazladýr çalýþýyorum.
1 kez sorun yaþadým... Finansal meselelerde 1 de büyük bir rakam... USDTRY alým-satýmý kapatmýþlardý.
Ben de o gün pozisyon deðiþtirmek istiyordum... 24 saat sonra ancak açtýlar.
Böyle planlý veya plansýz hizmet kesintileri olabiliyor.
ABD ile çifte vergilendirmeyi önleme anlaþmamýz var.
Temettü meselesi þöyle:
https://www.getmidas.com/destek/amer...sil-hesaplanir
Al,sat,tut,yakala,sýk,býrak vb. tavsiye için aracý kurumunuzla görüþün.
enflasyonu hesaplarken vatandaþýn temel ihtiyaçlarýný baz almazsan vatandaþ bunu görür ve ayný hileyi kendi arasýnda yapar..
mesela yani..ya da sen 40 kat yukardaki balon hisseyi yatýrýmcýya zorla satmaya çalýþýrsan, esnaf da 3 e aldýðý malý 20 ye satmaya çalýþýr..niye, hýrsýzlýk benim de hakkým der..o yüzden kimse þikayetçi olmayacak..
Karaduman hiç endiþe etme yeðenim Bu ahlaksýzlarýn elinden alacaz anahtarlarýný
Gemiyi çýkardým limandan seyir halinde
yalnýz kabul etmek lazým 5500 zor
Ancak Emlak nükleer düðmeye basarsa ..onunda saðý solu belli olmaz limiti aþtýðý bi gün basar mý ..basar
belli olmaz
Emlak ýn besmeleyle açtýðý topikte nükleeride gözardý etmemek lazým
kýyamete kadar yolu var bu topiðin
bir halt olacaðý yok.
Viop da kýsa vadeli düþüþ ve yükseliþlerden yararlanabilenler için birþey diyemem ama borsanýn genel durumu için ben en erken ikinci çeyrek sonuna kadar faizde kalýrým. Aðustos gibi faizlerin de geldiði seviyeye bakarak bi 3 ay hisse oranýmý yükseltebilirim. herþey öncelikle faizlere ve þirket karlýlýklarýna baðlý olacak.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
Karaduman dayu senin kaat 40 jat çýkmýþ olabilü ama bendeki 3 kat çýkmýþ, 37 kat alacaklýyým hýrsýz heriflerden
Hamdým Piþtim Yandým
Ne içindeyim zamanýn ne de büsbütün dýþýnda; yekpare geniþ bir anýn,parçalanmaz akýþýnda bir garip rüya rengiyle uyuþmuþ gibi her þekil,rüzgarda uçan tüy bile benim kadar hafif deðil..
Yer Ýmleri