Sayfa 853/997 İlkİlk ... 353753803843851852853854855863903953 ... SonSon
Arama sonucu : 7970 madde; 6,817 - 6,824 arası.

Konu: Viop XXXIII

1. Akçay,
    Var mı bir gelişme?

2.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku

Şu an çizgi mi değiştiriyoruz değiştirmiyormuyuz durumları..
    rusya iran çin den nato abd avrupa çizgisine geri dönüş mü yapılacak..
    abd ile canciğer mi olacak yine eskisi gibi..
    Ben taaa biden geldiğinde trump den kurtulduk oh bee demiştim..
    O zamanlar trump tr için kurtarıcı diye görülüyordu..
    (adam geldiğinde 2.9 olan kur giderken 8.60 idi ama neyse)
    Demokratlarla TR hep daha iyi geçinmiştir..

Bir türlü açılamayan HALKB davası bi türlü kurulamayan s400 ler..
    Her gün pkk pyd terör diyen lerin bir anda susması derken..
    Bakalım..
    Mart ayındaki günlük 2 çubuğun benzerini acaba bu sefer yeşil olarak görebilir miyiz diye düşünüyorum çok açık söylim..
    Tabi herkes bir değerlendirme ve tahmın yapıyor
    ona görede poz taşıyor
    kasım sonrası piyasa giren büyük para piyasadan çıktı
    üste yeni arzlarla da para çıkmış oldu
    ya yeni para girecek
    yada hareketler sınırlı kalacak
    zaten piyasa bir yöne gidiyor ve para girmişse
    başkaları bizi alakadar etmiyor
    ama para girmeden olan hareketler de
    düşüş için de bahane lazım oluyor

işte o durumda
    ben kendi adıma
    yurt dışını risk olarak görmekteyim

diğer yazdıklarında haklısın
    bu hafta bakalım ne olur
    ama nato toplantısı öncesi
    ben perşembe abd enflasyonunu önemsiyorum

halkb mevzusu çok uzatılıyor.. banka almak isteyen için bir sürü diğer seçenek var.. zerre ilgilimi çekmeyen bir hisse..

halkb ile amaç ne?? birden %100 kazanmak mı? çok mu düştü o nedenle %100 çıkacak??

"eskiden 10 dolardı oraya gelse süper olur abi" filan, mantık bu mu??

garan aldığında..biliyorsun bilançoyu aşağı yukarı tahmin edebiliyorsun.. veya diğer özel bankaları.. özellkle garan akbank isctr.. bunların bilançolarını nerdeyse milimetrik hesaplıyorlar.. ki piyasa faizi belli.. eurobondlar belli.. yani bir çok makro şey belli.. ne kadar kredi büyümesi yapmışlar.. mevduat tabanları ne kadar genişlemiş (fonlama kaynakları yani)..aşağı yukarı oturmuş bir süreç var bu tahminlerde..

aynı şey halkb için geçerli mi?? değil.. ne olacağını bilmiyorsun.. bilançosunu tahmin etmek imkansıza yakın.. kamu müdaheleleri nedeniyle..

halkb ve garan.. ikisi de borsaya açık diye ikisi de aynı kurallara tabi manasına gelmiyor fiyatlamada.. yatırımcı mümkün olan en şeffafı seçer..ki yıllardır zaten bunu yapıyor..halkb açısından mevzu sadece halkb davası değil.. şeffaflık..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

4. En az 3 ay uçmayan kaçmayan ama aynı zamanda da çökmeyen yatay testere piyasası bekliyorum.

Ama erken seçim vb açıklanırsa işte o zaman büyük hareketler beklerim.

Böyle bir dönemde erken seçim olursa kaybedeceklerini bildiğinden dolayı erken seçim yapamazlar. Muhalefet de mevcudu koruma ve koltuk sevdasında... hal böyle olunca 2023'e kadar seçim meçim olmaz.

Borsa açısından beklenti olmadığından yatayda sallan yuvarlan dönemi...

--------

Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup asla yatırım tavsiyesi değildir...
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    yaratılış-din net olarak bağlantılıdır.

2 hücreden insan yaratılmışsa ,evren formüllerle dizayn edilmişse MÜEESSİR (YARATICI-eserin sahibi) mükemmel sıfatlara sahiptir. HER ŞEYİ GAYE İLE YARATAN BESİN ZİNCİRİNİ(İNSAN) TEPESİNİ DE mutlaka gaye ile yaratır.

ve onunla iletişime geçer,taleplerini,yaratılış amacını ifade eder..Galaksilerdeki nizam insanlığın varlığı için gerekli..Sen ağacın en son gayesi olarak (meyve)insanı yarat sonra da onu başı boş bırak... öyle mi...yaratılan her şey bir amaç için iken ...tüm evrenin son noktası İNSAN amaçsız yaratılacak öyle mi?

başgan seninle özelde konuşalım..tüm hayat felsefen değişecek..emin ol...

neyse kestim.
    .seninle istediğin platformda konuşabiliriz.
    bir zaman 5 vakit namaz da kılmış biri olarak, % 90 insan zaten Tanrıya inanıyor. o konuda sorun yok. sorun dinlerin algılanış biçimi. dinler temelde iyiye, doğruya yönlendirmeye çalışıyor. bir yerde toplumsal düzenin sağlanmasına katkı sağlıyor. lakin siyasete alet edildiğinde, diğer kesim dinden tümden uzaklaşıyor.
    diğer taraftan benim dinim iyidir anlayışı, yüzyıllardır milyonlarca insanın birbirini öldürmesine neden olmuş. bu itibarla her şeyde olduğu gibi azı karar, çoğu zarar.

6. bankalarda ciddi bir hazırlık var ama bunlardaki şeytanlık bitmez

SPOT

Sayfa 853/997 İlkİlk ... 353753803843851852853854855863903953 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •