Artan

57,00 49.45 18:10
32,56 10 18:10
5,28 10 18:10
78,65 10 18:10
42,24 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

335,25 -10 18:10
146,70 -9.94 18:10
19,40 -9.94 18:10
10,69 -9.94 18:10
323,50 -9.76 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

9.605.207.559,09 18:10
8.186.928.980,50 18:10
8.168.381.873,70 18:10
6.502.315.631,32 18:10
6.415.017.036,70 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 858/929 İlkİlk ... 358758808848856857858859860868908 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 6,857 - 6,864 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    en kötüsü ne biliyormusun bu banka bağımsız değil, birisi höt dedimi o ne isterse onu yapıyor. bugün faiz %5 olacak dese murat karşı koyabilir mi? tabiiki koyamaz onuda oraya koltuk doldursun diye koydular. işte bunu yabancıda görüyor o yüzden notlar çöp oldu.
    Dünyadaki tüm merkez bankaları için bence aynı durum geçerli, ancak ülkemizde tcmb yöneticileri politikacılara teknik olarak neyin doğru olduğunu cesur ve kararlı bir şekilde anlatamıyorlar. Politikacı çok ısrarcıysa kendisine bunun doğru olmadığı anlatılmalı ve yine de kabul görmüyorsa istifa müessesesi çalıştırılmalıdır.

Politikacı kararında ısrar da edebilir. Bu onun aldığı oy ile elde ettiği demokratik hakkıdır. Politikacıların bu bağlamda deneme yanılma ve hata yapma lüksleri vardır diyebiliriz.Zira milli irade doğru ya da yanlış onlara bu gücü verir. Ancak teknokratların böyle lüksleri yoktur.

O nedenle ben bu denli politik baskıya rağmen koltuklarını kaybetmemek için politikacılar ile cesurca tartışmaktan çekinen teknokratları sorumlu buluyorum. Bu tutumlarının politikacıları da uzun vadede yanıltabileceğini düşünüyorum.

Burada powerpc ile ayrıştığımız nokta ben diyorum ki politikacı zaten genişlemeci politikalar için her bulduğu fırsatta her yolu deneyecektir. Ama teknokratlar sistemin sigortasıdır. Teknokrat doğru bildiğini hürce savunmalı ve gerekiyorsa istifa edebilmelidir.

Politikacınların tcmb başkanını atama yetkileri var. Sizce neden her seferinde %100 kendi istedikleri gibi genişlemeci bir kadro kurmuyorlar. Kurmuyorlar zira onlarda belirli dengelerin gözetilmesinin ve sigorta mekanizmalarının önemini biliyorlar.

Yoksa bu iş ufak bir kanun değişikliğine bakar tcmb başbakanlığa bağlanır ve özerkliği sona erdirilir. Bunu yapmıyorlarsa bu hassas dengenin onlar da farkında demektir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Dünyadaki tüm merkez bankaları için bence aynı durum geçerli, ancak ülkemizde tcmb yöneticileri politikacılara teknik olarak neyin doğru olduğunu cesur ve kararlı bir şekilde anlatamıyorlar. Politikacı çok ısrarcıysa kendisine bunun doğru olmadığı anlatılmalı ve yine de kabul görmüyorsa istifa müessesesi çalıştırılmalıdır.

Politikacı kararında ısrar da edebilir. Bu onun aldığı oy ile elde ettiği demokratik hakkıdır. Politikacıların bu bağlamda deneme yanılma ve hata yapma lüksleri vardır diyebiliriz.Zira milli irade doğru ya da yanlış onlara bu gücü verir. Ancak teknokratların böyle lüksleri yoktur.

O nedenle ben bu denli politik baskıya rağmen koltuklarını kaybetmemek için politikacılar ile cesurca tartışmaktan çekinen teknokratları sorumlu buluyorum. Bu tutumlarının politikacıları da uzun vadede yanıltabileceğini düşünüyorum.

Burada powerpc ile ayrıştığımız nokta ben diyorum ki politikacı zaten genişlemeci politikalar için her bulduğu fırsatta her yolu deneyecektir. Ama teknokratlar sistemin sigortasıdır. Teknokrat doğru bildiğini hürce savunmalı ve gerekiyorsa istifa edebilmelidir.

Politikacınların tcmb başkanını atama yetkileri var. Sizce neden her seferinde %100 kendi istedikleri gibi genişlemeci bir kadro kurmuyorlar. Kurmuyorlar zira onlarda belirli dengelerin gözetilmesinin ve sigorta mekanizmalarının önemini biliyorlar.

Yoksa bu iş ufak bir kanun değişikliğine bakar tcmb başbakanlığa bağlanır ve özerkliği sona erdirilir. Bunu yapmıyorlarsa bu hassas dengenin onlar da farkında demektir.
    +1

LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. tcmb başkanının sunumundan anladığım kadarıyla,
    biraz siyasi baskının kalktığını,
    bundan dolayı enflasyonda halen katılık sürmekte, henüz belini bükemedik dediğini,
    gerekirse ek sıkılaştırmanın yapılabileceği bilgisiyle, yakın zamanda faizleri düşürmeyeceğini,
    bunun da mevcut faiz oranları ile devam, hatta dönem sonlarında (eylül) tekrardan 15lerin telaffüz edilebileceği,
    böylece faiz enstrümanı kullanıldıkça dolarda artışın sınırlı olacağı,
    powerpc nin alternatif maliyetinin gün geçtikçe artacağını )) kızma hocam,
    dolar borcu olan benim gibilerin bu seviyelerden ve 3,50 nin altına sarktığı her seviyeden alım yapmasının yerinde olacağı,

çıkarımları yaptım. ITO istanbul enflasyonunu açıkladı. yine de yüksek, genelde eksi çıkardı yaz aylarında. tcmb bile enflasyon beklentisini yukarı yönlü revize etmiş. bize yine hüsran, yine bim yolları.

4.  Alıntı Originally Posted by şirinbaba Yazıyı Oku
    tcmb başkanının sunumundan anladığım kadarıyla,
    biraz siyasi baskının kalktığını,
    bundan dolayı enflasyonda halen katılık sürmekte, henüz belini bükemedik dediğini,
    gerekirse ek sıkılaştırmanın yapılabileceği bilgisiyle, yakın zamanda faizleri düşürmeyeceğini,
    bunun da mevcut faiz oranları ile devam, hatta dönem sonlarında (eylül) tekrardan 15lerin telaffüz edilebileceği,
    böylece faiz enstrümanı kullanıldıkça dolarda artışın sınırlı olacağı,
    powerpc nin alternatif maliyetinin gün geçtikçe artacağını )) kızma hocam,
    dolar borcu olan benim gibilerin bu seviyelerden ve 3,50 nin altına sarktığı her seviyeden alım yapmasının yerinde olacağı,

çıkarımları yaptım. ITO istanbul enflasyonunu açıkladı. yine de yüksek, genelde eksi çıkardı yaz aylarında. tcmb bile enflasyon beklentisini yukarı yönlü revize etmiş. bize yine hüsran, yine bim yolları.
    yahu bizimde bir bildiğimiz var,yannız şimdi yalan olmasın bende TL faizi ile uyurken geçen sene bu zamanlar dolarcılara aynısını söylemiştim. işte laf geliyor sahibine dönüyor. vakti gelince buraya dalga geçmeye gelmeyeceğim,nasihat vermeye geleceğim.

yahu bizimde bir bildiğimiz var,yannız şimdi yalan olmasın bende TL faizi ile uyurken geçen sene bu zamanlar dolarcılara aynısını söylemiştim. işte laf geliyor sahibine dönüyor. vakti gelince buraya dalga geçmeye gelmeyeceğim,nasihat vermeye geleceğim.
    Hocam senin için bir topic açmışlardı sanırım

6.  Alıntı Originally Posted by Byccx Yazıyı Oku
    Hocam senin için bir topic açmışlardı sanırım

doğrudur başlık açıldı ama ismimin geçtiği yere cevap vermesem olmaz.

Whay..derinleşecekmiş!!

Ertem: KGF derinleştirilerek devam edecektir

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, KGF'nin kalıcı olduğunu belirtti

Kredi Garanti Fonu'nun devam edip etmeyeceği piyasalarda merak konusu olurken, bu uygulamanın mimarlarından biri olan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, KGF'nin derinleştirilerek devam edeceğini belirtti.

Cemil Ertem, Milliyet gazetesindeki köşesinde şunları yazdı:
    Türkiye’deki ekonomik görünüm ve ekonominin geleceğiyle ilgili olarak yapılan değerlendirmelerin, bakış açısına, politik duruşa göre farklılık gösterdiğini biliyoruz. Yani bardağın boş tarafı ile dolu tarafının anlatılması meselesi...

Şu an önümüzdeki makro ekonomik veriler enflasyon, işsizlik, cari açık ve bu temel değişkenlere bağlı olarak, kur, faiz görünümleri, Türkiye benzeri ülkelerle ve Türkiye’nin içinde bulunduğu bölgeyle karşılaştırıldığında, bize bardağın dolu tarafını anlatır. Örneğin, dün gelen dış ticaret verileri, ikinci çeyrekte de büyüme trendinin sağlıklı olarak yukarı çıktığının işaretini veriyor. Haziran ayında dış ticaret açığı yüzde 9.1 olarak azaldı ve ihracatın ithalatı karşılama oranı da geçen yılın aynı ayına göre yüzde 66.1’den yüzde 68.7’ye yükseldi. Öte yandan, mevsim etkilerinden arındırılmış ihracat yüzde 2.5 artış gösterdi. İkinci çeyrek ve sonrasında da ihracatın, Avrupa krizine rağmen, büyümeye pozitif katkı yapacağını öngörüyoruz.

KGF KALICI
    Öte yandan, Kredi Garanti Fonu, (KGF) ikinci ve üçüncü çeyrekte sanayi ve ihracatı destekleyen önemli bir faktör olarak devreye girecek. Yeri gelmişken hemen belirtmek isterim ki KGF, Türkiye ekonomisi için bir “dönem” pansumanı olarak devreye sokulmuş bir yapı değildir. KGF, ekonominin finansmanı için yeni bir yoldur ve bu yol derinleştirilerek devam edecektir.

8.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Whay..derinleşecekmiş!!
    oley işte bu be, demiştim bunlar KGF'yi bırakamaz. 2001 tarzı bir gümleme gelene kadar KGF ye devam. daha sonra ABD den yine bir ithal bakan gönderirler(bu sefer kimbilir ne tavizler isteyecekler),kemer sıkmaya başlarız. şimdi bir sonraki aşamaları MB üzerinden bu KGF leri fonlamak olacak,çokta iyi olacak,devamm.

Sayfa 858/929 İlkİlk ... 358758808848856857858859860868908 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •