Artan

56,10 10 18:10
67,70 9.99 18:10
37,66 9.99 18:10
15,53 9.99 18:10
6,06 9.98 18:10
Artan Hisseler

Azalan

32,40 -10 18:10
154,30 -9.98 18:10
10,94 -9.96 18:10
35,26 -9.96 18:10
11,69 -9.94 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

7.755.512.533,92 18:10
7.660.110.704,50 18:10
5.585.031.533,70 18:10
4.412.365.760,64 18:10
4.281.834.851,10 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 86/152 İlkİlk ... 3676848586878896136 ... SonSon
Arama sonucu : 1219 madde; 681 - 688 arası.

Konu: U.v. Temettü yatırım planım(portföyüm)

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Tabi şu da önemli bir husus; her ay düzenli olarak alan biri her fiyat seviyesinden alacağı için maliyeti yüksek olmaz. O yüzden blok alım için fiyat seviyeleri yüksek diye düşünülebilir, ki ben hala yüksek olduğunu düşünmüyorum, o zaman alım için beklenebilir. Ama dediğim gibi her ay düzenli alıp biriktiriyorsan aldığın fiyatın önemi yok, nasıl olsa her fiyat seviyesinden alacaksın.

Bu görüşünüze katilmiyorum yabanci yatirimci kahin deyil onlar emeklilik fonlari adi ustünde emekli insanlara ek gelir saglamak gorevleri en fazla bilancodan bir kac gun once ogrenirler onu da zannetmiyorum nedeni de su sirketin stoklari artmis satis dusuyor ekenomi sogumus nakit akisi icin sirketin temettu vermemesi ihtimali var oldugu icin maliyetleride yillardir elinde tuttuklarindan dusuktur ve bilanco oncesinde elindeki milyonluk lotlarin bir kismini satiyorlar temettu vermeyecegi aciklaninca kalanina elden cikariyorlar hisse dusuyor eger verseydi sattiklarini alirlardi hisse yukselirdi adamlar gene zarar etmezdi cunku sende 1000 hisse varsa adamlarda milyon hisse var adi ustunde fon sirketi

Alıntı Originally Posted by Serdardm79 Yazıyı Oku
    Bu görüşünüze katilmiyorum yabanci yatirimci kahin deyil onlar emeklilik fonlari adi ustünde emekli insanlara ek gelir saglamak gorevleri en fazla bilancodan bir kac gun once ogrenirler onu da zannetmiyorum nedeni de su sirketin stoklari artmis satis dusuyor ekenomi sogumus nakit akisi icin sirketin temettu vermemesi ihtimali var oldugu icin maliyetleride yillardir elinde tuttuklarindan dusuktur ve bilanco oncesinde elindeki milyonluk lotlarin bir kismini satiyorlar temettu vermeyecegi aciklaninca kalanina elden cikariyorlar hisse dusuyor eger verseydi sattiklarini alirlardi hisse yukselirdi adamlar gene zarar etmezdi cunku sende 1000 hisse varsa adamlarda milyon hisse var adi ustunde fon sirketi
    Varlık "wealth" fonlarından bahsediyorum emeklilik fonlarından değil. Lütfen yazdıklarımı dikkatli okuyun da cevap verin. Çoğu varlık fonunun yıllık olarak portföyleri değişir. Ben portföyümde bu fonların yıllık değişimlerini önemsiyorum. Bu başlık daha nitelikli bir tartışma ortamı olsaydı birkaç önemli fonun geçen yıllarda neleri arttırıp hangi hisseleri azalttığını hatta portföylerinden TAMAMEN çıkardıklarını ve yaptığım analizleri yayımlardım ama artık gerek duymuyorum. Belki başka bir yerde yazarım.
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir. Kendi aklınıza ve tecrübelerinize göre yatırımlarınıza yön veriniz.

Ben kendi yatirim stratejimi jendim oluturuyorum norvec fonuna vaktim 2016 getirisi %7 2017 % 17 yaziyor yanlis gormediysem pekala bilincli bir yairimci bu orani yakalayabilir ben 6 aydir alim yapiyorum bilancolardan sonra hisseleremi degistirip degistirmeyecegime karar veriyorum su an % 11 kardayim bu daha fazla olabilirdi ama prensip olarak banka alkol ve turizm hisseleri almadigim icin sasece sanayi ve hizmet sektoru hisseleri ile ilgileniyorum

5. Bu forumlarda temettü konusunun artık bir çok kişi tarafından iyice anlaşıldığını düşünüyorum. Temettü tek başına yatırım kriteri olmamalı. Tercih sebebi olabilir ama sadece temettü veriyor diye bir şirkete yatırım yapılmaz veya temettü vermiyor diye bir şirkete yatırım yapılmaz denemez.

TTKOM yıllarca yüksek oranda temettü verdi. Şu anda borçlarını ödeyemediği için ana ortak Oger Telekom hisselerini borçlu olduğu bankalara devretmek zorunda kaldı. Borçların ödenmesi yerine her sene yüksek temettü ile kar Oger Telekom'a aktarıldı ve şirketin kasası hep boş bırakıldı. Bunun gibi bir çok örnek mevcut.

Öbür yandan ARCLK'e bakalım. Mevcut şartlara göre değerlendirme yaparak karının %30 ile %70'i arasında oranı temettü olarak dağıtmış. Bir yandan yatırımlarına devam ediyor, borçlarını ödüyor; bir yandan da ortaklarına nakit akışı sağlıyor. Bu arada finansal riskler nedeniyle ARCLK 2019 yılında temettü vermeyeceğini açıkladı. Şimdi temettü vermiyor diye ARCLK'i portföyden çıkaracak mıyız?

Bir de PGSUS'a bakalım. Halka açıldığı tarihten beri temettü dağıtmamış. Temel vizyonu yıldan yıla filoyu büyütüp daha çok gelir etmek üzerine olan bir şirket. Bu şirketin temettü dağıtması demek büyüme için bankalardan daha fazla kredi çekmesi demek. Bu da finansal giderleri arttıracak ve karı düşürecektir. Yatırımcısı olarak ben, PGSUS'nun belli bir büyüklüğe ulaşana kadar temettü vermesi istemem.

Örneklerden görüleceği üzere temettü tek başına yatırım için kriter olmamalı.

6.  Alıntı Originally Posted by mrhzr Yazıyı Oku
    Bu forumlarda temettü konusunun artık bir çok kişi tarafından iyice anlaşıldığını düşünüyorum. Temettü tek başına yatırım kriteri olmamalı. Tercih sebebi olabilir ama sadece temettü veriyor diye bir şirkete yatırım yapılmaz veya temettü vermiyor diye bir şirkete yatırım yapılmaz denemez.

TTKOM yıllarca yüksek oranda temettü verdi. Şu anda borçlarını ödeyemediği için ana ortak Oger Telekom hisselerini borçlu olduğu bankalara devretmek zorunda kaldı. Borçların ödenmesi yerine her sene yüksek temettü ile kar Oger Telekom'a aktarıldı ve şirketin kasası hep boş bırakıldı. Bunun gibi bir çok örnek mevcut.

Öbür yandan ARCLK'e bakalım. Mevcut şartlara göre değerlendirme yaparak karının %30 ile %70'i arasında oranı temettü olarak dağıtmış. Bir yandan yatırımlarına devam ediyor, borçlarını ödüyor; bir yandan da ortaklarına nakit akışı sağlıyor. Bu arada finansal riskler nedeniyle ARCLK 2019 yılında temettü vermeyeceğini açıkladı. Şimdi temettü vermiyor diye ARCLK'i portföyden çıkaracak mıyız?

Bir de PGSUS'a bakalım. Halka açıldığı tarihten beri temettü dağıtmamış. Temel vizyonu yıldan yıla filoyu büyütüp daha çok gelir etmek üzerine olan bir şirket. Bu şirketin temettü dağıtması demek büyüme için bankalardan daha fazla kredi çekmesi demek. Bu da finansal giderleri arttıracak ve karı düşürecektir. Yatırımcısı olarak ben, PGSUS'nun belli bir büyüklüğe ulaşana kadar temettü vermesi istemem.

Örneklerden görüleceği üzere temettü tek başına yatırım için kriter olmamalı.
    Mukemmelsin harika bir aciklama.

Gayet bilincli bir yatirimcisiniz hangi zaman ne zaman temettu verilmesinin iyi veya kotu olacagini kavramissiniz.

Kutlarim...
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

http://egeendustri.com.tr/bilgi_topl...iyet_raporlari
    http://www.egeendustri.com.tr/

sayın jango egeen'i bugün biraz inceledim. her şeyiyle güzel duruyor hisse. karlarını arttırmaya devam ediyor. fk ve pd değerleri son derece düşük. son çeyrek raporları daha açıklanmamış.faaliyet raporlarını ve gelecek beklentilerini de araştırmak lazım. onunla ilgili bilgi varsa paylaşabiirsiniz.
    detaya inmeden baktım.
    saygılar
    ''dokuz ayrı kadınla ilişkiye girerek, bir ayda çocuk sahibi olamazsınız''
    ''yazdıklarım yatırım tavsiyesi değilidir.Acemi lafıyla iş yapmayın''

''dokuz ayrı kadınla ilişkiye girerek, bir ayda çocuk sahibi olamazsınız''
    ''yazdıklarım yatırım tavsiyesi değilidir.Acemi lafıyla iş yapmayın''

Sayfa 86/152 İlkİlk ... 3676848586878896136 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız