Artan

116,60 10 17:27
12,98 10 17:29
92,45 9.99 17:29
78,15 9.99 17:25
24,48 9.97 17:29
Artan Hisseler

Azalan

213,40 -10 13:55
171,40 -9.98 17:29
13,23 -9.94 17:29
258,50 -9.93 17:29
5,56 -9.15 17:29
Azalan Hisseler

İşlem

12.010.878.616,16 17:29
8.296.261.375,50 17:29
4.062.342.565,70 17:29
3.909.912.012,95 17:29
3.808.726.513,00 17:29
Tüm Hisseler
Sayfa 86/96 İlkİlk ... 36768485868788 ... SonSon
Arama sonucu : 806 madde; 681 - 688 arası.

Konu: orta vade model portföy ( temel-teknik-kademe analizi )

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Çok önceleri, Salıpazarı'nda seyyar olarak tahtaların üzerinde hisse senedi satışları yapılırken tanıştım borsa ile. Genellikle ilgilenen tanıdıkların tavsiyesi ile kağıt alır, bir müddet bekler ve satardım. En son 2013 de aldığım kağıtta yaklaşık 2 sene bekleyip iyi bir getiri elde ettim. Daha sonra nereden bulaştıysam al sat yapan birinin peşinden giderek kardan zarar ettim. Zararına elden çıkardığım tüm kâğıtların bir süre sonra en azından maliyet yerlerine geldiğini ve sizin de belirttiğiniz gibi stres yönetiminin olmamasından kaynaklı panik şeklinde satış yaptığımı ve para kaybı sonucunda psikolojimin ciddi şekilde bozulduğunu farkettim.Çok şükür şu anda sizin topiği takip ediyorum. Sizin ve diğer forumdaşların paylaşımlarından bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Teknik, analiz, v.b. konularda bir bilgim olmadığı için sadece izlemedeyim.

2.  Alıntı Originally Posted by Metalist Yazıyı Oku
    Çok önceleri, Salıpazarı'nda seyyar olarak tahtaların üzerinde hisse senedi satışları yapılırken tanıştım borsa ile. Genellikle ilgilenen tanıdıkların tavsiyesi ile kağıt alır, bir müddet bekler ve satardım. En son 2013 de aldığım kağıtta yaklaşık 2 sene bekleyip iyi bir getiri elde ettim. Daha sonra nereden bulaştıysam al sat yapan birinin peşinden giderek kardan zarar ettim. Zararına elden çıkardığım tüm kâğıtların bir süre sonra en azından maliyet yerlerine geldiğini ve sizin de belirttiğiniz gibi stres yönetiminin olmamasından kaynaklı panik şeklinde satış yaptığımı ve para kaybı sonucunda psikolojimin ciddi şekilde bozulduğunu farkettim.Çok şükür şu anda sizin topiği takip ediyorum. Sizin ve diğer forumdaşların paylaşımlarından bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Teknik, analiz, v.b. konularda bir bilgim olmadığı için sadece izlemedeyim.
    cok onemli bir nokta var bu samimi yazida...

yillar gecsede birseyleri degistirmeden sonuc degismiyor ... deneyim sirf zaman ilerlemesi demek degildir arkadaslar ....

ikinci bi onemli noktada su ...

borsada kaybedeceginiz en hafif bedel para olur ...
    psikolojiyi etkiler aileyi etkiler sosyal hayati etkler ... ve inanin para ile halledilemeyecek sorunlara sebep olabilir ...

daha oncede soyledim burasi herkesin kazanabilecegi bir mecra degil maalesef .... kendinizi analiz edin tartin gecmise geldiginiz yere bakin sonuc eksiyse uzaklasin ... arsa alin gayrimenkul alin dviz alin....

bu samimi yazi icin tekrar tesekkur ederim sayin forumdasim ....

3. Borsaya ilgi alakam yaklaşık 10 yıl önce eski bir asker arkadaşımın kabaca anlatımı ve "sağlam şirkete uzun vadeli yatırım" tavsiyesiyle başladı. Arkadaşla birlikte bir süre takip ettim ama onun askerliği bitince uzunca bir süre ara verdim. 3-4 yıl önce borsa tekrar ilgimi çekmeye başladı. Başta arkadaşımın tavsiyesine uyup uzun vadeli hisse tutmaya başladım ama Mynetten bazı hisselerin yıllık değişimlerini gördükçe heyecanım arttı, günlük en çok artan hisseleri gördükçe de heyecanım tavan yaptı, kendi kendime "hisseler tavşan gibi kaçışıyorken kaplumbağa gibi niye bekliyorum ki" dedim ve arkadaşımın "sağlam şirket, uzun vadeli yatırım" tavsiyesi oldu 2 yıl önce oldu bana "süpriz şirket, kısa vadeli yatırım"... (Sonunda kaplumbağa yine tavşanı geçti)
    Netice olarak; bu stratejiyle kazandığım kârı yine aynı stratejiden dolayı (hatta %20 civarında fazlasını) kaybettim.
    Sn Aksakal ın forumunu takip etmeye başladığımdan bu yana yine ilk başlangıç stratejime dönmüş bulunmaktayım.
    (Sn Aksakal ve forumdaşların tüm yazılarını okuyor ve hepinize teşekkür ediyorum. İş yoğunluğundan dolayı foruma sizler kadar katkıda bulunamadığımdan dolayı özür diliyorum)

4.  Alıntı Originally Posted by kahraman123 Yazıyı Oku
    Borsaya ilgi alakam yaklaşık 10 yıl önce eski bir asker arkadaşımın kabaca anlatımı ve "sağlam şirkete uzun vadeli yatırım" tavsiyesiyle başladı. Arkadaşla birlikte bir süre takip ettim ama onun askerliği bitince uzunca bir süre ara verdim. 3-4 yıl önce borsa tekrar ilgimi çekmeye başladı. Başta arkadaşımın tavsiyesine uyup uzun vadeli hisse tutmaya başladım ama Mynetten bazı hisselerin yıllık değişimlerini gördükçe heyecanım arttı, günlük en çok artan hisseleri gördükçe de heyecanım tavan yaptı, kendi kendime "hisseler tavşan gibi kaçışıyorken kaplumbağa gibi niye bekliyorum ki" dedim ve arkadaşımın "sağlam şirket, uzun vadeli yatırım" tavsiyesi oldu 2 yıl önce oldu bana "süpriz şirket, kısa vadeli yatırım"... (Sonunda kaplumbağa yine tavşanı geçti)
    Netice olarak; bu stratejiyle kazandığım kârı yine aynı stratejiden dolayı (hatta %20 civarında fazlasını) kaybettim.
    Sn Aksakal ın forumunu takip etmeye başladığımdan bu yana yine ilk başlangıç stratejime dönmüş bulunmaktayım.
    (Sn Aksakal ve forumdaşların tüm yazılarını okuyor ve hepinize teşekkür ediyorum. İş yoğunluğundan dolayı foruma sizler kadar katkıda bulunamadığımdan dolayı özür diliyorum)
    dogru bir tane ve aslinda cok basit sayin forumdaslarim....

aslinda herkes dogrunun ne oldugunuda biliyor ....

lakin pratikde uygulamak bambaska birsey ...

hep diyorum borsadan zengin olunmaz ...

elinize hesap makinasini alip uc yil sonra parayi suraya katlarim diyorsaniz batarsiniz bu kadar net ..

daha oncede soyledim bunu ben bistte uzun vade yatirima inan biri degilim orta vade saglam hisse ....

saglam hisselerden sapmazsaniz kaybiniz en fazla zaman olur ( tabii zirvelerden girmeyi kastetmiyorum )

samimi paylasim icin size teswkkur ederim sayin forumdasim ...

5. 700 küsür mesajın hepsini tek tek okudum desem inanır mısınız bilmiyorum

çok öğretici bir başlık olmuş sn Aksakal. zamanınızı bilgi ve tecrübenizi bizlerle paylaştığınız için teşekkür ediyorum.
    benim borsayla ilgim bir arkadaşımın borsayla ilgilenmesiyle başladı. tabii sağdan soldan duyduğumuz piyasa haberleri ve yüzeysel bilgilerle oldu. şimdi bu işi daha planlı bir şekilde yapmak istiyorum. o yüzden bu başlığı tek tek okudum. burdan da sn aksakal'ın yönlendirmesi ile ali perşembe'nin kitabını okumaya başladım. plan dahilinde olmasının çok önemli olduğunu anladım.

hatta başlığı bitirdikten sonra bazı mesajları dönüp tekrar okudum ve bazı şeyleri ilk başta anlamadığımı fark ettim. o yüzden analiz vs yeni başlayan kişilerin üşenmeden tek tek okumasını tavsiye ederim.

şimdi bu başlıkta 4 adet hisse değerlendiriliyor. YAZIC (#29), MGROS (#28), TATGD (#57), TAVHL (#85)

bir hisseyi seçerken geçmiş döneme ait grafiği nasıl inceleniyor? aklımıza doğal olarak ilk bu soru takılıyor. grafik değerlendirebilmek için teknik analizden anlamak gerekiyor haliyle.

MGROS ile ilgili grafik detaylı ve anlaşılır geldi bana. parantez içinde grafiklerin anlatıldığı mesaj numaralarını da yazdım. YAZIC grafiği satışa doğru final kısmını incelemiş, başlangıç dönemini inceleyin grafiği var mı acaba? TATGD anlayamadım. TAVHL anlaşılır sade bir grafik olmuş.

mesela MGRS grafiği haftalık periyotta incelenirken YAZIC günlük periyotta incelenmiş. bunun bir sebebi var mı?

hisse seçiminin yapıldığı başlangıç aşamasında, grafiklerin nasıl tarandığı ve neden bu hisselerin/grafiklerin seçildiğini vaktinizden çalmıyorsak eğer biraz daha detaylı anlatmanız mümkün mü ? yada acemi olduğum için çok basit bir soru mu soruyorum bilmiyorum.

6.  Alıntı Originally Posted by emredalgic Yazıyı Oku
    700 küsür mesajın hepsini tek tek okudum desem inanır mısınız bilmiyorum

çok öğretici bir başlık olmuş sn Aksakal. zamanınızı bilgi ve tecrübenizi bizlerle paylaştığınız için teşekkür ediyorum.
    benim borsayla ilgim bir arkadaşımın borsayla ilgilenmesiyle başladı. tabii sağdan soldan duyduğumuz piyasa haberleri ve yüzeysel bilgilerle oldu. şimdi bu işi daha planlı bir şekilde yapmak istiyorum. o yüzden bu başlığı tek tek okudum. burdan da sn aksakal'ın yönlendirmesi ile ali perşembe'nin kitabını okumaya başladım. plan dahilinde olmasının çok önemli olduğunu anladım.

hatta başlığı bitirdikten sonra bazı mesajları dönüp tekrar okudum ve bazı şeyleri ilk başta anlamadığımı fark ettim. o yüzden analiz vs yeni başlayan kişilerin üşenmeden tek tek okumasını tavsiye ederim.

şimdi bu başlıkta 4 adet hisse değerlendiriliyor. YAZIC (#29), MGROS (#28), TATGD (#57), TAVHL (#85)

bir hisseyi seçerken geçmiş döneme ait grafiği nasıl inceleniyor? aklımıza doğal olarak ilk bu soru takılıyor. grafik değerlendirebilmek için teknik analizden anlamak gerekiyor haliyle.

MGROS ile ilgili grafik detaylı ve anlaşılır geldi bana. parantez içinde grafiklerin anlatıldığı mesaj numaralarını da yazdım. YAZIC grafiği satışa doğru final kısmını incelemiş, başlangıç dönemini inceleyin grafiği var mı acaba? TATGD anlayamadım. TAVHL anlaşılır sade bir grafik olmuş.

mesela MGRS grafiği haftalık periyotta incelenirken YAZIC günlük periyotta incelenmiş. bunun bir sebebi var mı?

hisse seçiminin yapıldığı başlangıç aşamasında, grafiklerin nasıl tarandığı ve neden bu hisselerin/grafiklerin seçildiğini vaktinizden çalmıyorsak eğer biraz daha detaylı anlatmanız mümkün mü ? yada acemi olduğum için çok basit bir soru mu soruyorum bilmiyorum.
    ilk once hatirlatalim portfoy 3 hisse ile devam ediyor dort degil. .. TATGD 7.90 alindi 7.68 de stoplandi ...(temettu oncesi. fiyatla)

sorunuz ise basit degil aksine kaliteli bir soru .... TAVHL ve MGROS grafikleri bence yeterince acik...

YAZICI da ise burda paylasmasakta çok saglikli bir dip bolgesi olusumunun ardindan gelen "suskhnluk " bolgesinde bu hisseye girdik ... ilk alimimiz diger topikte oldugu icin yukari seviyelerdeki devam hareketini grafiklestirdik ...

ama ondaki dip olusumu ve tercih sebeplerini musait bi zamanda pc basindaykrn grafikle aciklayalim ...

.hatta bi arkadas cizip paylasabilirse onun ustundende konusabiliriz....(cizimini onayladigim arkadaslardan biri lutfen )

yonteminiz ve metodolojiniz hakkinda soylenecek cok siz yok .... dogru yoldasiniz ...
    katkilarinizi bekliyorum sayin forumdasim....

genis aciklamali ve faydali sorulu bu yazi icin tesekkur ediyorum ....

7. Benim ilk deneyimim Hatek ti 5 lira mal iyetle bir arkadaşım tavsiyesiyle aldığım ve öncesinde herhangi bir bilgi birikimim olmadığı h al de 4 aylık sure zarfinda %20karla işlemi kapatır kapatmaz turk uçağının suriye tarafından düşürülmesi ile bir anda 3 gün üst üste düşüşün muazzam şükrünü ve mutluluğunu ayni zamanda stresini yaşamıştım.

Sonrasında bölümüm ve mezuniyetim itibariyle ve yuksek lisansta sectigim bolum itibariyle daha bilimsel metodlar ve uzun vadeli analizlerle LOGO firmasına girdim...Hükümetin vermiş olduğu bilişim sektöründeki teşvikler,yabancı ortaklık belirtileri vs.birazda kişisel duyuş ve hislerle 4.90 maliyetle LOGO firmasına yatırım yaptım.2013 yılının başlarında sonrası gezi vs.süreçini sakin bir şekilde atlattım.Hatay tekstile yaptığım yatırım 10.000 Tl ve 48 ay kredi çektiğim bir işlemdi bu işlemle kazandığım marj kredinin faizi ile basabasti.Bu paraya yaşımda 27 olmasından dolayı batarsa batsın gözüyle yaklaştım,o günün şartlarında.
    Ve radyolarına inandığım kimseden akil almadan insanları da ayrıca bilinçlendirerek LOGOYU sabırla bellemeye koyuldum.Takii 18.00 li rakamlarda satana kadar.Muazzam bur rakamdı benim için.Düğünümü bu parayla yaptım
    Sonrasında dinlenme sürecini yaşadım.Geri kalan portfoyumle
    Ve ASUZU firmasına girdim birkaç sefer al sat yaptım.Elektrikli otobüs isine bayağı inanmıştım,Tübitak destekli.26 maliyetle 2 sene bekledim ve portföyün yarı zararına diyebilirim işlemi kapattım.Şubatın sonunda bu guruba olan hedefimden dolayı ve grafik haber vs.genel gündem göz önüne alarak YAZİC firmasına girdim,14 lira maliyetle.Sabrederek bu hafta işlemi yapasım cuma günü.
    ve sonrası su an burada paylaşılan bir firmadayim "d" bölgesinin tamamlanmasını bekliyorum.

5 senede öğrendiğim.
    1.Para parayı çeker.
    2.Sabir herseyde olduğu gibi zamanla birlesince güce dönüşüyor.
    3.olan bana yakin olan herkesi botta yatırım yapmaları konusunda ikna etmeye çalışıyorum.Ülkeme ve.kaynaklarına inandığım için be peşkeş çekilmesine musade etmemek için belki toz zerresiyiz lakin karınca niyeti bile önemli.
    4-Her sabah kalktıgımda ve bir yıl içinde 1000 cokomel satacağım diyorum
    5-para ben.için bir araç ona deg er vermiyorum.

Kendinize iyi bakın...

8.  Alıntı Originally Posted by xrayx Yazıyı Oku
    Benim ilk deneyimim Hatek ti 5 lira mal iyetle bir arkadaşım tavsiyesiyle aldığım ve öncesinde herhangi bir bilgi birikimim olmadığı h al de 4 aylık sure zarfinda %20karla işlemi kapatır kapatmaz turk uçağının suriye tarafından düşürülmesi ile bir anda 3 gün üst üste düşüşün muazzam şükrünü ve mutluluğunu ayni zamanda stresini yaşamıştım.

Sonrasında bölümüm ve mezuniyetim itibariyle ve yuksek lisansta sectigim bolum itibariyle daha bilimsel metodlar ve uzun vadeli analizlerle LOGO firmasına girdim...Hükümetin vermiş olduğu bilişim sektöründeki teşvikler,yabancı ortaklık belirtileri vs.birazda kişisel duyuş ve hislerle 4.90 maliyetle LOGO firmasına yatırım yaptım.2013 yılının başlarında sonrası gezi vs.süreçini sakin bir şekilde atlattım.Hatay tekstile yaptığım yatırım 10.000 Tl ve 48 ay kredi çektiğim bir işlemdi bu işlemle kazandığım marj kredinin faizi ile basabasti.Bu paraya yaşımda 27 olmasından dolayı batarsa batsın gözüyle yaklaştım,o günün şartlarında.
    Ve radyolarına inandığım kimseden akil almadan insanları da ayrıca bilinçlendirerek LOGOYU sabırla bellemeye koyuldum.Takii 18.00 li rakamlarda satana kadar.Muazzam bur rakamdı benim için.Düğünümü bu parayla yaptım
    Sonrasında dinlenme sürecini yaşadım.Geri kalan portfoyumle
    Ve ASUZU firmasına girdim birkaç sefer al sat yaptım.Elektrikli otobüs isine bayağı inanmıştım,Tübitak destekli.26 maliyetle 2 sene bekledim ve portföyün yarı zararına diyebilirim işlemi kapattım.Şubatın sonunda bu guruba olan hedefimden dolayı ve grafik haber vs.genel gündem göz önüne alarak YAZİC firmasına girdim,14 lira maliyetle.Sabrederek bu hafta işlemi yapasım cuma günü.
    ve sonrası su an burada paylaşılan bir firmadayim "d" bölgesinin tamamlanmasını bekliyorum.

5 senede öğrendiğim.
    1.Para parayı çeker.
    2.Sabir herseyde olduğu gibi zamanla birlesince güce dönüşüyor.
    3.olan bana yakin olan herkesi botta yatırım yapmaları konusunda ikna etmeye çalışıyorum.Ülkeme ve.kaynaklarına inandığım için be peşkeş çekilmesine musade etmemek için belki toz zerresiyiz lakin karınca niyeti bile önemli.
    4-Her sabah kalktıgımda ve bir yıl içinde 1000 cokomel satacağım diyorum
    5-para ben.için bir araç ona deg er vermiyorum.

Kendinize iyi bakın...
    tesekkurler sayin forumdasim ...

bence sizin en buyuk sanssizliginiz asla bilasilmayacak o ilk hissede kar etmek olmus ..

ama yazici da 14 lerden maliyetlenen biri zaten belli bi asamayi gecmistir...

borsaya tesfik konusunda farkli dusunuyoruz ama her. goruse saygim var ...

bence borsada paranizi sabit birakip kari surekli cekerek borsdan duzenli bi kar elde edebilecek donanima sahipsiniz ...

bol. kazanclar

Sayfa 86/96 İlkİlk ... 36768485868788 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •