Sayfa 860/997 İlkİlk ... 360760810850858859860861862870910960 ... SonSon
Arama sonucu : 7970 madde; 6,873 - 6,880 arası.

Konu: Viop XXXIII

1. Benim oğlanlar daha 3-5 yaşlarındalar. Onlar z kuşağından sayılmazlar dimi

2.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    az bile gömdüm.. dur tam gömim..

yata yata geze geze anca dating yaparak geçirdikleri yıllardan sonra apartman üni lerinden çıkıp kendilerini üni mezunu sanıyorlar..
    bilgi dendi mi akıllarına google geliyor..
    en fazla 2 tık la ulaşabilirlerse bilgiye ne ala daha ötede ise ulaşmıyorlar..
    Kitap okumuyorlar ve bunu gereksiz görüyorlar..
    Kendilerini ifade etme güçleri hiç yok..Ya şiddete başvuruyorlar ya kendi içlerine kapanıyorlar..
    Problem çözme kapasiteleri hiç yok..
    Yokluk hiç görmemişler..Böyle bişiyin olabileceğini bile düşünemiyorlar..
    İnsan ilişkileri aşırı zayıf..Kendileri dışında herkes touch and go modunda..
    Ben yaptım oldu cu lar..
    Kural tanımıyorlar..
    Hatalı olduklarını asla kabul etmeyip karşıdakine saldırıyorlar..
    İsbat ettiğin an senden ve senin her türlü inancın dan (din , tuttuğun takım hatta kökenin) komple nefret etmeye başlıyorlar..
    Manipülasyona çok açıklar..ekşi de forumlarda twitter de yazan herşey tartışılmaz doğru onlar için..
    Herşeyi bildiklerini düşünüyorlar ve kendilerine aşırı güveniyorlar..Fakat donanımları yetersiz..Çuvallıyorlar..
    Başarısız olduklarında asla dönüp neyi yanlış yaptım derdin de değiller..Hata asla onlarda değil.
    Para çok önemli bir mevzu..Hemen hızla paraya kavuşmak derdindeler..Bu yüzden yanlış yollara sapmaya çok müsaitler..(kadınları tamamen para odaklı bir yaşamları var)
    Aile mefhumu kalmamış anane gelenek görenek adabı muaşeret genel ahlak toplumsal kurallar ahlak hemen hemen sıfır..
    Mesela çok rahat anne baba gerizekalı gerikafalı olabiliyor küfür bile edilebiliyor..Çok rahat saygısızlık yapılıyor (herkese) ve bunun çok doğal bir hakları olduğunu düşünüyorlar..
    Dinleme diye birşey kalmamış..Hep kendileri konuşacak..Biraz uzun bişiler anlattın mı (değerli bilgi bile olsa) sıkılıp atar gider yapıp uzaklaşıyor ve dalga geçiyorlar..
    Nette duygusal toplumsal söylemleri olsa da gerçek böyle değil..ACIMASIZLAR..Anne baba arkadaş koca sevgili nişanlı yolda önünde yürüyen..Mümkün olsa bi kaşık suda boğacaklar..
    Unutkanlar..Anlık yaşıyorlar..
    Bir çoğunda çok ciddi ruhsal rahatsızlık var ama farkında değiller..
    Sağlıklı beslenmediklerinden ötürü genç yaşta rahatsızlık ları var..

Z kuşağı bu işte..

Sebze meyve yetiştirmeyi bilmiyorlar, bahçede çalışmamışlar, ellerine çapa alıp 1 m2 yer kazmamışlar, kıymetini de bilmiyorlar, şükürleri de yok.

Hayvan deyince evcil hayvanlardan başka hayvan tanımıyorlar (kedi, köpek, kuş)...İneğe dinozor olarak bakıyorlar. Nasıl yetiştirilir, nasıl bakılır, hangisinden ne fayda elde edilir o da yok.

Hayatları youtube, twitter, instagram vb... olmuş. İyi ki sosyal medyam yok.

Bunları da ben ekleyeyim.

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    az bile gömdüm.. dur tam gömim..

yata yata geze geze anca dating yaparak geçirdikleri yıllardan sonra apartman üni lerinden çıkıp kendilerini üni mezunu sanıyorlar..
    bilgi dendi mi akıllarına google geliyor..
    en fazla 2 tık la ulaşabilirlerse bilgiye ne ala daha ötede ise ulaşmıyorlar..
    Kitap okumuyorlar ve bunu gereksiz görüyorlar..
    Kendilerini ifade etme güçleri hiç yok..Ya şiddete başvuruyorlar ya kendi içlerine kapanıyorlar..
    Problem çözme kapasiteleri hiç yok..
    Yokluk hiç görmemişler..Böyle bişiyin olabileceğini bile düşünemiyorlar..
    İnsan ilişkileri aşırı zayıf..Kendileri dışında herkes touch and go modunda..
    Ben yaptım oldu cu lar..
    Kural tanımıyorlar..
    Hatalı olduklarını asla kabul etmeyip karşıdakine saldırıyorlar..
    İsbat ettiğin an senden ve senin her türlü inancın dan (din , tuttuğun takım hatta kökenin) komple nefret etmeye başlıyorlar..
    Manipülasyona çok açıklar..ekşi de forumlarda twitter de yazan herşey tartışılmaz doğru onlar için..
    Herşeyi bildiklerini düşünüyorlar ve kendilerine aşırı güveniyorlar..Fakat donanımları yetersiz..Çuvallıyorlar..
    Başarısız olduklarında asla dönüp neyi yanlış yaptım derdin de değiller..Hata asla onlarda değil.
    Para çok önemli bir mevzu..Hemen hızla paraya kavuşmak derdindeler..Bu yüzden yanlış yollara sapmaya çok müsaitler..(kadınları tamamen para odaklı bir yaşamları var)
    Aile mefhumu kalmamış anane gelenek görenek adabı muaşeret genel ahlak toplumsal kurallar ahlak hemen hemen sıfır..
    Mesela çok rahat anne baba gerizekalı gerikafalı olabiliyor küfür bile edilebiliyor..Çok rahat saygısızlık yapılıyor (herkese) ve bunun çok doğal bir hakları olduğunu düşünüyorlar..
    Dinleme diye birşey kalmamış..Hep kendileri konuşacak..Biraz uzun bişiler anlattın mı (değerli bilgi bile olsa) sıkılıp atar gider yapıp uzaklaşıyor ve dalga geçiyorlar..
    Nette duygusal toplumsal söylemleri olsa da gerçek böyle değil..ACIMASIZLAR..Anne baba arkadaş koca sevgili nişanlı yolda önünde yürüyen..Mümkün olsa bi kaşık suda boğacaklar..
    Unutkanlar..Anlık yaşıyorlar..
    Bir çoğunda çok ciddi ruhsal rahatsızlık var ama farkında değiller..
    Sağlıklı beslenmediklerinden ötürü genç yaşta rahatsızlık ları var..

Z kuşağı bu işte..
    Çok kötü şeyler yazmışsınız. Ama şunu unutmuşsunuz. Bu tamamen ailelerin suçu. Çocukların hicbir sucu yok. SEVGİ dahi verilmemiş bu çocuklara.. Ailemde eğitimciler var. Şahidim cocuk ne ise ebeveyni de tıpkısının aynısı cikiyor veli toplantılarında.
    Çocuklarla aram hiç yoktu ta ki yegenim doğana kadar. Fakat farkettim ki ne verirsen onu alıyorsun.. Cocuk yetistirmek ciddiye alınmalı. Formalite evlilikler yapılmamalı.. Her çocuğa sevgi, ilgi ve emek verilmeli.

Eleştirmek en kolay şeydir. Etrafınızda gördüğünüz her ergen çocuğa sevgiyle yaklaşın göreceksiniz ki nasil guzel karşılıklar alıyorsunuz.

4.  Alıntı Originally Posted by ALPER Yazıyı Oku
    Benim oğlanlar daha 3-5 yaşlarındalar. Onlar z kuşağından sayılmazlar dimi
    Onlar Alfa olcak

yeni nesil türün ilk kuşağı olacak

5.  Alıntı Originally Posted by Dore Yazıyı Oku
    Çok kötü şeyler yazmışsınız. Ama şunu unutmuşsunuz. Bu tamamen ailelerin suçu. Çocukların hicbir sucu yok. SEVGİ dahi verilmemiş bu çocuklara.. Ailemde eğitimciler var. Şahidim cocuk ne ise ebeveyni de tıpkısının aynısı cikiyor veli toplantılarında.
    Çocuklarla aram hiç yoktu ta ki yegenim doğana kadar. Fakat farkettim ki ne verirsen onu alıyorsun.. Cocuk yetistirmek ciddiye alınmalı. Formalite evlilikler yapılmamalı.. Her çocuğa sevgi, ilgi ve emek verilmeli.

Eleştirmek en kolay şeydir. Etrafınızda gördüğünüz her ergen çocuğa sevgiyle yaklaşın göreceksiniz ki nasil guzel karşılıklar alıyorsunuz.
    Aynen imzamı atarım .

Bugün bir tane kadın toplu taşımada ayakkabısını çıkartıp boylu boyunca uzanıp yatıyordu .

Çocukları ise başı boş koşturup İnsanları son derece rahatsız ediyordu .

Bir kere çağrıp yanına uslu dur demedi uyumaya devam etti

6.  Alıntı Originally Posted by Ex2000 Yazıyı Oku

Sebze meyve yetiştirmeyi bilmiyorlar, bahçede çalışmamışlar, ellerine çapa alıp 1 m2 yer kazmamışlar, kıymetini de bilmiyorlar, şükürleri de yok.

Hayvan deyince evcil hayvanlardan başka hayvan tanımıyorlar (kedi, köpek, kuş)...İneğe dinozor olarak bakıyorlar. Nasıl yetiştirilir, nasıl bakılır, hangisinden ne fayda elde edilir o da yok.

Hayatları youtube, twitter, instagram vb... olmuş. İyi ki sosyal medyam yok.

Bunları da ben ekleyeyim.
    Benimkiler istanbulda dogup buyuduler. Sonra memlekete tasindik. Yasadiklarimi anlatayim…Kendi bahcemizde yetistirdigimiz tamamen organik beslenen tavuklarin ne yumurtasini nede etini yediler. Yayla, Mera ve ormanlarda otlanan hayvanlarinda sutunu icmiyorlar. onlara tadi agir geliyormus. Koy peynirleride keza oyle. Bahcede yetistirdigimiz ilacsiz meyve ve sebzeleride yemiyorlar. iclerinde kurt varmis. Ustlerine bocek konuyormus vs vs. Kayalardan akan mis gibi soguk pinarlardan su icemediler. Cunku agiz tadlari hep aritilmis mineralsiz saf suya alismislar.

Ama 20 li yaslardan sonra yavas yavas degiseceklerini ve 30 lu yaslardada olgunlasacaklarina inaniyorum. Bu surecte anne ve babalarin katkisi ve yonlendirmesi onemli olcuse rol oynuyor tabi.

Ailemden biri tanınmış bir kolejde Matematik öğretmeni. Bolum başkanı kendisinden dünya çapında yapilan sınavlar bulmasını istiyor. Kimsenin pek bilmedigi yeni sinavlar.

Bir sınav buluyor. Ve okul buna katiliyor. Dünya birincisi oluyor Turkiyede bu sınava katılan ilk okul unvanını aliyor. Dünya birinciliği kazandi diye de Fatih Portakal' a cikiyor bolum başkanı. Kendini, okulunu ve öğrencilerini bir övüyor

Isin aslı ise şu. Sınav online ve ogretmenler cevaplari öğrencilere veriyor. Yönetim böyle istediği için. Dolayısıyla birincilik kaçınılmaz. Sınavı yapan ülke bile ortalarda sıralarda yer alıyor. Turkiye birinci

Simdi bu öğrenciye bu okul ne öğretti? Matematik mi sahtekarlık mi?
    Peki birinci olan çocuğun ebeveynleri bu sahtekarlık karsisinda neden tepkisiz kaldi? Basari olsun da yalandan olsun.. Onemli değil. Ben olsam cocugumu o okuldan kesinlikle alirim.

Simdi kim suçlu?

Ve ayni okul bu seneki yarışmadan diskalifiye oldu. Sebebi ise katılan öğrencilerin hemen hepsinin aynı cevapları vermis olmasi. Ne utanç verici..

Sayfa 860/997 İlkİlk ... 360760810850858859860861862870910960 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •