az bile gömdüm..

dur tam gömim..
yata yata geze geze anca dating yaparak geçirdikleri yıllardan sonra apartman üni lerinden çıkıp kendilerini üni mezunu sanıyorlar..
bilgi dendi mi akıllarına google geliyor..
en fazla 2 tık la ulaşabilirlerse bilgiye ne ala daha ötede ise ulaşmıyorlar..
Kitap okumuyorlar ve bunu gereksiz görüyorlar..
Kendilerini ifade etme güçleri hiç yok..Ya şiddete başvuruyorlar ya kendi içlerine kapanıyorlar..
Problem çözme kapasiteleri hiç yok..
Yokluk hiç görmemişler..Böyle bişiyin olabileceğini bile düşünemiyorlar..
İnsan ilişkileri aşırı zayıf..Kendileri dışında herkes touch and go modunda..
Ben yaptım oldu cu lar..
Kural tanımıyorlar..
Hatalı olduklarını asla kabul etmeyip karşıdakine saldırıyorlar..
İsbat ettiğin an senden ve senin her türlü inancın dan (din , tuttuğun takım hatta kökenin) komple nefret etmeye başlıyorlar..
Manipülasyona çok açıklar..ekşi de forumlarda twitter de yazan herşey tartışılmaz doğru onlar için..
Herşeyi bildiklerini düşünüyorlar ve kendilerine aşırı güveniyorlar..Fakat donanımları yetersiz..Çuvallıyorlar..
Başarısız olduklarında asla dönüp neyi yanlış yaptım derdin de değiller..Hata asla onlarda değil.
Para çok önemli bir mevzu..Hemen hızla paraya kavuşmak derdindeler..Bu yüzden yanlış yollara sapmaya çok müsaitler..(kadınları tamamen para odaklı bir yaşamları var)
Aile mefhumu kalmamış anane gelenek görenek adabı muaşeret genel ahlak toplumsal kurallar ahlak hemen hemen sıfır..
Mesela çok rahat anne baba gerizekalı gerikafalı olabiliyor küfür bile edilebiliyor..Çok rahat saygısızlık yapılıyor (herkese) ve bunun çok doğal bir hakları olduğunu düşünüyorlar..
Dinleme diye birşey kalmamış..Hep kendileri konuşacak..Biraz uzun bişiler anlattın mı (değerli bilgi bile olsa) sıkılıp atar gider yapıp uzaklaşıyor ve dalga geçiyorlar..
Nette duygusal toplumsal söylemleri olsa da gerçek böyle değil..ACIMASIZLAR..Anne baba arkadaş koca sevgili nişanlı yolda önünde yürüyen..Mümkün olsa bi kaşık suda boğacaklar..
Unutkanlar..Anlık yaşıyorlar..
Bir çoğunda çok ciddi ruhsal rahatsızlık var ama farkında değiller..
Sağlıklı beslenmediklerinden ötürü genç yaşta rahatsızlık ları var..
Z kuşağı bu işte..
Yer İmleri