Sayfa 863/997 İlkİlk ... 363763813853861862863864865873913963 ... SonSon
Arama sonucu : 7970 madde; 6,897 - 6,904 arası.

Konu: Viop XXXIII

1.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    az bile gömdüm.. dur tam gömim..

yata yata geze geze anca dating yaparak geçirdikleri yıllardan sonra apartman üni lerinden çıkıp kendilerini üni mezunu sanıyorlar..
    bilgi dendi mi akıllarına google geliyor..
    en fazla 2 tık la ulaşabilirlerse bilgiye ne ala daha ötede ise ulaşmıyorlar..
    Kitap okumuyorlar ve bunu gereksiz görüyorlar..
    Kendilerini ifade etme güçleri hiç yok..Ya şiddete başvuruyorlar ya kendi içlerine kapanıyorlar..
    Problem çözme kapasiteleri hiç yok..
    Yokluk hiç görmemişler..Böyle bişiyin olabileceğini bile düşünemiyorlar..
    İnsan ilişkileri aşırı zayıf..Kendileri dışında herkes touch and go modunda..
    Ben yaptım oldu cu lar..
    Kural tanımıyorlar..
    Hatalı olduklarını asla kabul etmeyip karşıdakine saldırıyorlar..
    İsbat ettiğin an senden ve senin her türlü inancın dan (din , tuttuğun takım hatta kökenin) komple nefret etmeye başlıyorlar..
    Manipülasyona çok açıklar..ekşi de forumlarda twitter de yazan herşey tartışılmaz doğru onlar için..
    Herşeyi bildiklerini düşünüyorlar ve kendilerine aşırı güveniyorlar..Fakat donanımları yetersiz..Çuvallıyorlar..
    Başarısız olduklarında asla dönüp neyi yanlış yaptım derdin de değiller..Hata asla onlarda değil.
    Para çok önemli bir mevzu..Hemen hızla paraya kavuşmak derdindeler..Bu yüzden yanlış yollara sapmaya çok müsaitler..(kadınları tamamen para odaklı bir yaşamları var)
    Aile mefhumu kalmamış anane gelenek görenek adabı muaşeret genel ahlak toplumsal kurallar ahlak hemen hemen sıfır..
    Mesela çok rahat anne baba gerizekalı gerikafalı olabiliyor küfür bile edilebiliyor..Çok rahat saygısızlık yapılıyor (herkese) ve bunun çok doğal bir hakları olduğunu düşünüyorlar..
    Dinleme diye birşey kalmamış..Hep kendileri konuşacak..Biraz uzun bişiler anlattın mı (değerli bilgi bile olsa) sıkılıp atar gider yapıp uzaklaşıyor ve dalga geçiyorlar..
    Nette duygusal toplumsal söylemleri olsa da gerçek böyle değil..ACIMASIZLAR..Anne baba arkadaş koca sevgili nişanlı yolda önünde yürüyen..Mümkün olsa bi kaşık suda boğacaklar..
    Unutkanlar..Anlık yaşıyorlar..
    Bir çoğunda çok ciddi ruhsal rahatsızlık var ama farkında değiller..
    Sağlıklı beslenmediklerinden ötürü genç yaşta rahatsızlık ları var..

Z kuşağı bu işte..
    imzamı atarım altına benim hislerime satırı satırına tercüman olmuşsun.

nişasta bazlı şeker kotası abd'li şirketler istediği için arttırıldı, bir kaç gün önce.. %100 arttırıldı..bir nevi modern kapitülasyon.."halk sağlığı out , abd stratejik ortak in"..

biden görüşmesine kadar abd'ye şirin gözükmek için yapılan hamlelerden sadece birisi.. 5-10 gün önce de abd'li büyük şirketler ile mr erdoğan telekonferans görüşmesi yapmıştı..içerfde "dünya 5'ten büyüktür" diye gazlamalara devam edersin ama biden'la bir görüşme alabilmek uğruna neler yapılıyor şaşırtıcı..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

3. şurayı aşarsa 1,460 direncine gidebilir endeks...

yoksa canı aşağıları isteyebilir...

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,301
    Kaynak veremiyorum ama geçen yıl üç beş batılı ülkede yapılan bazı çalışmalar; çocuk eğitiminde, sanılanın aksine , aileden çok arkadaş çevresinin önemli olduğunu gösteriyordu.

Ancak nihayetinde eğitim konusunu tek bir etmene indirgemek yanlış olur . X , Y kuşağında dünya daha küçüktü ve uyarıcı daha azdı; Z kuşağını etkileyen uyarıcılar ise sonsuz ve kontrol edilemez boyutta.

Tombala gibi bahtımıza ne çıkacağı belirsiz gelecek nesiller için.

Halil Cibran : '' Çocuklar geleceğe attığınız oklardır, yaydan çıktıktan sizin değildir, geleceğindir . '' diyor.

Bu yüzden çocuklarımız için geleneksel hayaller kurmak faydasız.

5. bu halkbank sinsi sinsi 4 liradan 5 liraya geldi...

6.  Alıntı Originally Posted by dimitris Yazıyı Oku
    Kaynak veremiyorum ama geçen yıl üç beş batılı ülkede yapılan bazı çalışmalar; çocuk eğitiminde, sanılanın aksine , aileden çok arkadaş çevresinin önemli olduğunu gösteriyordu.

Ancak nihayetinde eğitim konusunu tek bir etmene indirgemek yanlış olur . X , Y kuşağında dünya daha küçüktü ve uyarıcı daha azdı; Z kuşağını etkileyen uyarıcılar ise sonsuz ve kontrol edilemez boyutta.

Tombala gibi bahtımıza ne çıkacağı belirsiz gelecek nesiller için.

Halil Cibran : '' Çocuklar geleceğe attığınız oklardır, yaydan çıktıktan sizin değildir, geleceğindir . '' diyor.

Bu yüzden çocuklarımız için geleneksel hayaller kurmak faydasız.
    Ben de bu görüşteyim. Sadece, anne babalar, ya da aile diyelim, bir boşluk bıraktığında bu boşluk eskşye göre çok daha rahat doluyor. Bu nedenle bir çocukta aile %50 etkilidir, diğer bir çocukta %10 etkildir. Burada en önemli görev aile büyüklerinde.

Sonuçta gelinen noktada, gelecek nesillerle ilgili olumsuz düşünceler varsa, bunda en az suçu olanlar çocuklar...aile, eğitim sistemi, küresel düzen, sosyo-ekonomik yapı baş sorumlular (ağırlık sırasına göre yazdım).
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

tamam bu z kuşağı kötü, siz çok iyisiniz... nedir bu kuşak yaşları diye baktım. 2000 sonrası z, 1965 sonrası x, y. bu hesapla benim kuşağım yok, bana kuşak takamamışlar. sizler z yi beğenmezsiniz, ben hiç birinizi beğenmiyorum. ülke mafyanın eline düşmüş, kim düşürdü, z kuşağı mı? ülkenin satılmadık yeri kalmamış, z kuşağına dünyanın borcunu bırakmışsınız, bunu yapan parti hala en fazla oyu alıyor, siz iyisiniz, z kuşağı kötü, hadi ordan.

50 yaş üstünün tercihleri çok değişik...
    Zaten çoğu yemeklere acı katıyor.
    Acılı lahmacun yenir mi?
    Götürüyorlar bir çırpıda.
    Yeni yatırımcıyım. Benim yazdığımla yatırım yapmayınız. Selamlar.

Sayfa 863/997 İlkİlk ... 363763813853861862863864865873913963 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •