Sayfa 864/1003 İlkİlk ... 364764814854862863864865866874914964 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 6,905 - 6,912 arası.

Konu: Viop XXXVI

Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Evet ben by kafadayım. Dolar bazlı günlük bakın abi, bu piyasada bilanço da grafik de tl bazlı bakılmaz 100 milyon dolar masaya koyarlar zardan düşmeden 100 binlik olursun çok dikkat.

Yine de bugün short ekmek yedik ama çok çok riskli anlık takip ve sistemli stoplu. Yoksa sıkıntı.

SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    evet, yeni bir "okyanustayız", durum değişik hale gelecek..gelebilir.

önemli olan temposu ne olacak bu acımasız alışların, devam ederse..

bugün (ve bu hafta) çok rahat 80-90 puan yapabildiklerini gördük.. hatta bunu aynı mum üzerinde aşağı yukarı çift yönlü de yapıyorlar..

rakamlar arttı..artık %1 demek 20 puan..ama esasen temposu önemli olacak.. doların ve endeksin beraber artışı mı yoksa dinlenerek ve şaşırtmalı mı?
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    biz kıçımıza tencere bağlayıp gezmeyi düşünüyoruz sen ötv kalkmalı diyorsun...

ötv-x gibi yeni bişey çıkarsa şaşırma...

beşli çetenin geçiş ücretlerine bütçeden para lazım...

kim ödeyecek sen ben...
    Ötv-X güzelmiş ben beyaz partinin yerinde olsam ÖTV kuruluş,diriliş,yıkılış vergisi koyardım..Yeni kurulan şirkete kuruluş satışları iyi olana diriliş batana da yıkılış vergisi..oh miss
    Ne içindeyim zamanın ne de büsbütün dışında; yekpare geniş bir anın,parçalanmaz akışında bir garip rüya rengiyle uyuşmuş gibi her şekil,rüzgarda uçan tüy bile benim kadar hafif değil..

pazartesi teminatlar da artıyor, endeks teminatı 2000 tl oluyor..güzel gelişmelerden birisi xlbnk kaldıraçı da 10 'a yaklaşıyor, yani fazla dokunmamışlar ona bu sefer..bi ara 6-7 civarıydı..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

4. XU100 dolar bazlı grafik
    https://www.tradingview.com/x/QAvv7c8P/

Kur %1,5 artsa endeks %2.5 düşse son bir yılın dolar bazlı dibine geliyoruz. Son 17 senenin dolar bazlı en düşük endeks fiyatı kabaca 125 cent. Oradan %20 yukarıdayız. Burayı 2009 bankacılık krizinde ve pandemi dibinde gördük. Şirketlerin durumuna bakarsak bu çeyrekte XU100 şirketlerinin tarihte ilk defa bir çeyrekte 10 Milyar $ kar getirdiği söyleniyor. Yani finansal performans ile hisse fiyatları uyumlu değil. Aşağıda bunun ile ilgili grafiği koyuyorum.

https://twitter.com/ALKATRAZKUSCUSU/...983364/photo/1

Böyle bakınca hisseler için kuvvetli bir yukarı beklentisi içinde olmak mümkün fakat;

Ekonomi yönetimi tamamen dağılmış durumda. Öngörülebilirlik yok. İktisat teorisini bir kenara koyarak nas böyle diyor diye faiz indirme peşinde giden bir adam tarafından yönetiliyoruz. Nerede duracak bilen var mı? %0'a kadar indirmeye çalışmayacağı ne malum? Şirketler bu karlılık seviyelerini bu volatil şartlarda koruyacaklar mı belirsiz. Diğer bir risk, halen takasın %43'ünü elinde tutan yabancılar bu öngörülemezlik nedeniyle Türkiye'yi ucuzluğa bakmadan tamamen portföyden çıkartmaya gidebilir mi, gayet ihtimal dahilinde. Böyle bir gelişme olursa yabancı takas oranı %10-15'lere gelmeden endeks iflah olmaz.

Yabancıların almalarına bile gerek yok, sadece satmazlarsa bile endeksin yukarı yönlü gitmesini beklerim. Portföyde de ihracta ağırlıklı veya sattığı ürünü dolar bazlı olarak fiyatlayan firmaları tercih edeceğim. Gerekirse vadeli endeks ile bunu hedge ederek kaldıraçlı bir portföy oluşturmayı düşündüm önümüzdeki zaman için. Yani 100 liram varsa, 100 Lira USD long, 200 Lira dolar bazlı geliri olan hisse long, durumu göre 0-200TL arası endeks short. Fakat net yabancı çıkışı gördüğüm noktada ya ben de çıkarım veya endeks shortu iyice yükseltirim.
    Amatör bir yatırımcıyım, yatırım tavisyesi değildir. Kendi analizlerimi sizinle paylaşıyorum, siz de sorgulamadan kabul etmeyin lütfen.

5. https://www.facebook.com/51979655805...94087/?app=fbl

"politikada hiçbir şey kazayla olmaz. olmuşsa, öyle planlanmıştır."
    abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...

6. Filmin sonu hakkında da konuşsaydı spoiler mı yerdik acaba?
    Kendime notlar... İstediğin fiyattan alamıyorsan alma, kar kaçırmak zarar etmekten iyidir!

7.  Alıntı Originally Posted by Ex2000 Yazıyı Oku
    Malı dayamışlar mı yani?

Faiz kararına kadar; borsayı
    1) Yükseltip satacaklar mı?
    2) Düşürüp alacaklar mı?

Bundan sonra ben long olmam. Şu anda elimde şortlar var. Aslında bugün kapatabilirdim. 1860 civarı ama işim vardı bakamıyorum.

Ya nasip demiş ata binmiş!

1400-1950 Long
    1950-1800 Şort neden olmasın.

Stopu koyarız bir yerlere.. (1930 ler)
    Kaldık şortsuz. Long da yok. Biz de coin piyasasına bakalım.

8. Ben tahmin konusunda çok kötüyüm. Önümdeki ekrana bakıp işlem yapınca bence başarılı oluyorum onun dışında senaryo yazınca ne yazsam tutmuyor.

Ekrana bakacağım artık. Bugün o kadar konsantre idim ki, saati var çok çok sevdiğim bi abime wapp dan yazmışım tam 14.15 de shorttan longa döndüm yazmışım; tamam tabi ki şans da her şey de var ama üst üste güzel gidiyorsa demek ki bir şeyleri de doğru yapıyoruz doğru okuyoruz naçizane diye düşünüyorum.

Dönmek, dönebilmek tarafsız bakmak için kafanda senaryo olmayacak abi. Bi fiyat, iki yön. Başka şey kattığın zaman dönemezsin...
     Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    evet, yeni bir "okyanustayız", durum değişik hale gelecek..gelebilir.

önemli olan temposu ne olacak bu acımasız alışların, devam ederse..

bugün (ve bu hafta) çok rahat 80-90 puan yapabildiklerini gördük.. hatta bunu aynı mum üzerinde aşağı yukarı çift yönlü de yapıyorlar..

rakamlar arttı..artık %1 demek 20 puan..ama esasen temposu önemli olacak.. doların ve endeksin beraber artışı mı yoksa dinlenerek ve şaşırtmalı mı?
    SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 864/1003 İlkİlk ... 364764814854862863864865866874914964 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •