Bütün parayı IPJ IJC ye gömdüm aylık % 35,40 lara yakın getiri hadi çöktü diyelim ölüsü yeter,boşa dolarda duruyoruz... YTD
Bütün parayı IPJ IJC ye gömdüm aylık % 35,40 lara yakın getiri hadi çöktü diyelim ölüsü yeter,boşa dolarda duruyoruz... YTD
Günaydın sabah sabah içimi dökeyim :D
Ak Portföyü aradım ve şikayetlerimi ilettim. Fon değerlerini Tefas'a neredeyse öğlen 12.00'de giriyorlar.
Bakıyorum İş Bankası, Fiba Bank (bunların portföy şirketleri tabi, ağız alışkanlığı olmuş banka demek) çatır çatır
bütün değerlerini saat 9.00'da girmiş oluyorlar. Bir bu Akbank bir de Garanti...Neredeyse akşam üstü girecekler.
Hem Akbank'ı hem Akportföy'ü arayıp şikayet ettim. Anlamadığım nokta şu: İş Bankası, yabancı fonlar da dahil girebiliyorsa
Ak Portföy de girebilir. İşin kötüsü dünün değerlerini girmedikleri zaman bütün geçmişe dönük değerler 0.00 olarak gözüküyor.
Bana Akportföy'ün sitesine bakın dediler. Niye dedim. Tefas madem böyle bir imkan sunmuş hazırlamış, tembelliğiniz ne? O zaman Tefas hiç hazırlamaz herkese gidin şirketin web sitesine bakın derdi. Sizin çalışanlar can da İş Bankasında çalışanlar patlıcan mı?
Dikkate alacaklarını sanmıyorum ama öyle yan gelip yatmalarının birilerini rahatsız ettiğini anlasınlar en azından. Akbank'ın kendisine de ispiyonladım (gerçi müşteri temsilcisinin ne demek istediğimi pek anladığını sanmıyorum).
Hadi saat 10.00'u anlarım da 11./11.30 nedir arkadaş?
Neyse eyyorlamam bu kadar :D
Twitter'da bir hesap, ısrarla "fon alarak portföy şirketlerini ve fon yöneticilerini yat kat sahibi yapıyorsunuz, onun yerine hiçbir şey bilmiyorsanız en kötüsü Bist 30 hisseleri veya dolar alın" yazıp duruyordu. Biraz tartışayım dedim vaktim olmadı bıraktım.
Bu arada fonun getirisi yerine bir de bilgi rasyosu diye bir şeye bakılmasını önerenler var. O daha önemli diyorlar. O nedir, bizim gibi avamların anlayabileceği dilde anlatabilecek bir arkadaşımız var mı?
Bir de Eurobond'ların doların üzerinde getiri sağladığına dair söylemler var. Bu da fona göre değişiyor. Akportföy, QNB Bank, Yapı Kredi ve Denizbank Eurobond'ları doların altında kalmış (son bir yıl); İş Bankası ve Fibabank Eurobondları dolardan yüksek getiri sağlamış.
Dolarin anlik yarina kur etkisi yabanci fonlarda eksi 0.87 suan
Zamanınız varsa araştırma yapmayı seviyorsanız, piyasayı takıp ediyorsanız ve doğru zamanlarda al sat yapmayı becerebiliyorsanız (tabi bu teknik analiz yapabilmeyide gerektiriyor) olabilir ama çalışan insan bunu nasıl yapacak yani bunun için de zaman ayırmak lazım.Ben yapamadığımdan dolayı paramı fonlarda değerlendiriyorum.
Yer İmleri