Sayfa 866/1002 İlkİlk ... 366766816856864865866867868876916966 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 6,921 - 6,928 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

Alıntı Originally Posted by Econfin Yazıyı Oku
    Kara çocuk bunu nereden biliyorsun. Bu arada Aes'teki tahminin tuttu. Bozuk saat misali...
    Sana birseyi anlatmak icin iki defami tarif etmek lazim. Dunku mb kuru 13.7988
    Anlik dolar kurunu buna bolersen gun ici yarina etkisini hesaplayabilirsin
    Mesela anlik
    13.66
    Bunu usttekine bol
    1 cikar
    100 le carp
    Sonuc
    Eksi 0.94 anlik
    Bu 15.30 a kadar degisir.
    15.30 daki net sayidir

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    35.5
    Gönderi
    579
     Alıntı Originally Posted by ActuallyMelik Yazıyı Oku
    Twitter'da bir hesap, ısrarla "fon alarak portföy şirketlerini ve fon yöneticilerini yat kat sahibi yapıyorsunuz, onun yerine hiçbir şey bilmiyorsanız en kötüsü Bist 30 hisseleri veya dolar alın" yazıp duruyordu. Biraz tartışayım dedim vaktim olmadı bıraktım.

Bu arada fonun getirisi yerine bir de bilgi rasyosu diye bir şeye bakılmasını önerenler var. O daha önemli diyorlar. O nedir, bizim gibi avamların anlayabileceği dilde anlatabilecek bir arkadaşımız var mı?

Bir de Eurobond'ların doların üzerinde getiri sağladığına dair söylemler var. Bu da fona göre değişiyor. Akportföy, QNB Bank, Yapı Kredi ve Denizbank Eurobond'ları doların altında kalmış (son bir yıl); İş Bankası ve Fibabank Eurobondları dolardan yüksek getiri sağlamış.
    Onları salla yoldaş,fon bana kazandırsında yöneticilerde yatla gezsin,algısı vergisi ıvır zıvırla ugraşmak yok adam %2 yi hak ediyor yıllık,bende zodiyak botla geziyorum hepsi deniz üstünde farkı yok pek ;)

3.  Alıntı Originally Posted by ActuallyMelik Yazıyı Oku
    Bu arada fonun getirisi yerine bir de bilgi rasyosu diye bir şeye bakılmasını önerenler var. O daha önemli diyorlar. O nedir, bizim gibi avamların anlayabileceği dilde anlatabilecek bir arkadaşımız var mı?
    https://twitter.com/FonRehberi/statu...96266031529984

IPJ izahname de degisklik yapmis, buna gore

Yatirim fonu, borsa yatirim fonu, yabanci borsa yatirim fonu katilim paylari ile yatirim ortakligi paylari olan ibareyi;
    Yerli ve/veya yabanci yatirim fonu katilma paylari, Yerli ve/veya yabanci borsa yatirim fonu katilma paylari ile yatirim ortakligi paylari olarak degistirmis, oran ayni 20.
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Sana birseyi anlatmak icin iki defami tarif etmek lazim. Dunku mb kuru 13.7988
    Anlik dolar kurunu buna bolersen gun ici yarina etkisini hesaplayabilirsin
    Mesela anlik
    13.66
    Bunu usttekine bol
    1 cikar
    100 le carp
    Sonuc
    Eksi 0.94 anlik
    Bu 15.30 a kadar degisir.
    15.30 daki net sayidir
    Kara çocuk teşekkürler.

6.  Alıntı Originally Posted by ActuallyMelik Yazıyı Oku
    Günaydın sabah sabah içimi dökeyim :D

Ak Portföyü aradım ve şikayetlerimi ilettim. Fon değerlerini Tefas'a neredeyse öğlen 12.00'de giriyorlar.
    Bakıyorum İş Bankası, Fiba Bank (bunların portföy şirketleri tabi, ağız alışkanlığı olmuş banka demek) çatır çatır
    bütün değerlerini saat 9.00'da girmiş oluyorlar. Bir bu Akbank bir de Garanti...Neredeyse akşam üstü girecekler.
    Hem Akbank'ı hem Akportföy'ü arayıp şikayet ettim. Anlamadığım nokta şu: İş Bankası, yabancı fonlar da dahil girebiliyorsa
    Ak Portföy de girebilir. İşin kötüsü dünün değerlerini girmedikleri zaman bütün geçmişe dönük değerler 0.00 olarak gözüküyor.

Bana Akportföy'ün sitesine bakın dediler. Niye dedim. Tefas madem böyle bir imkan sunmuş hazırlamış, tembelliğiniz ne? O zaman Tefas hiç hazırlamaz herkese gidin şirketin web sitesine bakın derdi. Sizin çalışanlar can da İş Bankasında çalışanlar patlıcan mı?

Dikkate alacaklarını sanmıyorum ama öyle yan gelip yatmalarının birilerini rahatsız ettiğini anlasınlar en azından. Akbank'ın kendisine de ispiyonladım (gerçi müşteri temsilcisinin ne demek istediğimi pek anladığını sanmıyorum).

Hadi saat 10.00'u anlarım da 11./11.30 nedir arkadaş?

Neyse eyyorlamam bu kadar :D
    kardeş bir marka hayatına nasıl başlarsa öyle gider değişmez. garanti akbank ing bu üçü uzak durulması gereken müşteriye karşı tutumunda ciddi sorunlar olan bankalar bakma çok güçlü algı yönetimi yapıyorlar. 2000 li yılların başında neler etti bana garantiyle akbank..alışverişten 2 yıl sonra faizin faizi kalmış onu ödeyeceksiniz mi demediler, limit artırımı başvurunuzu onayladık deyip alışverişten sonra limitinizi genel müdürlük onaylamamış yanlış bilgi vermişiz mecbur artık ceza faizi ödeyeceksiniz mi demediler..hiçbir suçum olmayan konularda neler ettiler, bugün isterse fon kurduk sana ayda garantili %10 kazandıracak desinler, vallahi de billahi de almam. ben bir kere bi firmayı sildimi bitmiştir..yazdıklarından hala da akıllanmadıkları ve stratejimin haklılığı ortaya çıkıyor. benzer kara listemde olan fimalar, vodafone, vestel, dsmart, sony, burger king, torku, trendyol bunlar evime giremez.

Kara çocuk teşekkürler.
    Reca ederim

Duhul
    Feb 2019
    İkamet
    Emmiden hakiki yalanlar
    Gönderi
    7,825
    Boyle ol velet...
    Kara çocuk teşekkürler.
    SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Selamlar. Burada yazmış olduğum bilgi, yorum ve düşünceler tavsiye ve yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Webster üstad nerede diye sormayın, işte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203

Sayfa 866/1002 İlkİlk ... 366766816856864865866867868876916966 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •