Bankacılık Endeksi son 14 yılda Sanayi Endeksine kıyasla %82 daha kötü performans göstermiş, son 13 yılda dolar bazında kaybı ise %76 olmuş..
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyasi.!!!
Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!
Mundi ile ilgili bir sorum olacak. Anladım 700 bin küsür tl güvence altında. Ancak sorum şu: Hepimizin parasını toplayıp Para yatırdığı banka batarsa devlet güvencesi sadece 400 bin TL. Yani şöyle söyleyeyim para batarsa para Ünlü Menkul'un kendi nezdindeki hesabında değil. Başka bankada Ünlü Menkul adına. Şöyle bir örnekle açıklayayım. aramızda 100 kişi para toplayıp bir kişinin adına para yatırsak, devlet sadece 400 bin TL verir. Yüz kişinin güvencesini karşılamaz. Bu konuda beni aydınlatmak isteyen var mı?
Aracı Kurum Batarsa Nakit Para
Bankada paranız var ve banka batarsa 200 bin TL'ye kadar olan kısmını TMSF (Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu) karşılar. Aracı kurumlarda da benzer bir durum mevcuttur. Aracı kurumunuz batarsa 323 bin 676 TL ye kadar olan nakit paranız Yatırımcı Tazmin Merkezi tarafından karşılanır.
https://www.paradurumu.com/yatirim/c...mi-haberi-3640
Benim 2 kurum kapandı sıkıntı olmadı hem hisselerimi hemde nakit paramı aldım
Yer İmleri