Originally Posted by
Delta Heavy
evet hocam ben de yatýrýmcý sayýsýný takip ediyorum azalma yok.
Portföy toplamý bölü yatýrýmcý sayýsýna göre yatýrýmcýlarýn gbc’deki varlýk ortalamasý diðer fonlara göre bir hayli yüksek.. bu kiþiler bol paralý veya kurumsal yatýrýmcý olduðundan panik satýþa daha dirençliler sanýrým
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Niye azalsýn ki hocam ? Ben anlamýyorum hakkaten.
Dolar %2 düþtüðünde, %2 düþtü bugün diye küfrediyor insanlar bu fona.
Yani bunu þuna benzetiyorum, oðluna 100 bin dolar veriyorsun , git yurtdýþýnda ticaret yap diyorsun, çocuk gidip çalýþýp 102 bin dolar getiriyor, ulan it bu ne dolar düþtü diye tokatlýyorsun , bundan farký yok ki. Bunda çocuðun suçu ne ?
usdtry ile hesaplanan bir fon ve dolar düþmeseydi ortada doðru düzgün bir zararý da olmayacaktý.
Uzun periyotta döviz bazlý fonlar arasýnda benchmarklarýný geçip uzun vadelerde dolar bazýnda reel getiri saðlayan nadir fonlardan. Hatta benchmarkýný her sene düzenli geçen tek döviz bazlý fon.
5 yýldýr her sene döviz bazýnda 15 ila 20 % arasý ortalama getirisi var. döviz bazýnda diyorum bakýn...
Yýllýk dolar mevduatý %2 mi ?
Ama gerçekten 3-5 günlük yatýrýmcýnýn dökülmesinde yarar var.
Bu tür bir fondan makul beklenti , yýllýk döviz bazýnda %10 net getiridir, bunu da yýllardýr bana fazlasýyla saðlýyor, ötesinde ne bekleniyor bilmiyorum.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir.
Yer Ýmleri