Sayfa 867/1002 İlkİlk ... 367767817857865866867868869877917967 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 6,929 - 6,936 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

Kurun yabanci fonlara etkisi
    Eksi 0.78 olacak

2. Bugün GBC ve İPB'ye satış verdim, OPL'ye hisse senedi düşük diye geçeceğimbir kısmıyla, bir kısmını da ONS'a olan inancım dolayısıyla TCA arttırımında kullanacağım. Dolar bazında 1750'ler dipler diye düşnüyorum. herhalde bu son 1 yılda dolar bazında artmayan nadir emtialar gümüş ve altın olsa gerek, bence onların da zamanı yavaş yavaş geliyor, bir bahane bulacaklar mutlaka.

Ocak-Şubat'a kadar bu şekilde, yarı altın, yarı da içinde çok az hisse tutan değişkenlerde tutma planım var. Bence herşey kazandıran dönemlerden sonra biraz kenara çekilmeli, ardından yatay dönemler geliyor genellikle, bu arada en azından yönümüzü görmüş ve ileriye göre pozisyon almış oluruz.

3. OPH (ve tüm Osmalı fonları) fonun Quagr alımı umarım NNFnin Menderes alımına dönmez. Yüklü almış.

Aes e de yol verdim
    Eic eib aldim
    Yuklusu ppf de
    Izleyelim ugurum

Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Aes e de yol verdim
    Eic eib aldim
    Yuklusu ppf de
    Izleyelim ugurum
    Kara çocuk TCD diye bir fon var. Bana arkadaşım söyledi. Ne dersin buna?

6.  Alıntı Originally Posted by ActuallyMelik Yazıyı Oku
    Twitter'da bir hesap, ısrarla "fon alarak portföy şirketlerini ve fon yöneticilerini yat kat sahibi yapıyorsunuz, onun yerine hiçbir şey bilmiyorsanız en kötüsü Bist 30 hisseleri veya dolar alın" yazıp duruyordu. Biraz tartışayım dedim vaktim olmadı bıraktım.

Bu arada fonun getirisi yerine bir de bilgi rasyosu diye bir şeye bakılmasını önerenler var. O daha önemli diyorlar. O nedir, bizim gibi avamların anlayabileceği dilde anlatabilecek bir arkadaşımız var mı?

Bir de Eurobond'ların doların üzerinde getiri sağladığına dair söylemler var. Bu da fona göre değişiyor. Akportföy, QNB Bank, Yapı Kredi ve Denizbank Eurobond'ları doların altında kalmış (son bir yıl); İş Bankası ve Fibabank Eurobondları dolardan yüksek getiri sağlamış.
    Burada herkes kuruşu hesaplıyor. O yüzden bizden ekmek çıkmaz. Ama emeklilik fonları var onlar dediğin gibi çiftlik olabilir

Alıntı Originally Posted by Econfin Yazıyı Oku
    Kara çocuk TCD diye bir fon var. Bana arkadaşım söyledi. Ne dersin buna?
    Tcd gecmis senelerin bulent ersoyuydu
    Eski tcd degil. Bir de tcd nin degisken olduguna bakma agzina yuzune kadar hisse doludur...

Ayrica
    Degiskenlerde stopaj var
    Zaten tcd dusunuyorsan biste guvenin var demektir. O zaman direk hisse yogun almalisin.

Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Tcd gecmis senelerin bulent ersoyuydu
    Eski tcd degil. Bir de tcd denin degisken olduguna bakma agzina yuzune kadar hisse doludur...

Ayrica
    Degiskenlerde stopaj var
    Zaten tcd dusunuyorsan biste guvenin var demektir. O zaman direk hisse yogun almalisin.
    Hisse yoğunlardan neler var kara çocuk?

Sayfa 867/1002 İlkİlk ... 367767817857865866867868869877917967 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •