Sayfa 87/153 İlkİlk ... 3777858687888997137 ... SonSon
Arama sonucu : 1219 madde; 689 - 696 arası.

Konu: U.v. Temettü yatırım planım(portföyüm)

1.  Alıntı Originally Posted by esramarka Yazıyı Oku
    Yarın masanıza hazırlayıp basılı olarak tezimi ya da dönem ödevimi koyayım isterseniz. Hocam mısınız maddeler halinde sayacakmışım da falan filan. Siz nasıl yatırım yaparsanız yapın. Bana ne. Ben kendi fikrimi söylüyorum, size de inandırmak ya da kanıtlamak zorunda değilim. Siz yabancı fonların temettüye ne kadar önem verdiğini bilmiyorsanız Norveç Varlık Fonu gibi uzun vadeli fonların yatırım kararlarını alırken nelere önem verdiklerini inceleyin ya da boş verin sadece bu forumu okuyun insanlara da "cahil" diye hakaret edin.

Zaten EKGYO da -nedense- temettü yüzde indirme kararını aldıktan sonra "tesadüfen" dibinin dibini gördü. Neyse konuşmanın, laf anlatmaya çalışmanın gereği yok. Herkes anlayabildiği kadarını anlar.
    Cahilce ile cahil farklı şeyler yaptıgınız yorum cahilce demek araştırmadan ezbere, bir hesap, bilimsel araştırma veya bir kanıt olmaksızın savunduğunuz arguman kesin bir bilgi içermiyor demek.

Gelelım fonlar meselesıne FON lar kımdır ne kadar getiri üretir. Getirilerinin temettü vesilesiyle veyahutta temettü veren hisselerden geçtiği argumanını neye dayanarak söylediniz ? Bu fonların çok süper getiriler elde ettiği argumanına nereden vardınız ?

Bir fon türkiyede çoğunlukla temettü veren hisseleri almışsa bile bunun gerçekten temettü vermiş olmasından kaynaklandığına nasıl emin oldunuz bir fon bu kadar basit bir argumanla yatırım kararı alabılır mı ?

Tek taraflı bakış açısına sahipsiniz "sorgulama" yeteneği kazandığınızda herşeye şüpheyle bakacak dolayısıyla hem karşı argumanı hemde sizin argumanızı araştırmak zorunda kalacaksınız. Araştırdıgınız da da empatı yetenegı kazanacaksınız. Bilinçlenecek ve farklı pencerelerden bakmayı öğreneceksiniz. En doğru ve saglıklı bilginin ne oldugunu karar vereceksiniz.

Warren buffet örnek aldıgınız bır yatırımcı mektuplarını lütfen okuyun temettü hakkında ne demiş ve kendı şirketi niçin temettü dağıtmıyormuş bir okuyun.

Buffetin şirketinin hisse fiyatına bır bakın senelerdır temettü dağıtmayan bu şirketin 1 lotu 308 usd 1990 da 7 usd imiş. Hiç temettü dagımayan bu şirket niye cakılmıyor bu temettüye önem veren fonlara ne oldu daha sayayım mı nasılsa bılımsel gıtmeyı sevıyorum.

Google - facebook - Amazon - ebay - yahoo! - blackberry - discovery - netflix

Hayatları boyunca bir kere dahi temettü dağıtmamışlardır.

niye bu hisseler şu an çakılmadı Bu yabancı fonlar bu hisselerin hiçbirini almadılarsa çok yazık gördüğünüz bu şirketlerin her biri türkiyeyi komple satın alacak büyüklükteler. Hisse grafiklerinide lütfen inceleyin yatırımcı ne kazanmış bir bakın!

Yabancı bir fon sizin argumanınıza göre bu hisseleri almadılarsa zaten benım gözüm de başarısız fonlardır. Ha yok almışlardır diyorsanız sızın Fonlar temettüye önem verir argumanınız çöp oluyor.

Ayrıca fonlar temettüye önem versin veya vermesin bunun ne önemi var ki siz para kazanıyor musunuz ona bakın.

Benim yazdılarınızdan anladıgım şu;

Birilerinden veya bir yerlerden temettü ile ilgili yazıları okumuş ve bu okudugunuz kişinin yazılarını hiç üzerinde düşünmeden "DOĞRU" bilgi olarak kabul etmişsiniz. BU konuda hiçbir araştırma okuma dokuma sorgulama yapmamanıza rağmen. Sanki okumuş araştırmış DOĞRU olduguna kanaat getirmişçesine.

Ezbere bir bilgiyi diğerlerine aktarmanız Benim gözümde hoş olmayan.

TTraka gelirsek düşüşünün sebebini asla bilemeyiz şudur desek şüpheli budur desek şüpheli bunu asla öğrenemeyeceğiz.

Zaten bu şirket 2018 den beri düşüyor. 2016 ila 2018 arasında temettü dahil 0 getiri üretmiş yatırımcısına. 2016 2018 arası bu şirkete yatırım yapan yabancı fonlar niye getiri üretememiş niye hisse fiyatını yukarı cıkartamamışlar.

Temettü vermişmi vermiş niye çıkmamış yukarı bir hissede fonların gırmesı ve cıkması sızın ıcın cok onemlı ya ttrak'da 2016 2018 döneminde temettü verdiği için bu fonlar alışlarına devam etmesine rağmen niye fiyat yükselememiş.

Bir yatırımcı olarak beni "aydınlat" dediğim zaman kaçıyorsunuz. Çünkü konu hakkında bir araştırmanız yok yazıları okuyor okudugunuz oranda bilgileniyorsunuz soru sorulunca da sebebini açıkla deyince de kaçıyorsunuz çünkü kendınız de bilmiyorsunuz sorunun cevabını bırılerı oyle dedi herhalde doğrudur argumanını ınsanlara satıyorsunuz.

Yanlış bilgi veya konu hakkında bir fikriniz olmamasına rağmen kulaktan kulağa bu bilgiyi iletiyorsunuz.

Sık sık "Din"den örnek vermek zorunda kalıyorum. Çünkü hikaye aynı. Anne ve babamızdan bu doğru dindir. Bilgisini doğru kabul edip kuranı-ı kerimi hiç okumamış araştırmamış dinlerin tarihini dahi bilmediğimiz halde.

Sen ne diyorsun olum lan cehennemde yanacan benim dinim doğru din gel sende benden ol diyoruz.

Aynı şekilde karşı taraf ta sen yanacan cehennemde asıl benimki doğru din diyor.

Komık ve cahilce değilmi dur ya tartısmak yerine oturalım araştıralım senin dinin ne demiş benimki ne demiş. Hangisi güzel mantıklı ise o dine geçelim birbirimize iyilik yapmak ve cennetten bir köşe kapmak istemiyormuyuz.

EEE o halde oturup konusalım araştıralım demek yerine her iki tarafta saçma bir biçimde kendısının haklı oldugunu düşünüyor.

Yoksa tartısmaktan ve yanılmaktan mı korkuyorlar ? ya onunkı yanlış bir dinse. Bundan niye korkarsın ki. Sen istemiyormuydun cennetten bir köşe ?

Malesef insanoğlu bu kadar gelişmemiş düzeyde. Birde zeki oldugumuzu söyleriz.

İşte temettü ve diğer tüm bilgilere bakış açısı malesef aynı Dinler de oldugu gibi. Sen ne diyorsun lan benimki doğru. Nasıl dogru acıkla.

EE hoca öyle dedi.
    annem babam öyle dedi. Ha yani sen hiç okumadın bır bılgın yok herhalde hoca dedıyse dogru demıstır dıyorsun.

Peki ben hoca kılıgına girip doğru dın hıristiyanlık desem buna da mı ınanacan.

Yapılması gereken basit oturacaksın her iki tarafıda yada kaç tane seçenekkarsı arguman varsa araştıracan düşünecen sorgulayacan. Doğrusu budur diyecen o yolda gidecen.

Ama bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayacan!

Biri neden bunu seçtin dediğinde de tak tak tak bütün argumanlarını delıllerıyle saçacan.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

2. Bu forumlarda temettü konusunun artık bir çok kişi tarafından iyice anlaşıldığını düşünüyorum. Temettü tek başına yatırım kriteri olmamalı. Tercih sebebi olabilir ama sadece temettü veriyor diye bir şirkete yatırım yapılmaz veya temettü vermiyor diye bir şirkete yatırım yapılmaz denemez.

TTKOM yıllarca yüksek oranda temettü verdi. Şu anda borçlarını ödeyemediği için ana ortak Oger Telekom hisselerini borçlu olduğu bankalara devretmek zorunda kaldı. Borçların ödenmesi yerine her sene yüksek temettü ile kar Oger Telekom'a aktarıldı ve şirketin kasası hep boş bırakıldı. Bunun gibi bir çok örnek mevcut.

Öbür yandan ARCLK'e bakalım. Mevcut şartlara göre değerlendirme yaparak karının %30 ile %70'i arasında oranı temettü olarak dağıtmış. Bir yandan yatırımlarına devam ediyor, borçlarını ödüyor; bir yandan da ortaklarına nakit akışı sağlıyor. Bu arada finansal riskler nedeniyle ARCLK 2019 yılında temettü vermeyeceğini açıkladı. Şimdi temettü vermiyor diye ARCLK'i portföyden çıkaracak mıyız?

Bir de PGSUS'a bakalım. Halka açıldığı tarihten beri temettü dağıtmamış. Temel vizyonu yıldan yıla filoyu büyütüp daha çok gelir etmek üzerine olan bir şirket. Bu şirketin temettü dağıtması demek büyüme için bankalardan daha fazla kredi çekmesi demek. Bu da finansal giderleri arttıracak ve karı düşürecektir. Yatırımcısı olarak ben, PGSUS'nun belli bir büyüklüğe ulaşana kadar temettü vermesi istemem.

Örneklerden görüleceği üzere temettü tek başına yatırım için kriter olmamalı.

3.  Alıntı Originally Posted by mrhzr Yazıyı Oku
    Bu forumlarda temettü konusunun artık bir çok kişi tarafından iyice anlaşıldığını düşünüyorum. Temettü tek başına yatırım kriteri olmamalı. Tercih sebebi olabilir ama sadece temettü veriyor diye bir şirkete yatırım yapılmaz veya temettü vermiyor diye bir şirkete yatırım yapılmaz denemez.

TTKOM yıllarca yüksek oranda temettü verdi. Şu anda borçlarını ödeyemediği için ana ortak Oger Telekom hisselerini borçlu olduğu bankalara devretmek zorunda kaldı. Borçların ödenmesi yerine her sene yüksek temettü ile kar Oger Telekom'a aktarıldı ve şirketin kasası hep boş bırakıldı. Bunun gibi bir çok örnek mevcut.

Öbür yandan ARCLK'e bakalım. Mevcut şartlara göre değerlendirme yaparak karının %30 ile %70'i arasında oranı temettü olarak dağıtmış. Bir yandan yatırımlarına devam ediyor, borçlarını ödüyor; bir yandan da ortaklarına nakit akışı sağlıyor. Bu arada finansal riskler nedeniyle ARCLK 2019 yılında temettü vermeyeceğini açıkladı. Şimdi temettü vermiyor diye ARCLK'i portföyden çıkaracak mıyız?

Bir de PGSUS'a bakalım. Halka açıldığı tarihten beri temettü dağıtmamış. Temel vizyonu yıldan yıla filoyu büyütüp daha çok gelir etmek üzerine olan bir şirket. Bu şirketin temettü dağıtması demek büyüme için bankalardan daha fazla kredi çekmesi demek. Bu da finansal giderleri arttıracak ve karı düşürecektir. Yatırımcısı olarak ben, PGSUS'nun belli bir büyüklüğe ulaşana kadar temettü vermesi istemem.

Örneklerden görüleceği üzere temettü tek başına yatırım için kriter olmamalı.
    Mukemmelsin harika bir aciklama.

Gayet bilincli bir yatirimcisiniz hangi zaman ne zaman temettu verilmesinin iyi veya kotu olacagini kavramissiniz.

Kutlarim...
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..

http://egeendustri.com.tr/bilgi_topl...iyet_raporlari
    http://www.egeendustri.com.tr/

sayın jango egeen'i bugün biraz inceledim. her şeyiyle güzel duruyor hisse. karlarını arttırmaya devam ediyor. fk ve pd değerleri son derece düşük. son çeyrek raporları daha açıklanmamış.faaliyet raporlarını ve gelecek beklentilerini de araştırmak lazım. onunla ilgili bilgi varsa paylaşabiirsiniz.
    detaya inmeden baktım.
    saygılar
    ''dokuz ayrı kadınla ilişkiye girerek, bir ayda çocuk sahibi olamazsınız''
    ''yazdıklarım yatırım tavsiyesi değilidir.Acemi lafıyla iş yapmayın''

''dokuz ayrı kadınla ilişkiye girerek, bir ayda çocuk sahibi olamazsınız''
    ''yazdıklarım yatırım tavsiyesi değilidir.Acemi lafıyla iş yapmayın''

Patron İbrahim Erdemoğlu'nun faaliyet raporunun başındaki yazısını eklemek istiyorum foruma. Çünkü çok önemli noktalar var.

Değerli Ortaklarımız,
    2018 yılı dünyada Amerika Birleşik Devletleri ile Çin arasında başlayıp yayılan ticaret savaşları,
    Brexit gelişmeleri, FED'in faiz kararları etkilerinin önemli ekonomik gelişmeler olarak öne
    çıktığı bir yıl oldu.
    Yılın ilk çeyreğinde yüzde 7,2 ikinci çeyreğinde yüzde 5,3 büyüyen Türkiye Ekonomisi,
    Ağustos ayında yaşanan spekülatif kur atakları ve küresel ekonomideki gelişmelere rağmen
    üçüncü çeyrekte yüzde 1,6'lık bir büyüme gerçekleştirdi.
    Yıl içerisinde 50 ila 85 Usd seviyelerini test eden petrol fiyatındaki dalgalanmanın petrole dayalı
    hammaddelerin kullanıldığı tüm sektörlerde sürdürülebilir karlılığa negatif yansımaları oldu.
    Günümüzde birçok alanda kullandığımız polyester ürünlerine talep 2018 yılında da artarak
    devam etti. 2018’de yaşanan olumsuz ekonomik gelişmelere rağmen Türkiye’de polyester elyaf
    ithalatı bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 10 artış gösterdi. Haksız rekabetin önlenmesi amacı
    ile Türkiye’ye polyester ithalatında uygulanan anti-damping vergileri elyafta Güney Kore,
    Endonezya ve Çin Halk Cumhuriyeti için devam etti. POY’da geçici olarak uygulanan antidamping vergileri kesinleşirken ayrıyeten %5 gümrük vergisi getirildi.
    Pet Cips için Güney Kore’ye 2 yıl boyunca korunma önlemi uygulanmasına karar verildi.
    Sasa, 2018 yılında cirosunu bir önceki yıla göre yüzde 32 artırarak 2.179 milyon TL’ye
    çıkarırken 323 milyon TL olan FAVÖK rakamını yüzde 74 artırarak 563 milyon TL’ye
    yükseltti. 2018 yılında net karını 597 milyon TL’ye taşıyarak bir önceki yıla göre yüzde 293
    artırmayı başardı.
    Sasa sadece polyester sektörüne değil Türkiye’nin geleceğine de yatırım yapmakta, bu ülkede
    kazandığı her kuruşu bu ülkeye yatırım için harcamaktadır. Sasa’yı dev bir petrokimya tesisi,
    Türkiye’yi ise dünyanın polyester üretim merkezi yapma amacıyla çıktığımız bu yolda, katma
    değerli üretim yapmaya, istihdam yaratmaya ve cari açığı azaltmaya yaptığımız ve yapacağımız
    yatırım hamleleri ile bugün olduğu gibi yarın da devam edeceğiz.
    Sasa, yıllık üretim kapasitesini iki katına çıkaracak olan 350 bin ton/yıl yeni elyaf tesisleri
    yatırımını tamamlamış olup bu yıl Mayıs ayında devreye alarak ilave yıllık 500 milyon Usd ciro
    elde edecektir. Bu tesisimizin 2019 yılına ciro katkısı 250 milyon Usd civarında olacaktır.
    Poy/Tekstüre ve Şişe Cipsi yatırımı inşaatı hızla devam etmekte olup devreye aldığımızda
    ciromuza ilave 1.100 milyon Usd daha katkı sağlanacaktır. Söz konusu tüm yatırımlarımızla
    birlikte şirketimizin 2019 yılında cirosu 700 milyon Usd’ye, 2020 yılında 1.250 milyon Usd’ye
    2021 yılında ise toplam 2.050 milyon Usd’ye ulaşacaktır.
    Üretimden satışlarda 2017 yılı verilerine göre Türkiye’nin 78. Adana’nın ise en büyük firması
    olan şirketimiz dünya petrokimya devi olma yolunda hızla ilerlemektedir. Adana Yumurtalık
    ilçesinde başladığımız petrokimya tesisi yatırımı çalışmaları kapsamında 6.800 dönüm arazi için
    T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca şirketimizden talep edilen ÇED sürecine başlanmış olup
    bu sene içerisinde yatırıma başlanması planlanmaktadır.
    Büyümeyi ve paylaşmayı temel ilkeleri olarak benimseyen Sasa bize inanan ve bu uzun
    yolculuğumuzda bizi yalnız bırakmayan paydaşlarına da kazandırmaya devam etmiştir. Borsa
    İstanbul A.Ş.’de işlem gören Sasa’nın hisse değeri 2015 yılında Erdemoğlu Holding A.Ş.
    bünyesine dahil olduğu günden 2018 yılı sonuna kadarki 3,5 yıllık süreçte 10 kat artış
    göstermiştir.
    Sürdürülebilir büyümenin ardındaki gerçek itici gücün Ar-Ge olduğuna inanan şirketimizin T.C.
    Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na yaptığı başvuru olumlu sonuçlanmış, şirketimiz 5746 sayılı
    kanun hükümleri gereğince Ar-Ge merkezlerine tanınan teşvik ve muafiyetlerden 2018 yılı
    Kasım ayından itibaren yararlanmaya hak kazanmıştır.
    Büyük bir aile olan şirketimiz yatırımlarını devreye aldıkça 1.500’ü aşan nitelikli çalışan sayısını
    artırarak büyümeye devam edecektir.
    2019 yılının tüm Sasa ailesi, müşterileri, tedarikçileri, ortakları ve özellikle de ülkemiz için
    ekonominin canlandığı, yatırımların arttığı bir yıl olmasını diler tüm yönetim kurulumuz adına
    teşekkürlerimi sunarım.
    Sasa forumu ''aunsalg82''den alıntılanmıştır.
    Yeni asels,egeen muhabbeti geçmişti geçen gün. Sasa'da emin adımlarla ilerliyor gibi. Zaten 5-10 sene önce alanlar deli kar ettiler. Ama halen daha büyük bir potansiyel var. Anladığım kadarıyla üç yıl sonunda ciro 4 katına yakın artacak. Devlet desteği var vs.
    Hayırlısı olsun.
    Selametle...
    http://www.sasa.com.tr/yatirimci-ili...iyet-raporlari

Kords 174 milyon bedelle amerikan axiom materials şirketini satın aldı.
    Kaynak kap.
    Değişik alanlarda olmakla birlikte daha çok havacılık kompozit sektöründe yer alan bir şirket.
    Ceo: abd de satın alınan dördüncü şirket. Havacılık sektöründe ilerleyeceklerini belirtti. Temmuz 2018 deki açıklamasında da kordsa'ya yeni bir kordsa eklediklerini belirtmişti.
    Hayırlı olsun...

8. "Eğitim sistemimiz; itaatkâr, pek düşünmeyen, söyleneni yapan, pasif kalan, sorgulamayan ve soru sormayan insanlar yetiştiriyor."

Sayfa 87/153 İlkİlk ... 3777858687888997137 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •