Sayfa 873/1013 İlkİlk ... 373773823863871872873874875883923973 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 6,977 - 6,984 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Lafla peynir gemisi yürüseydi. 2011 yılında bankalardaki yurt içi dolar mevduatları artmaya başlıyor. Yükseldikçe yükseliyor o tarihten itibaren bil bakalım doların fiyatı ne oluyor.

2.  Alıntı Originally Posted by latino Yazıyı Oku
    Kurumsal veya bireysel mevduat sahipleri oldu da bir kriz çıktı dolarlarını bankadan çekmek isterse,
    Bankalarda o kadar dolar var mı ki?

Aslında bankalarda *hiç dolar yok*. Yani yatırılan tün DTH lar özel sektöre kredi olarak kullandırılmış ve üzerine de bankalar 50-60 milyar dolar dışarıdan borçlanmış. Özel sektöre verilen döviz kredileri de ithalat amacıyla yurt dışına gönderilmiş. Yani burada yanlış bir algı oluşuyor, yurt içi yerleşiklerin bankada 165 milyar doları var gibi algılanıyor,

Aslında durum o paranın özel sektör eliyle harcanmış olduğu ve şu anda yerinde olmadığı. Yani bırakın tüm DTH ları çekmeyi , ayşe teyzem DTH'ından ufak bir meblağ çekmek istese , ahmet amcamın o miktarda doları bankaya yatırması lazım. Yani döviz likiditesi şu anda neredeyse ekside diyebiliriz.

Bu nedenle dün ve evvelsi günkü gönderilerimde özel sektörün iflas noktasına geleceği kur riskinin altını çizdim. Zira dthlardaki dövizler bankalarda değil , bankaların o dövizi emanet ettiği özel sektör şirketlerinin borçlarında/yükümlülüklerinde. (dikkat edin kasasında demedim, zira para ithalat için harcandığı için aslında yurtiçinde değil!!!)
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by best Yazıyı Oku
    dolar endeksi 100'ün üstüne çıkarsa adamlar aman Türklere 200 milyar kakaladık doları 3.50'de tutalım mı diyecek..?

ya da trump vergi paketinde adımlar atmaya başlarsa, biz Türklere 200 milyar itelemiştik dolar endeksini artırmayın mı diyecekler..?

millet dünya bizim etrafımızda dönüyor zannediyor..!!
    Çok güldüm..müthiş..ancak esas sorun bilançoyu nasıl küçültürüm değil, nasıl büyütürüm olunca..doğru olan tesbit yanlışa dönüşüyor gibi oluyor..

Olay Yellen'in, yani FED'in sınırları ilgili...

Aynı zamanda o sınır bizim bankalardaki dolarlada ilgili..

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    ha haaaa....köşeye sıkışma..

İngiltere'de son enflasyon rakamı 2,9..son dört yılın en yükseği..daha önceki 2,7..

Fakat İngiltere MB'sı bu ay 0,25'te tuttuğu faizleri arttıramadı..

Sebep kazançlar azaldı, satışlar düştü vb..

Hemen belirtelim Brexit sonrası ekonomi korkulan kadar olmadı..İşsizlik felan iyi durumda..

Eeee bunları niye yazdım..hani 2. 3. baskı olacak ama durum tam eğlencelik..o bakımdan..

Hani 2-3 yıl önce yazılmıştı..Güncel yalan olarak...

FED'in nasıl faiz arttırdığını görmek için BOE'ye bakmak gerekecekti..

BOE öncü olacaktı bu konuda..

Eeeeee parayla bu kadar oynarsan olacağı budur..

FED bilanço küçültecek..ayda 1 er milyar dolar..

Ha haaa bende diyorum ki..FED'in nasıl köşeye sıkıştığını görmek için şimdilerde BOE'ye bakmak gerekir..

FED yatsın kalksın Trump gazına dua etsin..bence..
    O zamanalar BOE faiz arttıracağım dediğinde eski BOE başkanı bırakın bu işleri devlet su işleri demişti..

Şimdi bulamam forumdaki yazımı; ama ne faiz artışı yahu, parayı daha çoğaltsanız daha iyi olur gibi bir şeyler demişti......yaaa..

Fed bilanço küçültecek..Ayda 1'er milyar dolar...

Zaten BOJ'un mümkünatı yokda..zor ama ECB'de QE'leri kesiyorum dese Yellen banyoda sabunlu kalmış gibi olur...

5.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Aslında bankalarda *hiç dolar yok*. Yani yatırılan tün DTH lar özel sektöre kredi olarak kullandırılmış ve üzerine de bankalar 50-60 milyar dolar dışarıdan borçlanmış. Özel sektöre verilen döviz kredileri de ithalat amacıyla yurt dışına gönderilmiş. Yani burada yanlış bir algı oluşuyor, yurt içi yerleşiklerin bankada 165 milyar doları var gibi algılanıyor,

Aslında durum o paranın özel sektör eliyle harcanmış olduğu ve şu anda yerinde olmadığı. Yani bırakın tüm DTH ları çekmeyi , ayşe teyzem DTH'ından ufak bir meblağ çekmek istese , ahmet amcamın o miktarda doları bankaya yatırması lazım. Yani döviz likiditesi şu anda neredeyse ekside diyebiliriz.

Bu nedenle dün ve evvelsi günkü gönderilerimde özel sektörün iflas noktasına geleceği kur riskinin altını çizdim. Zira dthlardaki dövizler bankalarda değil , bankaların o dövizi emanet ettiği özel sektör şirketlerinin borçlarında/yükümlülüklerinde. (dikkat edin kasasında demedim, zira para ithalat için harcandığı için aslında yurtiçinde değil!!!)

Benim bu ülkede gördüğüm 3-5 saygın ekonomistten birisi olan Selim SOMCAĞ'a göre özel sektörün dayanabileceği dolar kuru 3.50 TL'dir.

TR şuan uzatmaları oynamaktadır.

Selim Somçağ‏*@selimsomcag

15 yıl boyunca konut ve araba satışına dayalı bir ekonomik büyüme modeli izlenirse tıkanma kaçınılmazdır.

Geçen yıl dolar 3.5 TL olursa Türk ekonomisi biter demiştim,gördüğünüz gibi bitti. Maalesef bu bitişin bir de batışı olacak.

Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    Masallah memlekette su gibi dolar fiskiriyor sanki...Dolar mevduatlara 200 milyara dayanmis....onlarca milyar dolar FETO cular ve yurt disinda ev alanlar goturdu..Tum bunlara ragmen dolar asagiya suzulmeye devam ediyor....Demekki bu ulkenin kayitsi ekonomisi gibi kayit disi dolarida coktur..Kimbilir yurt disindaki Yabanci bankalarinda bu milletin kac yuzmilyar dolar yatiyordur....
    Yaa Sn Abartin bey arkadaşlar cevabı vermişler..memleket dolar üretmiyor..fışkıran bir şeyde yok anlayacağın..

Alıntı Originally Posted by sermo Yazıyı Oku
    Benim bu ülkede gördüğüm 3-5 saygın ekonomistten birisi olan Selim SOMCAĞ'a göre özel sektörün dayanabileceği dolar kuru 3.50 TL'dir.

TR şuan uzatmaları oynamaktadır.

Selim Somçağ‏*@selimsomcag

15 yıl boyunca konut ve araba satışına dayalı bir ekonomik büyüme modeli izlenirse tıkanma kaçınılmazdır.

Geçen yıl dolar 3.5 TL olursa Türk ekonomisi biter demiştim,gördüğünüz gibi bitti. Maalesef bu bitişin bir de batışı olacak.
    Henüz değil..Şu KGF etkisi bir geçsin hele..

Amma karamsar adam yahu...beni geçti...

İstanbul Sanayi Odası Türkiye PMI™ İmalat Sanayi Raporu

Türk imalat sektöründe büyüme hızlandı.

• PMI, faaliyet koşullarında Aralık 2013’ten bu yana en güçlü iyileşmeye işaret etti.
    • Yeni siparişlerdeki büyüme son 42 ayın en yüksek hızına ulaştı.
    • Girdi fiyatları enflasyonu Eylül 2016’dan beri gözlenen en düşük düzeye geriledi.

http://www.hisse.net/topluluk/showth...t=7135&page=23
    DOLARCILAR
    Geleneksel hissenet yarışmamız yeniden hizmete açılmıştır
    3 hisse seçin linke ve topiğe yazın bir hafta yarışalım.
    bir halt olacağı yok.

Sayfa 873/1013 İlkİlk ... 373773823863871872873874875883923973 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •