Sayfa 875/1002 İlkİlk ... 375775825865873874875876877885925975 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 6,993 - 7,000 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    saçmalık yaptıkları. Eğer mesaj atmasanız eksi olarak kalır mıydı acaba?
    valla üstat bilemiyorum, itiraz etmesek bir süre daha kalırdı belki,
    işimiz Allah'a emanet

2.  Alıntı Originally Posted by ~YTA~ Yazıyı Oku
    Sn.trust06, geri dönüş için teşekkür ederim. Umarım yine klasik sene sonu rallilerinden birini yaşayıp istenilen hedeflere ulaşırız.
    rica ederim, inşallah ilgili düzenleyici kurumlar da destek çıkar...

3. Herkese selam.
    Kendime google spreadsheet'e fon, altın vb. fiyatları toplayıp bir sayfa oluşturdum. Fonlar için şu formülden veri çekiyorum ama
    =QUERY(SPLIT(QUERY(IMPORTHTML("https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=MAC"; "list"; 4); "SELECT * LIMIT 1 OFFSET 0");"(TL)");"SELECT Col2")
    ama gün içinde bir kaç kez could not fetch url diye hata veriyor ve kodu tamamen silip yeniden yapıştırmadan güncel veri gelmiyor. Bir çözümü olan var mıdır?
    Bir de gram altın, gram gümüş ve gram platin fiyatını çeken ve elinde olan varsa paylaşabilir mi ? gram gümüşü ve platini bir türlü oluşturamadım.
    Teşekkür ederim.

4.  Alıntı Originally Posted by trust06 Yazıyı Oku
    valla üstat bilemiyorum, itiraz etmesek bir süre daha kalırdı belki,
    işimiz Allah'a emanet
    Merhaba;

Her sabah 10 gibi tefas'tan günlük verileri kendi excel'ime çekiyorum. Oradan kontrol ettiğimde TFF 3/4/5/6 Kasım'da sabah düşük değer açıklamış, ben de o değerleri çekmişim. Bu dört günün tamamında da değerini yükseltmiş, Tefas'daki günlük kapanış güncellenmiş.

Yani anladığım itiraz olmasa da düzelecekti ama aynı gün için iki farklı veri girilmesi enteresan.

5.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    GMR'de şöyle bir sıkıntı var. Gedikte iki hisse fonu var. gmr ve gaf. Bir dönem konuştuğumda ikisini de aynı ekibin yönettiğini söylediler. Farkları biri, daha çok bist100 ve bisttum kagıtlarına, diğeri de bist 30 kagıtlarına yöneliyormuş. Dolayısıyle gmr'nin getirisi, iyi hisse seçmekten değil de mecburen bisttume yönelmekten kaynaklı olaiblir. Çünkü gaf'ın durumu ortada maalesef, oldukça kötü. Geleceğe dair fikir vermiyor o yüzden. Yani geçen senenin tam tersi bir piyasa oluşsa ve bist30 bisttumden iyi gitse, gaf gmr'den iyi performans gösterecek bu kez. ve gmr şimdiki gaf gibi davranabilir. Yani ortada bir başarı mı var, yoksa fonun yapısından mı kaynaklı belli değil.

Belki biri daha bu mevzuyu konuşsa daha netleşir.
    GAF, gaf yapmış desenize.
    GMR portföy güncelliyorsa yani karı aldık başka kağıda geçelim diyorsa bence fazla sıkıntı olmayabilir.
    Tabi biraz daha detay araştırmak lazım, işkembeden atmayayım.
    Bekli OPH da olabilir. Her ne kadar içerik belli olmasa da...

6.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    üstatlar katılım fonları, şugünlerde epey zikzaklı gider oldu. mesela bu gün kpc kat50'nin yarısı kadar yükselebildi. benzer durumlar önceki aylarda rbh'de de oluyordu ama birkaç aydır kendini toparladı. mps zaten malûm, son aylarda epey üzdü ama dünkü gibi hızlı hareketleri de oluyor. normal hsyf'lerde nnf ve tkf favorilerim ama katılım tarafının içinden çıkamadım. bu iki favori fona katılım tarafından da ekleme yaparak üçlü favorim olsa diyorum ama kararsız kalıyorum. bu durumda da katılım fonuna ayıracağım parayı ikiye veya üçe bölüp bu sorundan kurtulacağım. önce sadece mps vardı ama son zamanlarda üzdü. sadece kpc veya rbh de alamadığıma göre üçlü katılım alsam bu sabah 1.13 gibi bir getirim olurdu. sade kapc olsa canım sıkılırdı falan. şu ara iyice rekabeti kızışan katılım fonu kotamı en az iki veya üçe bölerek değerlendirmekten başka çıkar yol bulamadım.
    iyi yapmışsınız bölmekle.
    geçen hafta katılım fonu mps vardı sadece satmıştım.
    2 gün önce tekrar aldım çünkü bayağı düşmüştü.
    bir iki hafta içinde portföy değiştirmediklerini düşündüğüm için tekrar aldım.
    sonuçta hisseler ucuzlayınca bir şekilde o portföyde de ileride artış bekliyorum mantık olarak.
    nitekim son 2 gün fena getirmedi.
    ben sıfırdan fon alacaksam buna bakıyorum genelde.
    keza TTE için de aynı yöntemi uyguladım. zaten bu fonda içerik bariz.
    fiyat düşünce al yükselince sat

7.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    IPB ile ilgili sıkıntım, stopaj çıktıktan sonra endekse relatif yapaiblecek mi , çünkü bu açıdan epey geride başlıyor maalesef.
    öyle üstad ancak 1 Ağustostan bugüne yaptığı getiri muhteşem. O dönemden itibaren bakarsanız kesinlikle relatif yapmıştır.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

8. Dolar yine mesaide.
    8.55 %+1.5
    Saygılar.

Sayfa 875/1002 İlkİlk ... 375775825865873874875876877885925975 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •