Sayfa 88/853 İlkİlk ... 3878868788899098138188588 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 697 - 704 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Hiç bişey yazasım yok, 11 milyar arkadaş ya.!!!!

Okudukça ağlayasım geliyor, okudukça mezara bir an önce giresim geliyor... Milletin 11 milyarı... belli kesşmlere aktarılmış olmalı... olcak şey değil...
    4 ay bile olmadı...

2008 krizinde yunanistan mali krize girince, Atina daki ziraat bankası müdürünün, kendi parası olan 10 milyon doları, başka ülkeye aktardığı haberi çıktı.

Banka şube müdürü ve 10 milyon dolar yanyana.!!!??? vay vay vay...

6 Sene şube müdüründen daha yüksek maaşla çalıştım ama 10 milyon doları denkleştiremedim. Bugünün parası ile 1 ev parası anca artırabildim...
    10 milyon dolar biriktirmiş... sülale zengin olsa, işte çalışmaz, kendi işini kurar yada ali koç gibi babasının şirketinde çalışır, yada aklı yüksekse, gençleri bi şekilde eğitecek ortamda olur.

Arkadaş, hanginizin 10 milyon doları olursa, bankada müdür bile olsan çalışırsın.? banka işi çok ağır iştir, herkes para ister, daha üstlerin şuna para ver buna verme diye boğazını sıkar, her gün her saat... Ağır psikolojik yükü vardır...

Çalışmazsın arkadaş. 10 milyon doların varsa, bankada devlet görevlisi olarak çalışmazsın.
    ya kendi işini kurarsın, yada çocuklarını yetiştirirsin, yani ailenden olmayan insanların emri altında çalışmazsın.

Bu nasıl dünya arkadaş...

Bunu ancak 3 maymun teorim ile açıklayabilirim... yukarda açıklamışım... olmaz arkadaş ya...!!!!
    Son düzenleme : alicemal; 22-12-2018 saat: 16:31.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Evet 42 saat çalışanların 11 milyarı için ağladıktan sora kendimize geldik.

iddia mı spor toto mu ne özelleştirmek istiyorlar.

iddiada, spor totodada çekilişte hile yapamıyorsun, çünki çekilişi yok. Maçların sonucuna göre kazanılıyor. O zaman özelleştir gitsin.

Ama milli piyango, sayısal süper lotoyu filan özelleştirmek akıllarına gelmiyor. fetö zamanında çekilişe hile karıştırılmıştı, açık bi şekilde büyük ikramiyeleri cebe indiriyorlardı.

fetö gitti dendi ama piyango çekilşlerinde değişen bişey olmamış gibi görünüyor.

yoksa fetö nün hırsız zihniyeti duruyormu.?
    @NeAcaipDunya

3. Merhaba

Turkiyenin foreks forumu varmi acaba duzgun bir sey olsun?

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by shangil Yazıyı Oku
    Merhaba

Turkiyenin foreks forumu varmi acaba duzgun bir sey olsun?
    Bilmiyorum, ancak bildiğim bir şey var, hangi firmaya gireceksen, arkasındaki firma tanınmış bir banka olmalı.
    Yoksa zarar ederken sorun olmaz ama yüksek kâr elde edip paramı çekeceğim dediğin anda problemler karşına çıkmaya başlar.

İnternetten bulacağın, merkezi nerde bilmediğin firmalardan uzak dur derim. Forumda reklamını yapanda çıkabilir, riske girme derim.
    Son düzenleme : alicemal; 24-12-2018 saat: 10:12.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    trump ın Suriye den çıkacağım kararı analizini rafa kaldırmıştım. Sebebini anlayabilmem için yeterli veri yoktu.

Bir kaç günde, ufak ufak fikir oluşmaya başladı. Ama halada işte sebebi şudur diyemiyorum, hala veriye ihtiyacım var. Beklemem lazım.

İlk izlenimim, abd çıkmak istemiyor, trump çıkmak istiyor.

İlk seçildiği anda, abd derin devleti(yahudi sermaye) şok olmuştu. Sonra adamı "kullanışlı aptal" pozisyonunda epey kullandılar. israilin istediği pek çok şeyi katil obama ya yaptıramamışlardı, buna yaptırdılar filan. Ama geçen yıllardada trumpın eli güçlendi.

Ucuz kahramanlığa soyunup, güçsüz kesimleri tehdit etmesi, cahil kalabalıkların hoşuna gitmiştir. Göçmenleri tehdit etti, TR hükümetini tehdit edip kazandı, kuzey koreyi tehdit etti ufak tefek kazanımları oldu, İran a yüklendi filan... Daha önemlisi, avrupa firmalarını ve abd otomotiv devlerini tehdit etti... Tam ucuz kahraman, cahil kalabalıkların malkoçoğlu su.

Ticari savaş sonucu geçici kazançlar elde ediyor, buda son bir kaç yılın işsizlik ve sanayi verilerine filan yansıyor...

Bu aradada, devlet içindeki rakiplerini işten atıp duruyor.

Biraz eli güçlendi. Yada öyle sanıyor... Belkide güçlenmiştir, yahudi sermayede abd halkı gbi obez olmuştur. Tabi bu ihtimal sıfıra yakın, bu adamlar, Musa peygamberlerinden beridir böyleler. Binlerce yıllık oturmuş kemikleşmiş kültürleri değişmiş olabilirmi.?

Koyverdilermi yani.?

trump, Afganistan da çekilme emri vermiş..

Her neyse..

Hala kafamda netleşmiş değil...
    Yanlız ingiltere ve fransa, Suriyede kalmaya çalışıyorlar. Sanırım Irak ta pek çok petrol ve silah şirketleri var. Her yıl Irakın petrol parasının önemli kısmı bu ülkelere gidiyor.

Suriye giderse, Irakta gider diye hesap yapıyorlardır, sonrada ortadoğudaki elebaşları suudi krallığı...

Hepsi gidecek... Batı güçsüzleştikçe, doğudaki kiralık katilleride batıya kaçacaklar... hep öyle olmadımı.?

Ortadoğu tarikat liderleride soluğu batıda alır, Müslümanlarda yüzlerce yıldır ilk defa gerçek islamı, gerçek müslümanlığı görür belki.

Bu arada avrupa yada abd de, çok korkunç ve büyük yeni bir terörist saldırı olursa şaşırmayın.

11 eylül el kaide saldırısı ile abd ortadoğuya girdi, kan gölüne çevirdi ve petrol kuyularını ele geçirdi, olabildiğince siyasi yapıyı değiştirdi.
    el kaideyi kuran CIA idi. Kendi kurdukları örgüte, kendilerini bombalatıp, ortadoğuya girme bahanesi yarattılar. Yine büyük bir katliam çıkarsa şaşırmayın.
    Yada bi sebeple trump ölürse. Boğazına tavuk kaçar ölür, ayağı kayar kafası kırılır, veya bir deli çıkar kafasına kurşunu sıkar... şaşırmayın... şaşırana darılırım.
    Son düzenleme : alicemal; 24-12-2018 saat: 10:54.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    ons altın birinci viteste yoluna devam ediyor. Bu sayede portfoy toplamımın maliyeti biraz düştü.

Önceden BIST 92 binde K/Z oranım sıfırlanıyordu, şimdi 92binde hala enflasyon hariç %3 yeşil görünüyorum. Sevindirici.

Hisse maliyetim ise 97 bin civarında. Oraları geçince yeşilleniyor...

Durum iyi değil. %30 enflasyonu katarsan rahatsız edici derecede zarardayım.

Altın oranımı artırmam lazım. Şu ara portfoyun %28 i kadar altın fon u var.

Her neyse... bu yıl bitti... batı ülkeleri noeldi yılbaşıydı işlem yapan olmuyor... onlar yapmayınca, ilginç şekilde bizimkilerde yatıyor...Kızarlar diye korkuyorlarmı.? Yok yaw, zaten bizim bankalar yabancının elinde, devlet bankalarıda harıl harıl hükümete para bulmaya çalışıyor başka işleri kalmadı...

Her neyse...
    Biraz haber okuyalım..
    @NeAcaipDunya

Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    trump ın Suriye den çıkacağım kararı analizini rafa kaldırmıştım. Sebebini anlayabilmem için yeterli veri yoktu.

Bir kaç günde, ufak ufak fikir oluşmaya başladı. Ama halada işte sebebi şudur diyemiyorum, hala veriye ihtiyacım var. Beklemem lazım.

İlk izlenimim, abd çıkmak istemiyor, trump çıkmak istiyor.

İlk seçildiği anda, abd derin devleti(yahudi sermaye) şok olmuştu. Sonra adamı "kullanışlı aptal" pozisyonunda epey kullandılar. israilin istediği pek çok şeyi katil obama ya yaptıramamışlardı, buna yaptırdılar filan. Ama geçen yıllardada trumpın eli güçlendi.

Ucuz kahramanlığa soyunup, güçsüz kesimleri tehdit etmesi, cahil kalabalıkların hoşuna gitmiştir. Göçmenleri tehdit etti, TR hükümetini tehdit edip kazandı, kuzey koreyi tehdit etti ufak tefek kazanımları oldu, İran a yüklendi filan... Daha önemlisi, avrupa firmalarını ve abd otomotiv devlerini tehdit etti... Tam ucuz kahraman, cahil kalabalıkların malkoçoğlu su.

Ticari savaş sonucu geçici kazançlar elde ediyor, buda son bir kaç yılın işsizlik ve sanayi verilerine filan yansıyor...

Bu aradada, devlet içindeki rakiplerini işten atıp duruyor.

Biraz eli güçlendi. Yada öyle sanıyor... Belkide güçlenmiştir, yahudi sermayede abd halkı gbi obez olmuştur. Tabi bu ihtimal sıfıra yakın, bu adamlar, Musa peygamberlerinden beridir böyleler. Binlerce yıllık oturmuş kemikleşmiş kültürleri değişmiş olabilirmi.?

Koyverdilermi yani.?

trump, Afganistan da çekilme emri vermiş..

Her neyse..

Hala kafamda netleşmiş değil...
    Tasarrufa yönelip harcamaları azaltma istiyo olamazlarmı
    Tramp kendi kafasına esen bişeyi istiycek abd istemiycek te yapılacak hayal ötesi gibi
    Kuzey koreyle onlar tiyatro oynuyo ya kim inanır k. Kore belkide abd nin worldwide tek muttefiki ha bi de Kuba Raul ve abisiyle komonis ayağına iyi göz boyuyolar ya inan abi holivut holivut olalı boyle filim izlememiştir yahudileri gozunde cok buyutuyon ya tek ozellikleri her yerde zengin olmaları yoksa zengin olma demek yaptırım gucune sahip olma demek mi havalar gunesliyken evet pusluyken hayır

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Türkiye milyarderleri ve milyonerleri ile ilgili haber var. Daha önce okuduklarımla çelişkili.

Sanırım kurlu yada kursuz hesaplayınca farklı çıkıyor. TL üzerinden zengin katlanırkern, USD üzerinden hesaplarsan düşmüş görünüyor.

Otomotiv bilgileride her yerde farklı görüyorum. Bişey okuyorum, yazıyorum. bakıyorum başka yerde başka şey yazıyor.

Okuduğum yerler sıradan yerlerde değil. Yinede çeşitli sebeplerle yanlış çıkmasada çelişki çıkabiliyor.

Son milyarderlerimizde, ermeni sabancı ailesini saymazsak genelde açık ve gizli yahudiler.

Birde her gelen siyasi partinin parlattığı geçici zenginler oluyor. Parti gidince, devlete bağladıkları hortum alınıp başkasına bağlanıyor, onlarda silinip gidiyorlar. Ama aydın doğan gibi diğer yahudilerin desteklediği bir yahudi ise, milyarder olarak kalmaya devam ediyor.

aydın doğan servetini son 30 yılda yaptı. hepside devletten. İlk sermayesi nerden açık değil, sonra kazandıkları nerden belli, hepsi devletten... yani halkın %60 ı fakirleşirken, ceplerinden her ay çıkan para, bu tür adamlara devlet aracılığı ile gidiyor...

Her neyse... sürekli yazdığımı bir daha yazdım... hayırlı olsun...
    @NeAcaipDunya

Sayfa 88/853 İlkİlk ... 3878868788899098138188588 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •