ha şöyle.... hizaya gel
sokoşu sende şikibaba kasedini tak.
keyfimizi bulalım. kupon arazi bakıyorumda ilham gelsin![]()
ha şöyle.... hizaya gel
sokoşu sende şikibaba kasedini tak.
keyfimizi bulalım. kupon arazi bakıyorumda ilham gelsin![]()
6 Şubat depremlerinde hasar gören yapı stoku ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın açıklamalarına göre aşağıdaki gibidir (19 Şubat verileri):
– 20.662 binada 71.052 bağımsız bölüm yıkılmış durumda,
– 105.794 binada 384.545 bağımsız bölüm acil yıkılması gereken ve ağır hasarlı,
– 407.786 binada 1.409.654 bağımsız bölüm orta hasarlı,
– 205.086 binada 1.091.720 bağımsız bölüm az hasarlı,
– 87.653 binada 254.111 bağımsız bölüme ise girilememiş durumda.
https://www.paraanaliz.com/2023/yaza...-vere-g-47674/
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Esas sorun 407.000 lik orta hasarlı kısımda. Çünkü bu bölümün çoğuna hataydaki son depremden önce bakılmıştı. Şu anda bu kısma yeniden bakılması gerekiyor. Bakılmayıp böyle kalsa bile bu binaları güçlendirmek gerekiyor. Bunun ne kadar faydası olur. Bir sonraki depreme dayanma şhtimali olur mu. Bunları güçlendirmwden makyajlayıp içinde bir süre daha oturup yada boş bırakıp satmaya başlayacktır insanlar. Buralar canlı mezar gibi olacaktır.
bir halt olacağı yok.
orta hasarlılar hariç 450.000 konut stoğu 30 milyon adetlik konut stoğumuzdan düşmüş durumda.mutlaka şuan orta hasarlı tespit edilenlerden de kullanılamaz duruma geçenler olacaktır. Onlarla beraber 700.000 rakamına ulaşılacağını varsayıyorum. Fazlası bile olabilir.
Türkiye'de yıllık 700 bin konut üretiliyor yanlış bilmiyorsam ve deprem şuan için 1 yıllık konut üretimi kadar konutu yıkmış. İnşaat sektörü teşviklerle, desteklerle falan hızını arttırsa da bu rakamı çok iyimser 1 milyon adete çıkartır. Bu konut üretim artışı inşaat malzeme fiyatları ve yetişmiş inşaat personeli üzerinde talep enflasyonu yaratır.
Uzun lafın kısası deprem sonrası konutta talep artışının getirdiği fiyat artışı olur kaçınılmaz olarak. Ancak bundan sonra depremin hafızalarda olduğu dönemde zemini düzgün, daha az katlı, müstakil konutlarda fiyat artışları daha fazla olur haliyle.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Arkadaslar bir arsa satiyorum. Bir alici bulduk sahibinden sitesinden
Herseyde anlastik ama adam tapuda belediye rayic bedelinden deger gosteririm diyor gercek degeri gostermem diyor
Anlasmamiza gore bana temiz ve net para verecek butun masraflar aliciya yani ona ait. Ama ben belediyenin cok dusuk olan rayic bedelinden gostermek istemiyorum cunku ileride benim basim belaya girer degilmi?
10 sene sonra Maliye kagit yollayip ceza+faiz diyip bilmem kac milyon isteyecek falan diye korkuyorum birde sagda solda cok duydum dusuk gosterilmemesi gerektigini.
Cunku 5MM liralik bir arazi ve binde 4 ten 200 bin lira fazla masraf cikiyor.
Ilginc olan aradaki emlakci ki masrafini alici odeyecek adam yuzlerce arazi sattim biz hep belediye rayici uzerinden gosterdik simdiye kadar hicbir sey olmadi diyor
Ne yapmak lazim?
Ben emlakçılık mesleğinde denetim yok, örgütlü bir meslek grubu ülkede fırtına estiriyor dediğimde kızıyorlar. vatandaş örgütsüz, ama bunlar hem satıcıdan hem alıcıdan oturduğu yerden ( gerçekten çok titizleri de var ve şahit oldukça kendilerini tebrik ediyorum ) malı götürüyor. Yarım saatte bir memurun 1 aylık gelirini kazanabiliyor. Konutla ilgili detay sorunca mal sahibine pas ediyor. Oysa tüm kayıt- evrak vb. şeyleri dosya halinde alıcıya sunabilmeli. yalansız dolansız iş yapmalı. 20 yaşındaki daireyi içinde tadilat yapıldı diye sıfır konut diye satanları gördüm.
Sizin konuya gelince ; kesinlikle gerçek değerinden gösterin. Kafanız rahat olsun. Her postacı geldiğinde heyecan yapmak yerine 5 milyon gibi bir rakamda 200 binin lafı olmaz. Alıcıya yarısını ödeyebileceğinizi söyleyin ( zaten kanunda öyle yazar ) . Böylece her iki taraf ta huzurlu olsun. Aslında alıcı da 5 yıl içinde satmak isterse avantajlı duruma gelir ki, gayrimenkul kazanç vergisi ödemez.
cok tesekkurler bilgiler icin
Peki benim anlamadigim hemen hickimse gercek degerinden gostermiyor piyasada. Ama bu adamlarada ceza kesildigini yalnizca 1-2 kere duydum.
Madem gercek fiyatindan gosterilmesi gerekiyor tapuda, e o zaman neden belediye rayici diye bir sey var?
Taksi plakası sahiplerine kızma hakkımız/iznimiz var mı ?
Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
Yer İmleri