Sayfa 914/1312 İlkİlk ... 4148148649049129139149159169249641014 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 7,305 - 7,312 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

  1.  Alıntı Originally Posted by ft-2 Yazıyı Oku
    --bu da soru mu?...ben o malı talep ediyorum, ama fiyat pahalı olduğu için almıyorum...burada pahalı olduğundan yakınmam kadar normal bir şey olamaz...pazara giden ayşe hanım da yakınıyor, ama fileyi doldurmaktan da geri durmuyor ( o doldurmak zorunda, ben bekleyebiliyorum).
    E tamam bekle o zaman.
    Biz illa bu fiyattan al mı dedik?
    Benim lafım fiyatı beğenmeyince terbiyesizleşenlere.

    Yoksa emlak krizinde ben de çok ucuza daire kapmayı bekledim. Fırsat beklemek gayet normal bir şey.
    Edebiyle bekleyene laf eden mi var?
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

  2. #7306
     Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    6 Şubat depremlerinde hasar gören yapı stoku ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın açıklamalarına göre aşağıdaki gibidir (19 Şubat verileri):

    – 20.662 binada 71.052 bağımsız bölüm yıkılmış durumda,

    – 105.794 binada 384.545 bağımsız bölüm acil yıkılması gereken ve ağır hasarlı,

    – 407.786 binada 1.409.654 bağımsız bölüm orta hasarlı,

    – 205.086 binada 1.091.720 bağımsız bölüm az hasarlı,

    – 87.653 binada 254.111 bağımsız bölüme ise girilememiş durumda.

    https://www.paraanaliz.com/2023/yaza...-vere-g-47674/


    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Esas sorun 407.000 lik orta hasarlı kısımda. Çünkü bu bölümün çoğuna hataydaki son depremden önce bakılmıştı. Şu anda bu kısma yeniden bakılması gerekiyor. Bakılmayıp böyle kalsa bile bu binaları güçlendirmek gerekiyor. Bunun ne kadar faydası olur. Bir sonraki depreme dayanma şhtimali olur mu. Bunları güçlendirmwden makyajlayıp içinde bir süre daha oturup yada boş bırakıp satmaya başlayacktır insanlar. Buralar canlı mezar gibi olacaktır.
    bir halt olacağı yok.

  3.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Esas sorun 407.000 lik orta hasarlı kısımda. Çünkü bu bölümün çoğuna hataydaki son depremden önce bakılmıştı. Şu anda bu kısma yeniden bakılması gerekiyor. Bakılmayıp böyle kalsa bile bu binaları güçlendirmek gerekiyor. Bunun ne kadar faydası olur. Bir sonraki depreme dayanma şhtimali olur mu. Bunları güçlendirmwden makyajlayıp içinde bir süre daha oturup yada boş bırakıp satmaya başlayacktır insanlar. Buralar canlı mezar gibi olacaktır.
    orta hasarlılar hariç 450.000 konut stoğu 30 milyon adetlik konut stoğumuzdan düşmüş durumda.mutlaka şuan orta hasarlı tespit edilenlerden de kullanılamaz duruma geçenler olacaktır. Onlarla beraber 700.000 rakamına ulaşılacağını varsayıyorum. Fazlası bile olabilir.
    Türkiye'de yıllık 700 bin konut üretiliyor yanlış bilmiyorsam ve deprem şuan için 1 yıllık konut üretimi kadar konutu yıkmış. İnşaat sektörü teşviklerle, desteklerle falan hızını arttırsa da bu rakamı çok iyimser 1 milyon adete çıkartır. Bu konut üretim artışı inşaat malzeme fiyatları ve yetişmiş inşaat personeli üzerinde talep enflasyonu yaratır.
    Uzun lafın kısası deprem sonrası konutta talep artışının getirdiği fiyat artışı olur kaçınılmaz olarak. Ancak bundan sonra depremin hafızalarda olduğu dönemde zemini düzgün, daha az katlı, müstakil konutlarda fiyat artışları daha fazla olur haliyle.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

  4. #7308
    açıklama geldi hatay ın bazı ilçelerind eyeniden tespit yapılacakmış
    bir halt olacağı yok.

  5. #7309
    Ntv de şimdi gördüm. İskenderunda bir cadde tüm binalar 4 kat sadece eda apartmanı 8 kat ruhsatı 4 katmış. 4 katı kaçak. Muhtemelen imar affından yararlanmış. 4 katı taşıyan kolonlara 8 kat bindirmişlet. Deniz kumu kullanılmış. Aoartman sadece 16 saniyede yıkılmış.

    Şimdi sıkı durun binada halen satılık ilanı duran bi daire varmış. Satış fiyatı tamı tamına 7,5 milyon tl
    Geçen ay 1 daire kiraya verilmiş. 19.500 tl

    Yazık.
    bir halt olacağı yok.

  6. #7310
     Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Ntv de şimdi gördüm. İskenderunda bir cadde tüm binalar 4 kat sadece eda apartmanı 8 kat ruhsatı 4 katmış. 4 katı kaçak. Muhtemelen imar affından yararlanmış. 4 katı taşıyan kolonlara 8 kat bindirmişlet. Deniz kumu kullanılmış. Aoartman sadece 16 saniyede yıkılmış.

    Şimdi sıkı durun binada halen satılık ilanı duran bi daire varmış. Satış fiyatı tamı tamına 7,5 milyon tl
    Geçen ay 1 daire kiraya verilmiş. 19.500 tl

    Yazık.
    aynısın tıpkısı ,istanbulda-ankarada-izmirde ...
    tüm Türkiye coğrafyasında vardır...

  7. #7311
    Almanya basını: Depremzedelere vize önündeki engeller kaldırılmalı

    Frankfurter Rundschau gazetesinde yer alan haberde, “ Almanya, Ukraynalılar söz konusu olduğunda yardımın bürokrasisiz de yapılabileceğini göstermişti †ifadelerine yer verildi.

    DUVAR – Türkiye’de meydana gelen depremlerin yol açtığı büyük yıkım ve yapılan yardımlar Almanya basınında yer almaya devam ediyor. Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser ve Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock’un salı günü deprem bölgelerine birlikte yaptıkları ziyaret de Alman basınında yer buldu.

    ‘ JESTLERİ YETERLİ DEĞİL ’

    Frankfurter Rundschau gazetesinin yorumunda, depremzedelerin Almanya’daki birinci ve ikinci derece akrabalarının yanına geçici olarak yerleşebilmesi için üç aylık vize uygulaması ele alındı ve depremzedelere vize önündeki engellerin kaldırılması çağrısı yapıldı:

    “ Türkiye ve Suriye’yi sarsan depremle Almanya’da yaşayan pek çok insanın hayatı değişti. Deprem bölgelerinde yakınlarını kaybettiler, kaybolanları bulmaya çalışıyor, hayatta kalanlar için endişe duyuyorlar. Alman siyaseti, depremzedeleri de Almanya’da yaşayan milyonlarca Türkiye ve Suriye kökenliyi de kaderleriyle baş başa bırakamayacağının farkında. Bu nedenle Baerbock ve Faeser’in deprem bölgelerine gidip dramatik durumu kendi gözleriyle görmeleri doğru bir adım. Jestlerin yetmeyeceğini onlar da biliyor. Depremzedeler her şeylerini kaybetmiş durumda ve pek çoğunun Almanya’da, kendilerini barındırmaya hazır akrabaları bulunuyor. Depremzedelerin, zorlu yeniden imar süreci öncesinde nefes alabilmek için buna ihtiyaçları var. Ancak Almanya’nın koyduğu engeller çok büyük. Depremzedenin bir pasaportu olsa bile evinin enkazının altında duruyor. Almanya, Ukraynalılar söz konusu olduğunda yardımın bürokrasisiz de yapılabileceğini göstermişti. â€

    ‘DUYGUDAŞLIK MESAJI HEDEFLENDİ’

    Cottbus kentinde yayımlanan Lausitzer Rundschau gazetesinin yorumu ise şöyle: “İki Alman bakan, Türkiye’de harap olmuş kentleri ziyaret ederek depremzedelerle görüştü. Baerbock ve Faeser’in ziyaretinin hem Türkiye’ye hem de Almanya’daki Türk kökenlilere duygudaşlık mesajı vermesi hedeflendi. Bu bir jestten fazlası değil ama önemli bir jest.â€

    ‘ DİĞER ÜLKELER DAHA HIZLI DAVRANDI ’

    Süddeutsche Zeitung’da yayımlanan ziyaretle ilgili izlenim yazısında ise iki Alman bakanın ziyaretinin sembolik önem taşıdığı ancak geç geldiği belirtildi: “Berlin’den gelen ziyaret çok da erken olmadı. Diğer ülkeler daha hızlı bir şekilde heyetler gönderdi. Türkiye ile yaşanan tüm gerilime rağmen Yunanistan Dışişleri Bakanı bile Alman mevkidaşı Baerbock’tan çok daha önce Türkiye’deydi. Yunan kurtarma ekipleri ülkelerine dönüş öncesinde İstanbul’da gittikleri Kapalıçarşı’da alkışlarla karşılandı. Türkiye’nin zorlu ilişkilere sahip olduğu Ermenistan’dan bile yardım geldi, Türkiye memnuniyetle kabul etti. Buradan bir fırsat doğabilir mi? Almanya ile Türkiye tarihten gelen yakın ilişkilere sahipler. Son yıllarda ise ilişkiler mülteci krizi ya da tutuklu Almanlar gibi sorunların gölgesinde kaldı. Türk Dışişleri’ne çağrılmak Ankara’daki Alman büyükelçilerin en önemli görevlerinden biri haline geldi.â€

    Alman kamu yayıncılık kuruluşu ZDF’te yayımlanan izlenim yazısındaysa Alman bakanların ziyaretinin daha ziyade sembolik olduğu belirtildi. İçişleri Bakanı Faeser’in Hessen eyaletinde yapılacak seçimlerde başbakanlık için adaylığını ilan ettiği hatırlatılan yazıda, eyalette çok sayıda Türk kökenlinin yaşadığına ve ziyaretin zamanlamasının Faeser için uygunluğuna da işaret edildi: “Bakanların hedefi dayanışma mesajı vermekti. Hem Türkiye’ye hem de tabii ki Almanya’da yaşayan, Türkiye ve Suriye’de akrabaları bulunanlara. Bakanlar deprem bölgesinde geçirilen birkaç saat ve birkaç dakikalık görüşmeler sonrasında, yardımların nereye ve nasıl gittiğini daha iyi kestirebilecek durumdalar mı, orası şüpheli.†(DW Türkçe)

    https://www.gazeteduvar.com.tr/alman...-haber-1605036

    mmm bir kısım vatandaşta Türkiyeyi terk etme niyetinde...
    Almaya ve genel olarak Avrupa en iyilerini kabul edecektir...

  8.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Ntv de şimdi gördüm. İskenderunda bir cadde tüm binalar 4 kat sadece eda apartmanı 8 kat ruhsatı 4 katmış. 4 katı kaçak. Muhtemelen imar affından yararlanmış. 4 katı taşıyan kolonlara 8 kat bindirmişlet. Deniz kumu kullanılmış. Aoartman sadece 16 saniyede yıkılmış.

    Şimdi sıkı durun binada halen satılık ilanı duran bi daire varmış. Satış fiyatı tamı tamına 7,5 milyon tl
    Geçen ay 1 daire kiraya verilmiş. 19.500 tl

    Yazık.
    ilan halen duruyorsa ilanı veren kişi veya emlakçı da vefat etmiş olabilir. Resmen kumdan kale kavramı bu apartman için tam uygun tabir olmuş.
    öte yandan ülkede o kadar çok sorunlu konu var ki. ama deprem kuşağında bir ülke olarak dikey mimari yapacaksak ki buna özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde mecburuz. Ama bu dikey mimari ile yaptığımız binaları maliyeti ne olursa olsun 8 şiddetinde depreme dayanmalı. hem depreme dayanıksız yap hem de yüksek fiyata satmak olmaz. ilk öncelik depreme dayanıklılık olmalı. sonrasında fiyat çok yüksek çıkıyorsa öyle bir binada oturacaksan düşük m2 de oturacaksın. Ev standart m2 leri de aşağıya gelecektir maalesef.
    Son düzenleme : pit; 23-02-2023 saat: 12:22.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Sayfa 914/1312 İlkİlk ... 4148148649049129139149159169249641014 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •