Sayfa 887/903 İlkİlk ... 387787837877885886887888889897 ... SonSon
Arama sonucu : 7218 madde; 7,089 - 7,096 arası.

Konu: GESAN - Girişim Elektrik Sanayi Taahhüt ve Ticaret A.Ş.

1. gesan 2024 yılı ilk iki çeyreğinde kabaca 1,6 milyar tl lik döviz açık pozisyonu varken , üçüncü çeyrekte ise 636 milyon artı pozisyonuna geçmiş...anlaşılan behiç döviz kurunun artık çıkacağına inanmış ki açık pozisyonundan artı pozisyona geçmiş...zaten ülkemizde döviz açığı olduğunu herkes biliyordu...dövizin baskılanması çok da sürdürülebilir değildi...yakın zamanda hisselerde pozisyon alırken döviz kurunun çıkması halinde fayda sağlayabilecek hisseleri tercih ediyordum...dövize baskının sürdürülebilir olmadığını ve günün birinde patlayacağını biliyordum...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

2.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    gesan 2024 yılı ilk iki çeyreğinde kabaca 1,6 milyar tl lik döviz açık pozisyonu varken , üçüncü çeyrekte ise 636 milyon artı pozisyonuna geçmiş...anlaşılan behiç döviz kurunun artık çıkacağına inanmış ki açık pozisyonundan artı pozisyona geçmiş...zaten ülkemizde döviz açığı olduğunu herkes biliyordu...dövizin baskılanması çok da sürdürülebilir değildi...yakın zamanda hisselerde pozisyon alırken döviz kurunun çıkması halinde fayda sağlayabilecek hisseleri tercih ediyordum...dövize baskının sürdürülebilir olmadığını ve günün birinde patlayacağını biliyordum...
    Hocam döviz zengini ve Rusya Ukrayna barış beklentisi ile Enka +1
    Gesanında tam hesaplamadım ama 2025 te aldığı işlerin %70-75 i dolar bazlı doların artması şirkete dediğiniz gibi pozitif etki eder.

3.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    gesan 2024 yılı ilk iki çeyreğinde kabaca 1,6 milyar tl lik döviz açık pozisyonu varken , üçüncü çeyrekte ise 636 milyon artı pozisyonuna geçmiş...anlaşılan behiç döviz kurunun artık çıkacağına inanmış ki açık pozisyonundan artı pozisyona geçmiş...zaten ülkemizde döviz açığı olduğunu herkes biliyordu...dövizin baskılanması çok da sürdürülebilir değildi...yakın zamanda hisselerde pozisyon alırken döviz kurunun çıkması halinde fayda sağlayabilecek hisseleri tercih ediyordum...dövize baskının sürdürülebilir olmadığını ve günün birinde patlayacağını biliyordum...
    Girişim Elektrik’in 2023’te Capital ve Fortune’un “Türkiye’nin En Büyük 500 Şirketi” listelerinde yer aldığını aktarıp, ciro beklentisini dile getirdi:

Girişim Elektrik ve Europower Enerji’nin 2024 konsolide cirosunun 500 milyon doları bulmasını bekliyoruz. 2025 için de 715 milyon dolarlık konsolide ciro hedefliyoruz.
    Behiç Harmanlı’nın liderliğinde 26 yıl önce kurulan Girişim Elektrik, 17 yıl önce kurulan Europower Enerji’yle güç birliği yaparak yol aldı. 11 fabrika ve 500 milyon dolarlık konsolide ciroya ulaştı…

Birçok sektörün ve şirketin sıkıntı yaşadığı bir dönemde 11 fabrikanın tam kapasite üretim yapıyor olması, Girişim Elektrik ve Europower Enerji’nin önünün açık olduğunu gösteriyor…

Şirket beklentileri döviz bazlı çünkü ihalelerinin çoğunu döviz bazlı alıyor 2025 te 715 milyon dolar ciro bekliyorlardı siyasi risklerle dövizin fazla artması şirket cirosunu ve kârlılığını arttıracaktır üstüne hocam dediğiniz gibi dövşz fazlasıda varsa daha ne olsun

4.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    Hocam peki bir sorum olacak
    30 ocakta 68 milyon Euro iş aldı Romanya’dan
    Öğün Euro 37 tl imiş
    Bugün 43 tl
    Burası şirket lehine mi olur ciro ve karlıllık acaba

5.  Alıntı Originally Posted by clastobar Yazıyı Oku
    Hocam peki bir sorum olacak
    30 ocakta 68 milyon Euro iş aldı Romanya’dan
    Öğün Euro 37 tl imiş
    Bugün 43 tl
    Burası şirket lehine mi olur ciro ve karlıllık acaba
    şirketin lehine olur...döviz kurunun çıkması ,döviz ile iş yapan ve ihracat oranı yüksek vede döviz stoğu fazla olan şirketleri olumlu etkiler...2024 yılı boyunca döviz kuru baskılandığı için bu tür şirketlerin karı da baskılanmış idi...bu baskının kalkması gesan da dahil bu tür şirketleri çok olumlu etkileyecek...ülkemiz sanayisinin ve turizminin bu tür bir artışa ihtiyacı vardı...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

6. 17.03.2025 tarihinde yapılan KAP açıklamasında ÇEVRE ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI YAPI İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN düzenlemiş olduğu ‘'KAYSERİ İLİ GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ (GES) PROJESİ TASARIMI, TEDARİKİ VE KURULUMU İŞİ'' konulu ihalede şirketimizin en avantajlı fiyatı vererek ihalede 1. olduğu bildirilmişti.

Görülen lüzum üzerine iş bu açıklama metninin yayınlanmasına karar verilmiştir.

İlgili ihalenin teklif verme sürecinde tutar olarak en iyi 2. teklifi şirketimiz vermiştir. İhale komisyonu, ihaleye katılan şirketleri tutar, teknik yeterlilik vb. konularda değerlendirerek nihai kararını verecektir.

İhaleyi düzenleyen kurum tarafından şirketimize ihale sonucu ile ilgili herhangi bir geri bildirim henüz yapılmamıştır. İhale süreci ile ilgili gelişmeler bildirilecektir.

Saygılarımızla,

Maniac mıdır nedir bunlar, daha kimin en iyi teklif verdiğini bilmiyorlar.

Alıntı Originally Posted by CAL Yazıyı Oku
    17.03.2025 tarihinde yapılan KAP açıklamasında ÇEVRE ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI YAPI İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN düzenlemiş olduğu ‘'KAYSERİ İLİ GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ (GES) PROJESİ TASARIMI, TEDARİKİ VE KURULUMU İŞİ'' konulu ihalede şirketimizin en avantajlı fiyatı vererek ihalede 1. olduğu bildirilmişti.

Görülen lüzum üzerine iş bu açıklama metninin yayınlanmasına karar verilmiştir.

İlgili ihalenin teklif verme sürecinde tutar olarak en iyi 2. teklifi şirketimiz vermiştir. İhale komisyonu, ihaleye katılan şirketleri tutar, teknik yeterlilik vb. konularda değerlendirerek nihai kararını verecektir.

İhaleyi düzenleyen kurum tarafından şirketimize ihale sonucu ile ilgili herhangi bir geri bildirim henüz yapılmamıştır. İhale süreci ile ilgili gelişmeler bildirilecektir.

Saygılarımızla,

Maniac mıdır nedir bunlar, daha kimin en iyi teklif verdiğini bilmiyorlar.
    1. En iyi teklifi vermedik. Bizim teklif 2. Oldu demek istemiş sanırım. Fakat ihale komisyonu 2. Teklif olmamıza rağmen ihaleyi bize verebilir diyor

8.  Alıntı Originally Posted by Cilginfenci Yazıyı Oku
    1. En iyi teklifi vermedik. Bizim teklif 2. Oldu demek istemiş sanırım. Fakat ihale komisyonu 2. Teklif olmamıza rağmen ihaleyi bize verebilir diyor
    Evet öyle; ancak benim demek istediğim ayın 17 sinde KAP'a yaptıkları açıklamada biz en iyi 1. teklifi verdik demişlerdi, şimdi diyorlar ki pardon biz 2. iyi teklifmişiz... Yada 1. firma fiyat indirimine gitti bunlardan istenmedi indirim ve haksız bir rekabet oldu.

Sayfa 887/903 İlkİlk ... 387787837877885886887888889897 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •