Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 889/1014 İlkİlk ... 389789839879887888889890891899939989 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 7,105 - 7,112 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

``Konutta iade`` firmaları zorda bıraktı.

http://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi...rakti-2187288/

Ağlayın betoncular ağlayın, dua edin ülkede BETON beyinler hala çok fazla yoksa iade %6 deği çoktan %60 ı geçer sizde çoktan topu dikerdiniz. Ama BETON beyinlerin nöronlar kapandığı için KAZIK yese bile sonuna kadar BETON demeye devam ediyor. Adamlara 10 ay önce PARKMAVERA3 GS larını 42,5 Tl den itelemişler şu an 34.5 Tl den almayanı dövüyorlar ama git ilgili forumda gör beton beyinler kazıklandıklarını kabullenmeyip hala yapılan işin doğru olduğunu savunuyor. Ne diyelim LAYIĞINIZI bulun...

2.  Alıntı Originally Posted by WYATT EARP Yazıyı Oku
    Topicde genel eğilim ev fiyatlarının pahalı olduğu, gerçeği yansıtmadığı ve yakın gelecekte yükselmeyeceği şeklinde.

Diğer yatırım araçlarından,
    vadeli mevduat reel olarak kazandırmıyor hatta negatif faiz alınıyor.
    Borsa çok yükseldi ve riskli.
    Döviz yataya girdi..pek yükselecek gibi gözükmüyor.
    Altın zaten yatırım aracı değil, yenmez içilmez, bakkalda markette geçmez...alsan saklamak dert...

Merkezi (istanbul için Şişii, Beşiktaş, Levent) ve kolay kiraya verilebilecek bir yerde ev alıp kiraya vermek yatırımcı için en uygun seçenek gibi gözüküyor bana.
    Yukarıda saydığım diğer yatırım araçlarında paranızın değer kazanıp kazanmayacağı belli değil...bu yatırımlardan para kazanma veya kaybetme ihtimali 50% gibi...
    Fakat ev alırsanız kira garantisi var. Tabii ev almak bazı sorunları da beraberinde getiriyor. Evde çıkabilecek masraflar, emlak vergisi, kira vergisi, kiracı ile ilgili çıkabilecek sorunlar, vs,
    Ama dikensiz gül de olmuyor maalesef...
    mevduatta kiradan alacağın paranın 3 katını alıyorsun. Kirada 2 ayda vergiye gidiyor.Yani yıllık 10 ay cebine kira giriyor.

ev alıp kiraya vermek çok saçma bu dönemde.Örnek ben ataşehirde 3,000 lira kirada oturuyorum aynı daireye 1,400,000 lira istiyorlar.

Şimdi siz 1,400,000 liraya daire alıp 3,000 liraya kiraya verip yıllık 36,000 lira almak bankaya paranı koyup aynı miktara 200,000 lira faiz almaktan daha iyi diyorsunuz.

3. Ben evin değerinin enflasyon oranında arttığını varsayıyorum.
    Banka faizinin de ancak enflasyonu karşıladığını ve reel getirisi olmadığını varsayıyorum..
    Varsayımların ne kadar gerçek olacağını şimdiden bilmek mümkün değil tabii...keşke bilebilseydim...

Alıntı Originally Posted by thunder Yazıyı Oku
    mevduatta kiradan alacağın paranın 3 katını alıyorsun. Kirada 2 ayda vergiye gidiyor.Yani yıllık 10 ay cebine kira giriyor.

ev alıp kiraya vermek çok saçma bu dönemde.Örnek ben ataşehirde 3,000 lira kirada oturuyorum aynı daireye 1,400,000 lira istiyorlar.

Şimdi siz 1,400,000 liraya daire alıp 3,000 liraya kiraya verip yıllık 36,000 lira almak bankaya paranı koyup aynı miktara 200,000 lira faiz almaktan daha iyi diyorsunuz.
    Twinkle twinkle little star,
    Soon you won't be twinkling anymore.....

Alıntı Originally Posted by WYATT EARP Yazıyı Oku
    Ben evin değerinin enflasyon oranında arttığını varsayıyorum.
    Banka faizinin de ancak enflasyonu karşıladığını ve reel getirisi olmadığını varsayıyorum..
    Varsayımların ne kadar gerçek olacağını şimdiden bilmek mümkün değil tabii...keşke bilebilseydim...
    Beton duayenleri tarafından kabul görmüş KİRA ÇARPANI diye bir kriter var EN Bİ BETONCU Tebernüş dahi bugünün şartlarında 200 üstü kira çarpanının yüksek olduğunu söylüyor. 250 ye kadar çarpan belki ama yatırım için değil sadece oturma amaçlı alınır diyor. Sayın thunder `ın oturduğu dairenin kira çarpanı o da brüt ( çarpan brüt üzerinden hesap ediliyormuş onuda anlamıyorum ya neyse) 39 yıla tekabül ediyor, şimdi bu betonu satın alsam YATIRIM mı yapmış olacağım ?...
    Bu daire 5 yıl sonra 2 milyon 100 bin olur mu ? (bu hesapta enflasyon yıllık %10 ve kümülatif değil )

Türk atasözü ` yanlış hesap Bağdattan geri döner `
    Son düzenleme : umutabi; 24-01-2018 saat: 13:23.

6. Al-satçı değilseniz, düşük m2'lere yönelmeyin. Zira arsa payınız çok düşük oluyor.

Arsa payı yüksek yerlerde , her zaman daha rahat edersiniz.

7.  Alıntı Originally Posted by WYATT EARP Yazıyı Oku
    Ben evin değerinin enflasyon oranında arttığını varsayıyorum.
    evin değeri inan 2015 ten bu yana aynı kirada 2 yıldır zam yapmıyorum.

şu anda al evi 1 milyona veriyorum desin inan almam. 3,000 lira kira benim için önemli değil.

8. Ev almak zorundayım. 2009 da ev aldım. Basık bir yerde idi. Hastalık hastalık ailece 9 yıldır alerjinin tetiklediği hastalıklar. 5 yıl ev deyince sinirden çıldırıyordum. Hem maddi hem manevi çok sıkıntılar çektim çekiyorum. 2012 de evi sattım. Bankaya 59 bin yatırdık 44 bin aldık. Şimdi Ankara da eski mahellemden ev almayı düşünüyorum. Hala alerji ailece devam ediyor. Belki orada düzeliriz.

Sayfa 889/1014 İlkİlk ... 389789839879887888889890891899939989 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •