Sayfa 89/1005 İlkİlk ... 3979878889909199139189589 ... SonSon
Arama sonucu : 8033 madde; 705 - 712 arası.

Konu: Viop LXI

1.  Alıntı Originally Posted by nohut Yazıyı Oku
    Ben güncelde eskisi gibi kitap okumayı bıraktım.(eskiden de az okurdum-kitap kurdu değilim)
    Bu kitabı okuyacağım.
    Salyangoz
    Suriye Zindanları / Bir Casusun Günlüğü

Mustafa Halife MANA YAYINLARI

Suriyeli yazar Mustafa Halife'nin bu romanı, Hristiyan bir Arap vatandaşının hikayesini anlatıyor. Eğitim için gittiği Fransa'dan altı yıl sonra ülkesine döndüğünde; havaalanında, Müslüman Kardeşler Örgütü'ne üye olmak suçlamasıyla tutuklanır! Ve böylesi anlamsız bir suçlama sonucu hapishanede tam 13 yıl geçirir.

Kitabın kahramanı her ne kadar dini ve siyasi konumunu açıklamaya çalışsa da başarılı olamaz. Sonuçta çift taraflı bir baskıya maruz kalır. Bir taraftan gardiyanların diğer taraftan ise beraber hapsedildiği İslami cemaatlere mensup mahkûmların baskısı. Baskılar sonucu çevresine bir uzlet duvarı örülür ve mahkumiyeti süresince neredeyse hiç konuşmaz.

Bir gün hücresinin duvarında başı hizasına gelen bir deliği keşfeder ve bu delikten idamların ve işkencelerin uygulandığı hapishane meydanını battaniyesi altına saklanarak gizli gizli gözlemeye başlar. Mahkumları çöküntüye uğratan işkencelerin tasvirleri kitaba sürükleyici bir üslup kazandırırken olayların çeşitliliği her bölümde sürpriz sonuçlarla karşılaştırıyor okuyucuyu. Mesela bu hapishanede uyuz olmak bile ölmek için yeterli bir sebeptir. Yine gardiyanların fare yakalaması, yakaladıkları fareyi mahkuma yedirme fırsatı bulmaları açısından oldukça sevinç verici bir olaydır. Bir baba üç oğlunun aynı anda idam edilişine şahit olabilir. Tüm bu örnekler kitapta tasvir edilen cehennemin sadece ayrıntılarıdır.

2. Herşey 2009'de Akdeniz gaz haberi ile başladı ki 25 trilyon dolar, Irak dışında düşen ülkeler o gazda hak sahipleri gibi ve İsrail+abd bunu bölüşmek istemedi.. Ne zaman keşfedildi bilmiyorum..
    Suriye'de birşey yok, Özal zamanını hatırlıyorum da, GAP suyunu keserseniz savaş çıkma olasılığı vardı..
    Yarın için herkes borsa yükselecek derse hata var, hele çimento vs.. Oranın zenginleri zaten on yıl önce ABD Kanada vs yaptı, bütün hikayeyi bu zenginler geri dönmek için ortamın biraz durulmasını isteyeceklerdir, arazilerin kontrolü için de bunlar ilk önce dönecektir ve hikayeye bunlar karar verecektir, ilkbahar gibi bunlar dönüyor diye bol bol haber yapıp bizim borsada kucağa vereceklerdir..
    Diğer konu da mülteciler.. Avrupa'da bile 10€ civarı dana eti ama TR'de mülteci çok olunca gıda/emlak karşılanmadığı için fiyatları çok çıktı.. Kimse mülteciler gidecek sanmasın, aynı Almancı mantığı gibi "kurulu düzenimiz var yeğen, yoksa Suriye cennet cennet" diyeceklerdir..

3.  Alıntı Originally Posted by nohut Yazıyı Oku
    Salyangoz
    Suriye Zindanları / Bir Casusun Günlüğü

Mustafa Halife MANA YAYINLARI

Suriyeli yazar Mustafa Halife'nin bu romanı, Hristiyan bir Arap vatandaşının hikayesini anlatıyor. Eğitim için gittiği Fransa'dan altı yıl sonra ülkesine döndüğünde; havaalanında, Müslüman Kardeşler Örgütü'ne üye olmak suçlamasıyla tutuklanır! Ve böylesi anlamsız bir suçlama sonucu hapishanede tam 13 yıl geçirir.

Kitabın kahramanı her ne kadar dini ve siyasi konumunu açıklamaya çalışsa da başarılı olamaz. Sonuçta çift taraflı bir baskıya maruz kalır. Bir taraftan gardiyanların diğer taraftan ise beraber hapsedildiği İslami cemaatlere mensup mahkûmların baskısı. Baskılar sonucu çevresine bir uzlet duvarı örülür ve mahkumiyeti süresince neredeyse hiç konuşmaz.

Bir gün hücresinin duvarında başı hizasına gelen bir deliği keşfeder ve bu delikten idamların ve işkencelerin uygulandığı hapishane meydanını battaniyesi altına saklanarak gizli gizli gözlemeye başlar. Mahkumları çöküntüye uğratan işkencelerin tasvirleri kitaba sürükleyici bir üslup kazandırırken olayların çeşitliliği her bölümde sürpriz sonuçlarla karşılaştırıyor okuyucuyu. Mesela bu hapishanede uyuz olmak bile ölmek için yeterli bir sebeptir. Yine gardiyanların fare yakalaması, yakaladıkları fareyi mahkuma yedirme fırsatı bulmaları açısından oldukça sevinç verici bir olaydır. Bir baba üç oğlunun aynı anda idam edilişine şahit olabilir. Tüm bu örnekler kitapta tasvir edilen cehennemin sadece ayrıntılarıdır.
    Dün sabaha kadar Tv.lerden Şam'ın düşmesini canlı yayınlarda izledim..
    Devrimcilerin ilk yaptığı icraat, tüm ele geçirdikleri şehirlerde mahkumların serbest bırakılması oldu.
    Bu beni etkiledi.!
    Bu kitap sanırım bu hapishaneler hakkında...

4. cuma günü istenmişti formasyon hangisi diye benim takip ettiğim buydu bu formasyon oluşurken 3 tahta ile trade ile hareket ettim.
    pozisyon boşalttığım gün akşam haber geldi sabah gapli açılış sağlık olsun sopayı bile nasibin varsa yersin
    kapanışta biraz pazartesi sendromu hikayesine biraz ykbnk aldım terstede kalsam satış hikayesine yine hareket eder diye şimdilik durum bu bende duruma göre yarın hareket ederim.
    10000 üstünde kalındığı sürece pıst 100 formasyon hedefimiz 10450 geçiyor.Yinede temkinli olunmalı diye düşünüyorum .
    kolay gelsin
    BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.[
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

-Büyük bir borç verecek biri şart, sry ye..
    ABD topa girmez.
    -Uluslarası finans dünyası ile çalışan bir Bankacılık sisteminiz olacak.
    Bu da yok, Suriye'de..
    -İstekli, hırslı yatırımcı, müteşebbis olacak..
    Olanlar komşuya, avrupaya kaçtı.. Güven ortamı oluşursa onyıllar sonra yatırımcı gelebilir..
    -Ülke yönetimine talip olanların dış piyasalarda bir değeri, itibarı olacak..
    Var mı? Colani denen adamın başına CIA, 10 milyon usd ödül koymuştu. Bizde terör listesine kaydını düşmüştük..!!
    Hadi İran’ın petrolü var, ırakın aynen. Suriye'de ne gaz var ne petrol? bildiğim!!

Suriyeli eleman iş bulmuş, iş yeri açmış TRde. Çocuğu olmuş, devlette mis gibi bakıyorken, vatan, millet falan uğruna Suriye ye döner mi?
    Dönerse aç kalır, sefil, perişan olur..

Kısa vade, orta vade.. Suriye den ekmek çıkmaz. Varolan ekmeğimizin ucundan
    Almaya devam ederler..

SM-A336E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

6. Turhan Çömez

İsrail Şam’daki pasaport ve göçmen ofislerini bombalıyor.
    Bütün nüfus kayıtları, belgeler yok edildi.
    Irak’ta da aynısı yapılmıştı.
    Ülkenin yeni dönem demografik yapısını kâğıt üzerinde dizayn edecekler ve taksim buna göre yapılacak!
    Bizimkiler zafer sarhoşu hâlâ

7. Bahçeli bundan haftalar önce dem ve uzantısına el uzattı bahçeli ve ortağı bugünü biliyordu o zaman. Suriye'nin yeniden yapılandırılmasında ABD ve İsrail YPG den vazgeçmeyecekse bizde de dem ile yeni bir iletişim olabilir mi. Benim düşüncem Suriye de federatif bir yapı olur. En az üç tane federatif yapı. Bu bile zor bence bunların kendi aralarında anlaşmaların kaç yıl sürer orası muamma.

8. Bu iş daha yeni başlıyor.
    Millet Suriye den bizim şirketler ihale alırmının derdinde..

Şirketlere orta vade ancak ticaret olarak pozitif yansıması olur ama Suriye nin kendi sanayisi ve çimento şirketleri de var. Yatırımı önce bunlara yaparlar....

https://x.com/ambargo_tv/status/1865...KcUyJAK_w&s=19

Sayfa 89/1005 İlkİlk ... 3979878889909199139189589 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •