Sayfa 896/1001 İlkİlk ... 396796846886894895896897898906946996 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 7,161 - 7,168 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri( ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - VII

1.  Alıntı Originally Posted by roxette Yazıyı Oku
    Bana önce %9 dedi , pazarlık yaptım %10 yaptı.
    Ben depremin olduğu sabah yaptırmıştım galiba. O zaman oranlar net idi. Demek ki şimdi stopaj kesmeye başlamışlar.
    Timing is everything.
    MT demişti ki , bu peşin ödediğimiz faiz/bonus adını ne derseniz deyin , hepsi bankadan çıkmıyor , hazine den de bi miktarı karşılanıyormuş.
    Şimdi net hatırladım deprem günü pazartesi yaptırmıştım. Öğleden sonra uğramıştım başka iş için . O sırada 2.depremin haberi geldi ve banka memurları çok strese girmişlerdi. Hayırdır diye sorunca , meğerse İNG nin call center ı K.Maraş taymış. İnternet bankacılığına erişim sağlanamıyor , ha bire şubeleri arıyorlar diye strese girmişler meğerse
    Tam ifade edememiş olabilirim. Stopaj kesintisi yok. 8% Net Prim. Bu net prim 10% mevduat karşılığına gelir diyorlar.

Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    Sn roxette,

Erken kapama durumunda ne oluyor?
    Peşin aldığınız faiz için soruyorum.
    sn.egeduk ,
    İnanın bilmiyorum.
    Ulke ekonomisi uçlarda geziniyor maalesef. Genel olarak sıkıntılı bir durum vukuu bulursa (mevduata sınırlama falan gibi) bize sıra gelmeyeceğinin de iyi ihtimal ile sıraya konulacağının bilincindeyim. Bunun dışında erken kapama niyetim yok. Ama böyle bir erken kapama yaparsam , peşin verilen TL nin , erken kapama yaptığım tarihe kadar olan faizini dahi bankanın benden isteyeceğine eminim.
    KKM ilk başladığında mantığını iyi anlamıştım. Ama sizin çok açıklayıcı bilgilerinizin bilgilerimi pekiştirici etkisini de unutmam. Müteşekkirim size bu konuda özellikle. Verilen peşin faizin , faizi ile isteneceğinden emin olmaktan öte yatırdığım doları yani ana parayı tam alabilir miyim veya ne kadar eksik alabilirimin cevabını bence siz benden daha iyi cevaplayabilirsiniz.

Alıntı Originally Posted by ozzy Yazıyı Oku
    Tam ifade edememiş olabilirim. Stopaj kesintisi yok. 8% Net Prim. Bu net prim 10% mevduat karşılığına gelir diyorlar.
    Anladım. 6 aylığa uygulanan %10 faizi , %8 e düşürmüşler demek.
    Şaşırdım mı , yok hiç şaşırmadım. Klasik banka politikaları. Mevduat ihtiyaçları düştükçe verecekleri faizi de düşürürler elbette

Alıntı Originally Posted by roxette Yazıyı Oku
    Size önceden de yazdım.
    Kur isterse 50 tl olsun. 1 milyon dolar yatırdıysanız gene 1 milyon dolar çekeceksiniz. Saat 11 den önce haber vermek şartı ile
    Yapılan işlem asagidaki degilse sorun yok

https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/...nlemi-42195214

Alıntı Originally Posted by roxette Yazıyı Oku
    sn.egeduk ,
    İnanın bilmiyorum.
    Ulke ekonomisi uçlarda geziniyor maalesef. Genel olarak sıkıntılı bir durum vukuu bulursa (mevduata sınırlama falan gibi) bize sıra gelmeyeceğinin de iyi ihtimal ile sıraya konulacağının bilincindeyim. Bunun dışında erken kapama niyetim yok. Ama böyle bir erken kapama yaparsam , peşin verilen TL nin , erken kapama yaptığım tarihe kadar olan faizini dahi bankanın benden isteyeceğine eminim.
    KKM ilk başladığında mantığını iyi anlamıştım. Ama sizin çok açıklayıcı bilgilerinizin bilgilerimi pekiştirici etkisini de unutmam. Müteşekkirim size bu konuda özellikle. Verilen peşin faizin , faizi ile isteneceğinden emin olmaktan öte yatırdığım doları yani ana parayı tam alabilir miyim veya ne kadar eksik alabilirimin cevabını bence siz benden daha iyi cevaplayabilirsiniz.
    Normal KKM’yi vadesinden önce erken kapatırsınız başlangıç kuru ile erken kapama kurundan hangisi daha düşük ise llgili kur uygulanarak paranızı TL olarak alırsınız.
    Yani faiz alamayacağınız (kısmi faiz de yok) gibi, paranızı tekrar döviz olarak da alma şansınız yok.
    Bu mantıkla gidersek;
    Sizin ürünü erken kapatma durumunda başlangıç ve erken kapatma kurundan hangisi düşükse ilgili kur uygulanır içinden peşin aldığınız faizin tamamı düşülerek bakiye paranızı TL olarak alırsınız diye düşünüyorum.

Alıntı Originally Posted by dell14 Yazıyı Oku
    Yapılan işlem asagidaki degilse sorun yok

https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/...nlemi-42195214
    Bazi bankalar hala opsiyonlu kkm yapiyor....yonetmelik filan yok...

Alıntı Originally Posted by blue70 Yazıyı Oku
    Bazi bankalar hala opsiyonlu kkm yapiyor....yonetmelik filan yok...
    Yazıda ,olurda yapılırsa ben kur farkını ödemem diyor ,yani yasak yok ,tavsiye var ,bankalar bunu bile bile vatandaşa bu ürünü sunmaya devam ediyor ,malum rasyo tutturma.isi

8. 23 şubat 2023 perşembe günü PPK kararı açıklanacak. Ne gariptir ki , piyasa 100 - 150 puan faiz indirimi bekliyormuş ! Artık bükemedikleri bileği öper olmuşlar.

100 baz puan indirim olacağı farz edilerek bankalar mevduat faizlerini düşürecekler. En geç perşembe gününe kadar 28 - 29 oranları görür sonra 25 lere devam eder mevduatçılar. Bağlayacaklar varsa son fırsat.

Sayfa 896/1001 İlkİlk ... 396796846886894895896897898906946996 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •