sn.egeduk ,
İnanın bilmiyorum.
Ulke ekonomisi uçlarda geziniyor maalesef. Genel olarak sıkıntılı bir durum vukuu bulursa (mevduata sınırlama falan gibi) bize sıra gelmeyeceğinin de iyi ihtimal ile sıraya konulacağının bilincindeyim. Bunun dışında erken kapama niyetim yok. Ama böyle bir erken kapama yaparsam , peşin verilen TL nin , erken kapama yaptığım tarihe kadar olan faizini dahi bankanın benden isteyeceğine eminim.
KKM ilk başladığında mantığını iyi anlamıştım. Ama sizin çok açıklayıcı bilgilerinizin bilgilerimi pekiştirici etkisini de unutmam. Müteşekkirim size bu konuda özellikle. Verilen peşin faizin , faizi ile isteneceğinden emin olmaktan öte yatırdığım doları yani ana parayı tam alabilir miyim veya ne kadar eksik alabilirimin cevabını bence siz benden daha iyi cevaplayabilirsiniz.
Yapılan işlem asagidaki degilse sorun yok
https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/...nlemi-42195214
Normal KKM’yi vadesinden önce erken kapatırsınız başlangıç kuru ile erken kapama kurundan hangisi daha düşük ise llgili kur uygulanarak paranızı TL olarak alırsınız.
Yani faiz alamayacağınız (kısmi faiz de yok) gibi, paranızı tekrar döviz olarak da alma şansınız yok.
Bu mantıkla gidersek;
Sizin ürünü erken kapatma durumunda başlangıç ve erken kapatma kurundan hangisi düşükse ilgili kur uygulanır içinden peşin aldığınız faizin tamamı düşülerek bakiye paranızı TL olarak alırsınız diye düşünüyorum.
23 şubat 2023 perşembe günü PPK kararı açıklanacak. Ne gariptir ki , piyasa 100 - 150 puan faiz indirimi bekliyormuş ! Artık bükemedikleri bileği öper olmuşlar.
100 baz puan indirim olacağı farz edilerek bankalar mevduat faizlerini düşürecekler. En geç perşembe gününe kadar 28 - 29 oranları görür sonra 25 lere devam eder mevduatçılar. Bağlayacaklar varsa son fırsat.
Yer İmleri