Sayfa 9/14 İlkİlk ... 7891011 ... SonSon
Arama sonucu : 110 madde; 65 - 72 arası.

Konu: Düzenli Bedelsiz Veren Hisseler

1. %15 stopajı geri alabiliyoruz sizde biliyorsunuz. Biz bu kadarını söyleyelim Gençler veya bilmeyenler bir zahmet araştırıp bulsunlar. GİB her sene bunun nasıl yapılacağını açıklayan bir kılavuz yayınlıyor. Google’dan search edip bulunabilir.

Balık tutmayı öğrettik, yemek için bir zahmet tutsunlar.

Bu platformda temcit pilavı gibi aynı şeyler söyleniyor. Anlatıyoruz bir süre sonra bir başkası aynı şeyi söylüyor. Biraz tartışsan birde hakaret geliyor ardından. Bu yüzden zamanının geldiğini düşündüğümde çekiliyorum.

Zamanı geldi.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

2.  Alıntı Originally Posted by esramarka Yazıyı Oku
    Sayın British,

Hem kira hem maaş hem de Temettü geliri olan bir ky vergi hesabı ile uğraşacak. Bana bu külfet geliyor. Eğer ky'nin uzun vadeli olarak şirketlere yatırım yapmasını istiyorsak vergi vermesinler demiyorum ama iki şeyi savunuyorum:

1. Şirketlerin kar ediyorlarsa mutlaka Temettü ya da bedelsiz vermesi teşvik edilmeli

2. Temettü vergilenmesi kaynağında ve tek seferde olacak şekilde kolaylaştırılmalı

Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Hem acemi hem amatörce yazılmış yazılarıma yatırım maksadıyla itibar etmeyiniz.
    Ben bir tek temettü için beyanname veriyorum, komşum müşavir, 5 dakkada hallediyoruz! (maaş,kira yok)
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

3. %15 stopajın tamamının iade alınması söz konusu değildir.

Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,152
    Kardeşim kusura bakma ama hakaret eden olmadi şu ana kadar...eğer saçma dediğim için diyorsan,amaç hakaret değildi....yinede kırdıysam özür dilerim.
     Alıntı Originally Posted by ctugrul Yazıyı Oku
    %15 stopajı geri alabiliyoruz sizde biliyorsunuz. Biz bu kadarını söyleyelim Gençler veya bilmeyenler bir zahmet araştırıp bulsunlar. GİB her sene bunun nasıl yapılacağını açıklayan bir kılavuz yayınlıyor. Google’dan search edip bulunabilir.

Balık tutmayı öğrettik, yemek için bir zahmet tutsunlar.

Bu platformda temcit pilavı gibi aynı şeyler söyleniyor. Anlatıyoruz bir süre sonra bir başkası aynı şeyi söylüyor. Biraz tartışsan birde hakaret geliyor ardından. Bu yüzden zamanının geldiğini düşündüğümde çekiliyorum.

Zamanı geldi.

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

5. Bilindiği üzere kurumlar vergisi oranı %20'ye düşürülmüştü, (%22 ye arttırılacaktı, ne oldu bilmiyorum)

Ancak, devlet; şirket bünyesinde birikmiş karların dağıtılması için sıkıştırıyor.

Nakit dağıtılan karlardan da %15 stopaj alınınca; vergi oranı %35'e yükseliyor!

6.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    %15 stopajın tamamının iade alınması söz konusu değildir.

Ayrıca paranın zaman değeri ni kaybedersiniz.sizden kesilen verginin bir kısmını Mart'ta beyanname verirsiniz. Tahakkuk memuru hizliysa Mayıs'ta alırsınız.

7. Aşağıdaki tabloya göre; 65.000.TL nin altında kalan temettü geliri sahiplerinin (büyük bir çoğunluk) stopaj iade hakları devlete kalmaktadır .......

65.000.-TL altında temettü gelirin var ise; devlet beyannameni kabul etmiyor !

8.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    %15 stopajın tamamının iade alınması söz konusu değildir.

Tablo güzel ama eksik, çıkan vergiden belli oranlarda düşülebilecek masraf kalemleri var.(Eğitim vb gibi). En doğrusu GİB kılavuzuna bakmak.

Sayfa 9/14 İlkİlk ... 7891011 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •