Sayfa 906/1002 İlkİlk ... 406806856896904905906907908916956 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 7,241 - 7,248 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1.  Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
    Ben de bundan korkuyorum, biraz geç olsa da çoğunlukla yabancı ve yerli hisse fonlarına yüklendik ama büyük bir düşüş olursa tüm kazanç gider belki ana paradan da zarar edebiliriz, bir kısmını çıkıp beklemek mi daha iyi yoksa düştükçe alıp uzun vadeli düşünmek mi gerekir kararsız kaldım.
    5 senedir hisse biriktiriyorum.Froto, ereğli, hektaş, aksa gibi.Şu an hisseleri satmamak üzerine kurulmuş bir sistemim var.Düştüğü dönemlerde de aldım, çıktığı zamanda da.İlerde ne olur bilinmez.
    Fakat, iyi ki bu işe uzun vadeli bakıyorum diyorum.
    Yatırım işinde kısa bakmak kumar oynamaya eş değer bence.Sonuçta kasa hep kazanır.
    Saygılar.

2. Bu arada bist te 2000 e yaklaşınca canavar gibi alımlar geliyor

Banka fonları dışında büyük düşüş olmaz fonlarda
    Zaten takip ettiklerin çoğu artıda şu anda
    Eksidekilerde hafif eksi sayılır

Bist te çökmüyor yani

3. bizim berber söyledi bütün borsalar sıfırlanacakmış öyle böyle çökmeyecekmiş ) 10 yıldır nasdag "balonunu" patlatamadılar. asla bitmeyecek bu çöküş hikayeleri. hayır çökse ne olacak? pandemi de çöktü sonra noldu? pandemiden büyük ne olabilir abd'ye atom bombası mı atılacak mesela? he %1 eksi görse nasdag çöktü diyen ruh hastaları bu başlıkta da var mesela. sürekli olumsuzluk pompalayan insanlardan uzak durun. ihtiyacınız yoksa "malınızı kaptırmayın"

4.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Yaklaşık 1 yıldır çöküş, batış bekleniyor
    Düşecek o zaman alayım deniliyor

Benim beklentim şu ki çöküş falan olmaz
    Belki duralar belki hafif geri gelir
    Ama yok oluş senaryosu gibi beklentilere inanmıyorum
    Tam tersi pandemi bitişide yaklaştıkça bırak çökmeyi patlama olabilir
    hisse fon ağırlığın bist mi, yabancı mı?
    sakıncası yoksa portföyde ağırlıkları nedir?

5.  Alıntı Originally Posted by tele vole Yazıyı Oku
    bizim berber söyledi bütün borsalar sıfırlanacakmış öyle böyle çökmeyecekmiş ) 10 yıldır nasdag "balonunu" patlatamadılar. asla bitmeyecek bu çöküş hikayeleri. hayır çökse ne olacak? pandemi de çöktü sonra noldu? pandemiden büyük ne olabilir abd'ye atom bombası mı atılacak mesela? he %1 eksi görse nasdag çöktü diyen ruh hastaları bu başlıkta da var mesela. sürekli olumsuzluk pompalayan insanlardan uzak durun. ihtiyacınız yoksa "malınızı kaptırmayın"
    Böyle bir tanımı var tarifinizin sizin vakaya uyuyor mu?

Megalomani, büyüklük hezeyanı ya da büyüklük kuruntusu, kişinin kendisine gerçekle uyuşmayan üstün nitelikler yakıştırmasıdır. Derin bir ruhsal sorunun belirtisidir. Megalomani, kendi başına bir hastalık değilse de oldukça şaşırtıcı bir psikolojik durumdur. Büyüklük hezeyanları kişinin, yetenekleri, nitelikleri ve yaşantısı hakkındaki mantıksız inançlara dayanır. Megalomani, kendini önemseme duygusunun gerçekliğe dayanıp abartılı bir biçim alan, aşırı bir özgüven değildir. Sağlıklı insanların yaklaşık % 10'u üstünlük düşüncesini yaşar ancak megalomaninin tüm kriterlerini içermezler. Farklı kültürlerdeki şizofreni hastalarında megalomani türlerine rastlanmıştır
    Uyuşmadı bir türlü dem'e "ben"de ki meşrep

6.  Alıntı Originally Posted by Lemon Yazıyı Oku
    Böyle bir tanımı var tarifinizin sizin vakaya uyuyor mu?
    Mjb fonu yatırımlarını durumu paylaşan arkadaş, paylaşabilir mi tek tek bakmak zor oluyor

7. Bu mjb nedir ? Yuksek potansiyel mi iceriyor Kahvede bile mjb soyleniyor.

8.  Alıntı Originally Posted by Byccx Yazıyı Oku
    hisse fon ağırlığın bist mi, yabancı mı?
    sakıncası yoksa portföyde ağırlıkları nedir?
    Yarı yarıya diyebiliriz.
    Değişkenleri de bist sayarsak %60 yerli %40 yabancı gibi oluyor.

Birde çöküş anında kullanmak üzere %10 civarı TL bulunduruyorum.

Sayfa 906/1002 İlkİlk ... 406806856896904905906907908916956 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •