Şimdi biz alıyoruz doları. Sonra TL ye bakaraktan aha kar ettik aha zarar ettik diyoruz . Halbuki hiçbir şey değişmiyor. 100 dolar hala 100 dolar . Mevduat açsan anca Amerika enflasyon oranını veriyor . Yurtdışı borsalara girecek bilgi birikimi yok . Kaldıki çoğu vatandaş kuru kuruya tutuyor elinde . Yok mu bunun basit, pratik bir yolu ? YTD
Milyon dolarlar seviyesinde paran varsa ne istersen yaparsın, ancak TR deki danışmanlar paranı yurtdışına yatırman konusunda yardımcı olmuyor. Onların işine kendi portföylerinde yer alan enstürmanlar geliyor.
Yurtdışı hisse senedi yatırımı vs riskli ve maliyetli işler. Paranı yurtdışından dolandırarak Türk eurobond alırsan yüzde 7,5 iyi para, hiç maceraya gerek yok.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
beyan sınırı altında eurobondda yurtdışıyla uğraşmaya da gerek yok. ama çok detayı var.. banka müdürleri, yatırım uzmanları dahil çoğu kişi özellikle vergilendirmesi konusunda oldukça bilgisiz ya da eksik bilgili gördüğüm kadarıyla.
forumdaki eurobond başlığını arada bir kaşıyorum konu canlansın diye ama nabız neredeyse yok gibi.
uzun yillar dollarda olanlar mutlaka kâr al yaparak ilerliyordur...mesela syn.Bahçeli nin dollari olmamiş olsaydi,7.20 den dollar bozdurabilirmiydi.
Bunun gibi örnekleri cogaltabiliriz...
diyelim ki;
100bin dollarin var,bunu ort. 7 den bozdurdun eline geçen para 700bin tl
diyelim ki 700bin tl ile ort. 5.35 den tekrar dollarlari yerine koydun,şuan elinde 130bin dollarin var...
söz temsili...oldu ki,aradan aylar geçti ve dollar 10 lu seviyelere cikti..esas kâr o zaman belli olur.
Uzun vadeli aylık grafik bana göre aşağı daha marj var diyor. Bolnger bandın içine daha yeni girdik, rsi hala yüksek, trend ortalamaları aşağılarda kaldı. 12 aylık ortalamaya değmesini bekliyorum. 4, 50lerde taban yapıp sonra uzun yıllar için 4.5 -6 arası dalgalanır. 6 üzeri uzun zaman zor bence. Tabi benim dediğim uzun vade. Kısada yukarı spekülatif hareketler olabilir. Benim düşüncem böyle.
F5121 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri