Sayfa 911/1003 İlkİlk ... 411811861901909910911912913921961 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 7,281 - 7,288 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

Duhul
    Feb 2020
    İkamet
    Cincinnati, Ohio, USA
    Gönderi
    1,700
     Alıntı Originally Posted by Kemtuz Yazıyı Oku
    selamlar,
    fonun günlük alım sınırı var, günlük 3m alım olunca kapatıyor.
    Anladım hocam, sağolun

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Fon piyasasında öyle bir şey olmaz. En azından ben 7 yıldır hiç rastlamadım. Borsa düştüğünde, hsyflerden de çıkış olur. Borsa çıktığında hsyflere hücum olur. Borsada da , hisse senedi fonlarında da alım-satım yapan aynı kolektif zeka. Panik oldu mu hepsinde oluyor, coşku oldu mu hepsinde oluyor.
    Hocam bugün içeriğinde türev kullanma izni olan fonların çoğu türev piyasalara yüklenip hisse taraflarındaki düşüşü törpülemek isteyecektir sanırım. Türev enstrümanlara böyle bir yüklenme olunca o enstrümanın törpüleme yoğunluğu düşüyor mu?

(Yani normalde %1 türev enstrümanla %10 luk hisse tarafının -1 düşüşünü ters pozisyonla sıfırlayabiliyorken, böyle günlerde %1 türev ters pozisyon ancak %5 hisse pozisyonu törpüleyebilir gib bir durum oluyor mu?)

Umarım analatabilmişimdir meramımı...
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    Hocam bugün içeriğinde türev kullanma izni olan fonların çoğu türev piyasalara yüklenip hisse taraflarındaki düşüşü törpülemek isteyecektir sanırım. Türev enstrümanlara böyle bir yüklenme olunca o enstrümanın törpüleme yoğunluğu düşüyor mu?

(Yani normalde %1 türev enstrümanla %10 luk hisse tarafının -1 düşüşünü ters pozisyonla sıfırlayabiliyorken, böyle günlerde %1 türev ters pozisyon ancak %5 hisse pozisyonu törpüleyebilir gib bir durum oluyor mu?)

Umarım analatabilmişimdir meramımı...
    Evet hocam anladım. Hayır kaldıraç değişmez, her durumda o kadarını törpüler. Sadece endeks mi shortluyor, yoksa elindeki payı mı shortluyor ona göre değişir, çünkü her payın ve endeksin kaldıraçı farklı.
    Ama kabaca ortalama 10 civarında. ( 8 ila 15 arasında çoğunlukla )

Ancak bizde yanlış bilinen bir durum var. Hedge amaçlı yani koruma amaçlı türev hemen hemen hiç biri yapmıyor. Çünkü , hedge yaptığında ve kendi pozisyonunun tersine gittiğinde piyasa, çok ciddi kötü getiriler olur. Sanılanın aksine nnf de o düzeyde yapmıyor. Bir gün -2 yaparkan az götüren fon ertesi gün 3 yapan endekse katılamaz zaten o durumda, matematiksel oalrak mümkün değil. Gün içinde o tür bir türev açma kapama vs. yapamaz bu büyüklükteki fonlar, ve yapmıyor.

Yani endeks %2 çıkarken, %1 getirse fon çok ses eden olmaz ama, %1 giderken ters türev ile %-2 yaparsa muazzam tepki çekerler zaten.
    Genelde pay kontrat ya da endeks kontrat ile türevi ''katalizör'' olarak getirilerde bir miktar daha fazla elde etmek için kullanıyorlar. Bunun istisnaları vardır tabi, benim incelediklerim öyle.

Yani bunu sizin için değil, bu hedge ( koruma ) amaçlı türev işini sürekli sihirli değnek gibi gören , viop mekanizmalarını pek anlamamış bir kitle var genelde onun için de, onların bilgisi için de söyledim. Sonuçta hedge iki yönlü bir bıçak. Ters pozisyonla götürüsünü törpülerken, getiriyi de törpüler. Eğer bunu tümü ile kullanırsa, belli bir düzeyin üstüne çıkarsa, portföyünde %20 hisse taşıyan bir defansif fondan farkı kalmaz analitik olarak. Aynı hesaba gelir.

Benim yıllardır gördüğüm iyi hsyfler; elinde endeksten ayrışan, en azından endeksten daha iyi performans gösteren hisselerle bunu başarıyorlar temelde.
    Zaten bu fonların içeriğindeki hisseler girilen tablolarla , ertesi gün fonların neredeyse çok yakın getirmesinin nedeni o. Türevlerin etkisi o düzeyde olsa muazzam farklar oluşurdu beklenen ile gerçekleşen arasında.
    Tüm bu söylediklerimin istisnaları mevcut ama sadece genel çerçeveyi çizmek için anlatıyorum.
    Son düzenleme : hellistheothers; 26-02-2021 saat: 14:59.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

4. ZAY - KT Portföy Sepet Hesap Para Piyasası Katılım Fonu Dönüşümü ile ilgili izahname kapta yayınlanmış, Özetle;

Fon’un yatırım stratejisi çerçevesinde, Fon toplam değerinin tamamı devamlı olarak vadesine en fazla 184 gün kalmış likiditesi yüksek para ve sermaye piyasası araçlarına yatırılır ve fon portföyünün günlük olarak hesaplanan ağırlıklı ortalama vadesi 45 günü aşamaz. Fon portföyüne vadeye kalan gün sayısı hesaplanamayan varlıklar dahil edilemez.
    Kısa vade kira sertifkası fonlarından belirgin fark ağırlıklı vade PPF fonlarındaki gibi, 45 gün ile sınırlanmış. Zay fon Kısa vade kira sertifikası fonuydu, son portföy dağılım raporundan da bakıldığında Portföyün Ortalama Vadesi: 128.53 gündü. Sanırım ziraat Kısa vade kira sertifikası fonu Zpk da, ortalama vadesi de 47'ye kadar düştü. Netice olarak Zay- "Para Piyasası Katılım Fonu" olarak ilk olacak. 25/03/2021 den itibaren dönüşüm gerçekleşecek. Fon tefasa kapalı, Kuveyt'in kendi müşterilerine açık. Tefasa açık Para piyasası katılım fonu için de izin aldılar diye hatırlıyorum, henüz kapta bilgi yok.

İlk izlenim olarak, Para Piyasası Katılım Fonları, PPF fonlarının faizsiz versiyonu gibi olacağa benziyor. Bakalım uygulamada nasıl olacak.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
     Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Evet hocam anladım. Hayır kaldıraç değişmez, her durumda o kadarını törpüler. Sadece endeks mi shortluyor, yoksa elindeki payı mı shortluyor ona göre değişir, çünkü her payın ve endeksin kaldıraçı farklı.
    Ama kabaca ortalama 10 civarında. ( 8 ila 15 arasında çoğunlukla )

Ancak bizde yanlış bilinen bir durum var. Hedge amaçlı yani koruma amaçlı türev hemen hemen hiç biri yapmıyor. Çünkü , hedge yaptığında ve kendi pozisyonunun tersine gittiğinde piyasa, çok ciddi kötü getiriler olur. Sanılanın aksine nnf de o düzeyde yapmıyor. Bir gün -2 yaparkan az götüren fon ertesi gün 3 yapan endekse katılamaz zaten o durumda, matematiksel oalrak mümkün değil. Gün içinde o tür bir türev açma kapama vs. yapamaz bu büyüklükteki fonlar, ve yapmıyor.

Yani endeks %2 çıkarken, %1 getirse fon çok ses eden olmaz ama, %1 giderken ters türev ile %-2 yaparsa muazzam tepki çekerler zaten.
    Genelde pay kontrat ya da endeks kontrat ile türevi ''katalizör'' olarak getirilerde bir miktar daha fazla elde etmek için kullanıyorlar. Bunun istisnaları vardır tabi, benim incelediklerim öyle.

Yani bunu sizin için değil, bu hedge ( koruma ) amaçlı türev işini sürekli sihirli değnek gibi gören , viop mekanizmalarını pek anlamamış bir kitle var genelde onun için de, onların bilgisi için de söyledim. Sonuçta hedge iki yönlü bir bıçak. Ters pozisyonla götürüsünü törpülerken, getiriyi de törpüler. Eğer bunu tümü ile kullanırsa, belli bir düzeyin üstüne çıkarsa, portföyünde %20 hisse taşıyan bir defansif fondan farkı kalmaz analitik olarak. Aynı hesaba gelir.

Benim yıllardır gördüğüm iyi hsyfler; elinde endeksten ayrışan, en azından endeksten daha iyi performans gösteren hisselerle bunu başarıyorlar temelde.
    Zaten bu fonların içeriğindeki hisseler girilen tablolarla neredeyse çok yakın getirmesinin nedeni o. Türevlerin etkisi o düzeyde olsa muazzam farklar oluşurdu beklenen ile gerçekleşen arasında.
    Tüm bu söylediklerimin istisnaları mevcut ama sadece genel çerçeveyi çizmek için anlatıyorum.
    Çok güzel bilgiler teşekkür ederim...
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

6. Arkadaşlar Merhaba, Bu us10y artışı sonrası piyasa değişimi OSD ye nasıl yansır acaba?? yorumunuzu alabilirsem sevinirim.

VKY-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

7. Akbank ppf’si dolmuş galiba ancak çok ufak bir miktar alıma izin verdi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

8. Merkez Kur % + 2,48

Sayfa 911/1003 İlkİlk ... 411811861901909910911912913921961 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz