Sayfa 912/1001 İlkİlk ... 412812862902910911912913914922962 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 7,289 - 7,296 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri( ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - VII

1.  Alıntı Originally Posted by virtue Yazıyı Oku
    Bu hamle büyük yatırımcıya ait olan paranın altına veya dolara gitmesine yönelik bir önlem midir?
    Bilen var mı?
    tam tersi,
    Alanı yıllarca borca, satanı likite geçirdiğine göre..
    Orta vade rekor faiz rejimi bekleyenler varsa cam simidi.
    Memento mori

2. Sahibinden de takip ediyordum 2 aydır lüks konut satışı durmuştu şimdi ise 5 ila 10 milyon arası konutlarda yüzde 80 kredi çekme imkanı veriliyor bu inanılmaz bir para pompalama
    demek maaşlarında yükseldiğini göz önüne alırsak kur sabit giderken hücum olacaktır evlere evi satan da eline geçen tl yi altına yeşile gömmeyeceğini düşünmek saflık olur

Alıntı Originally Posted by YapraksızYonca Yazıyı Oku
    Halkın, dedigi şu;
    Yüzde 8 x0.2stopaj kadar dolar primi trink eline sayıyoruz bu cepte,
    dolarını MB saat 11 kurundan Tlye çevirip 11.5 tl mevduat oranından bağlıyoruz..

- Vade sonunda dolar aynı yada düşük seviyedeyse bu tl faizinin tamamını alıyorsun

- vade sonunda dolar, Tl faiz getirisinden az artmissa o artıştan kalan miktar kadar tl faizini alıyorsun

- vade sonunda dolar diyelim tl faiz getirisinden fazla artmışsa tl faizi yok sadece baştaki dolarını aynen alıyorsun
    Görüldüğü gibi ,artışta kur koruma özelliği yok,, klasik ddkkm ye ne oran verdiler

Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    https://m.bloomberght.com/bddk-konut...elledi-2325900
    Konuta cansuyu geldi gelsin yeni zamlar
    Yatırımlik konut işi bitmiştir, nacane tedbirler bunlar

5.  Alıntı Originally Posted by Mavideniz35 Yazıyı Oku
    Vakıfı aradım , dövizden dönüşlü kkm de denilen oranlar var,

Fakat 95 gün vadeli yapılıyor ve vade sonunda usd 30 oldu diyelim, o kurdan alacak kadar hesabınıza TL yatıyor

saat 11 den önce dövize dönecem derseniz de vergisiz ve makas olmadan ana paranız kadar dövizi alıyorsunuz.

Sadece döviz çok çıkarsa ekstra verilen pirimi alamıyorsunuz ama ana paranıza verilen TL faizini de alabiliyorsunuz.

Paranın üç ay kesin bağlı kalması bana uymadı , onun için DİBS tarzındaki döviz vadeli hesaba devam , bu gün kupon ödemesi yapıldı , istediğim an biriken faizle çıkma avantajım var. Yıllık % 3,70 stopajsız net getiri.
    mobil bankacılıktan girildiğinde DİBS için görülen %3,70 mi, yoksa MK karşılığı hesaplama mı ?

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Akinonya Adası Kuzey Şato
    Gönderi
    3,990
    DOVİZ DÖNÜŞÜMLÜ kur korumalarda aldığın güne kur düşerse + %8.5 tl faizi alıyorsun
    Doviz azda çıksa çok da çıksa düşse de fark etmez yatırdığın doviz + %11 bileşik dolar faizi alıyorsunuz.

Euroda ise bu oran %6 larda.

Onun için size evrak filan vermezler.
    Bazı bankalar bu faizi teşvik primi diye peşin öder.
    Bazısı ise vade sonunda usd veya euro olarak öder.

aa güvenirsin güvenmezsin ben bir senedir bağlıyordum .
    Eskiden adı kur korumalı opsiyondu
    İŞ İŞ YAPMAZ. ADAM İŞ YAPAR. ms2026 Akinolu Kentuf.

7.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    https://m.bloomberght.com/bddk-konut...elledi-2325900
    Konuta cansuyu geldi gelsin yeni zamlar
    Sıfır konut için bir cansuyu ancak bu daha çok gerçek satış değerini gösterebilen sıfır konut satıcılarına yönelik bir durum. 5 milyona satılan bir konutta, enflasyon muhasebesi yapamayan yap-satçı müteahhitler sanıyorum ki 1 milyondan yukarı kredi kullandıramazlar.

2. el için bakarsak 2-5 milyon arası konutlarda %50 kredi kullanılabiliyor. Yani peşinat çok yüksek. A ve B enerji sınıfı konutlar için kullanılabilecek kredi oranları sırasıyla %60 ve %55 ancak bu sınıflara giren 2. el konut zor bulunur. Bulsanız dahi peşinat yine yüksek.

2. el konutta geriye 1 milyona kadar olan konut kredileri kalıyor ki konut değerinin %90'ına kadar verilen krediler 1 milyona kadar olan ev fiyatlarını artırabilir. Burada umuyorum ki ilk ev olması vs. gibi sınırlamalar uygulanır.

Kredi faiz oranları %1,99 olursa 1 milyon tl kredi için aylık geri ödemenin 21.963 TL, kamu bankalarındaki %1,29'luk oranda ise 16.429TL olacağı gözden kaçırılmamalı.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

8.  Alıntı Originally Posted by waryemez Yazıyı Oku
    mobil bankacılıktan girildiğinde DİBS için görülen %3,70 mi, yoksa MK karşılığı hesaplama mı ?
    Ben bu işlemi ocak ayında yapmıştım , şu an yapılıyor mu bilmiyorum.? Ağustos vadeli idi.

Bu gün kupon ödemem yapıldı MT ye alternatif ne var dediğimde KKM olayını bahsetti.

Ben de çıkış özgürlüğü olduğu için DİBS de kalmaya devam ediyorum.

İşlem sadece şubeden yapılabiliyordu. Netden yada mobilden olmuyor.

Ayrıca alt limit 250K USD olarak yapılabiliyordu.

Sayfa 912/1001 İlkİlk ... 412812862902910911912913914922962 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •