Sayfa 913/937 İlkİlk ... 413813863903911912913914915923 ... SonSon
Arama sonucu : 7495 madde; 7,297 - 7,304 arası.

Konu: ISKUR - İş Bankası Kurucu

1.  Alıntı Originally Posted by Serber Yazıyı Oku
    InşAllah sussurluklu, iyi dileklerin için teşekkür ederim.
    Çok simsar var insanlarıda işkur olacak diye kandırıyorlar, yatacak yerleri yok
    Arkadaşım hem satıyorum diyorsun ama kaç gündür mesajlara cevap vermiyorsun.Sonrada gelip şöyle olmayacak böyle omacak diye burada yazıyorsun.Amacın nedir tam olarak?

2.  Alıntı Originally Posted by agahahlatli Yazıyı Oku
    Arkadaşım hem satıyorum diyorsun ama kaç gündür mesajlara cevap vermiyorsun.Sonrada gelip şöyle olmayacak böyle omacak diye burada yazıyorsun.Amacın nedir tam olarak?
    Benim de kafam karıştı. Zekâ düzeyim yetersiz herhâlde. Biri diyor "toplama yok; ISATR de yakında 300'lere düşer," beriki de çıkmış diyor ki "ISATR farklı, toplanacak hisse ama ISKUR elimizde patladı!"

3.  Alıntı Originally Posted by Serber Yazıyı Oku
    İşatr ile işkur aynı hisse değil. Bunun ayrımını yapmak zorda değil. İşatr kısmi bölünmede toplanılacak hisse, işkur ise holdingleşme tarafına aktarılmayıp banka bünyesinde kalacak. En büyük işaret buysa vay halinize…
    İsatr de 5 adet alıcı bekliyor çünkü cazip hisse, aynı mantıkta işkurda 4 adet satıcı var, alıcı yok.

Lütfen manipülasyonculara kanmayın, okuyun…
    Dediğinize göre kısmi bölünmede imtiyazlılar toplanıp (A-B) ,kurucu (ISKUR) banka bünyesinde kalacak bu dediğiniz kesin mi yani ISKUR’a herhangi bir şey verilmeyecek mi

4.  Alıntı Originally Posted by Chivas Yazıyı Oku
    Dediğinize göre kısmi bölünmede imtiyazlılar toplanıp (A-B) ,kurucu (ISKUR) banka bünyesinde kalacak bu dediğiniz kesin mi yani ISKUR’a herhangi bir şey verilmeyecek mi
    TTK 140/5, yen kurulacak olan TİBAŞ'ın ISKUR'u gerçek değerinden satın alması gerektiğini söylüyor. İş Bankası bu hükmün uygulama alanı bulmayacağını ifâde ediyor. Ancak, satın alma yükümlülüğü İş Bankası'nda değil, TİBAŞ'ta ve TİBAŞ da henüz kuruluş sürecini tamamlamadı.

5. Tibaş iş bankasının yavru şirketi olarak kuruluyor.
    91 yılında ki genel kurulda işkur hisselerine kısıtlılık getirildi. Bu yıldan sonra bu hisseyi alanlara mahkemeler “bu kısıtlılığı bilerek aldın” ve ya “zaman aşımı” olarak değerlendirme yaptı.
    Lütfen mahkemeden dönen redleri arastırın.

İş bankasının internet sitesinde bölünmeye ilişkin duyurular kısmını okuyun.
    Kesin yüzde yüz diyebilcegim birsey yok ancak sadece olcak etcek Şafak yazmak yerine bilgi paylasımı ve ya mantıklı yorumlar olması taraftarıyım.
    Burda olmıcak denince ve ya olcak denince sonuç değişmicek.

6. Göremedim mesajını bir daha atar mısın?
    Amacım bilgi paylaşımı, bende kararsızım amacım ne olabilir en doğru kararı vermeye calısıyorum. Agahahlatlı yı cevapsız bırakma gibi bir gizli planım yok rahat ol.

7. Kısmı bölünme usulü kurucu hisseleri toplama zorunluluğu getirmiyor. Ancak a ve b yi toplama eğiliminde bankanın acıklamaları.
    KESİN diyemem keşke %100 bilebilsem ancak %90 anlaşılan bu.

8. İşatr ve işbtr nin geri çagrılacağını neye dayanak söylüyorsunuz açıklarsanız sevinirim.

https://www.isbank.com.tr/bankamizi-...LERI%CC%87.pdf

Yukarıda linkini verdiğim bölünme raporunun ilk iki sayfasına bakarsanız;

Tüykiye İş Bankası ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde, kendi mülkiyetinde bulunan,
    -Türkiye şişe ve Cam Fabrikalaraı A.Ş. sermayesindeki %51,06 oranında ve 1.563.976.032TL nominal değerdeki,
    -Trakya Yatırım holding A.Ş. sermayesindeki %100 oranında ve xx nominal değerdeki,
    -X firmasında ki X değerdeki, ...... vss
    Payları ......... kanun maddesinde düzenlenen şekilde iştirak modeliyle kolaylaştırılmış usulde kısmi bölünme suretiyle %100 pay sahipliğinde kurulacak yeni bir şirkete (Tibas A.ş) devredecektir.

Kısacası diyorki İş bankası A.Ş. nin sahip olduğu diger şirketlerde ki hisseleri İş bankası A.Ş den alıp Tibaş A.Ş. ye devredeceğim ve Tibas A:Ş. nin de tek sahibi ben olacağım yani bölünen İş bankası A.Ş. nin yukarıda sayılan şirketlerde ki sahip olduğu hisse payları.

İş bankası A.Ş. nin kendi iç şirket paylarının bölünmesiyle ilgili hiç bir madde yok olay tamamen iş bankası A.Ş nin sahip oldugu diger şirketlerde ki hisseler ile ilgili.

Daha basit nasıl anlatırım bilemedim umarım anlatabilmişimdir.

Daha önceden yazdıgım gibi bölünme sonrası İŞATR İŞBTR İŞCTR ve İŞKUR hisselerinde hiç bir değişiklik olmadan borsada oldugu gibi işlem görmeye devam edecek. Aracı kurumlarınızı arayarak teyit edebilirsiz.

Sayfa 913/937 İlkİlk ... 413813863903911912913914915923 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •