fatalizm den uzak durmak lazım ariston abey.
insanın almış olduğu eğitim veya anne babasından kalan kültür vb yetişme ortamı gibi şeylere bağlı kalmamak lazım.
hayatta en mutlu olan insanlar çabuk dejenere olabilen ve çabuk uyum sağlayabilen insanlardır.
kadere saplanıp kalırsan ömür boşa geçer.
bağlı diğer durumda insanın kendi benliği.. ilk görüşte aşk.. devlerin aşkı büyük olur gibi kavramlar. büyüdükçe anlarsın aşk birkerelik falan değilmiş.. ayrıldığında ilk başlarda dünya başına yıkılsada bakarsın sonra iyiki bırakmışım dedirtir.
o dev ak falan kısa bir hayecan olarak kalır.
aynaya baktığında bu benmiyim sorusu önemli..yani tüm duygularımla tüm yaşantımla tecrübelerimle hayatımın gidişatı ile sorduğun içinde bulunduğun duruma göre değişir. bu benmiim sorusu değişkenlik göstersede o benliğe uygunmuyum diye devam eder.. neden beni ne kadar tamamlıyor kafa şeklim içimdeki bene veya göz rengim veya saçımı neden bu yana tarıyorum saç rengim vs vs vs..
bunlar gerçekten bana uygun mu. diye devam ediyor
insanoğlu sonuçta bir yolculuk yapıyor .. dışta olduğu gibi iç dünyasındaki yolculukla birlikte.
ve tabi o yolunbir sonu var. geri dönüşü olmayan bir son.
kainatın yaşına kıyasla kendi ömür sürene bakarsak göz açıp kapayana kadar bile bir süre değil. o nedenle hayatta gerçekten ne olduğunu öğrenemeden gidiyoruz.
bilseydik tadı olurmuydu veya bir önemi olurmuydu o başka.
o nedenle belli kalıplara saplanıp kalmaktansa uyuma odaklanmalısın .. etraf çoşuyorken sen oturamazsın. bu kezde herkez bana bakıyor diyip kendini farklı hissetmene neden olur ve ayrılırsın üzülebilirsin.
oysa insanlar ve hayvanlar yeni bir insan veya işte hayvanlar kendi cinslerinden olan yeni bir grup canlı ile karşılaştıklarında senin farkını sen kendin bilsen bile. onlar aslında hiç bir zaman bilemeyecektir ve sorgulamayacaktırda. kolayca uyum sağlayabilirsin. bu dediğim şey setup olarak zaten genlerimizde var . yani senin farklı biri olduğunu düşünecek kapasiteleri bile yok
hayata birazda kim yaptı nasıl oldu nasıl oluyor sorularına allah yabdı diyip geçip fizik kanunlarını karıştırmamak gerek.

Yer İmleri