Originally Posted by
KARADUMAN
1980-90 lar .. o zamanlar üniversite giriş sınavlarında sözel sayısal eşit ağırlık vardı .60 şar soruydu sanırım her biri. Matematik ve fenden 10-15 er net yapan ve sözelden 30-40 net yapan tıp fakültesini diş hekimliği vs kazanıyordu..
şuan nerdeyse fule yakın seviyeler yapmalısın ki buralara girmelisin..
o zamanlar bu öğrenciler yetersiz miydi. Hayır..
ama şimdi hem KPSS hem diğer sınavlarda verilen mesaj şu: SEN YETERSİZSİN, SEN YETERİ KADAR PUAN ALAMADIN, SUÇLU SENSİN..
gençleri bu hale düşürdüler. Yönetenlerin hataları yüzünden gençler yetersizlik duygusu içinde boğuluyor..
mesela öğretmen adayı. Öğretmenliği kazanıyor en az 4 yıl okuyor. Arkasından GENEL KÜLTÜR SINAVI..GENEL YETENEK SINAVI..ALAN SINAVI..ÖĞRETMENLİK BİLGİ SINAVI..ÜSTÜNE MÜLAKAT..
1 alanda 1000 tane mezun varsa bunun 50 tanesi öğretmen olabiliyor, diğer 950 tanesi yetersizlik duygusu ile yaşamaya devam ediyor. Niye çünkü devletin alacağı 50 kişi..51 kişi değil. Yetkililer 51 kişi alsaydı, o zaman da 949 genç yetersizlik duygusu ile yaşamaya devam edecekti..
bu acı bir tablo. Suçu gençlere atmak yani. Onlara kendilerinin suçlu hissettirilmesi..
senin imkanın paran yoksa onları beslemeye o zaman üniversitelerin fazlasını kapat..
gençlerin hayallerini umutlarını çalma..
bilinçsiz veli ve toplum bunu bilmiyor, genci suçluyor..
Milli eğitim bakanlığının ve YÖK'ün hayatın gerçeklerinden uzak olmasıyla alakalı bu dert...
Milli eğitime endüstri mühendisi bir bakan getirilmeli ve tepe yönetimi %90' mühendislerden oluşmalı.
Şimdiki bakanı yetersiz gördüğümden değil.....
Analitik düşünce sahibi insanlardan oluşmalı milli eğitim bakanlığı..
Cemiyetin ihtiyaçları tesbit edilmeli, ona göre mahalle arası mesleklere meslek liseleri ve fakülteler açılmalı...
Tıraş olduğum berberin çırağı yok.. 50 yasının üstünde.
Sıhhi tesisatçı, ambülans hemsireliği mezunu..
İşletme mezunu garson...
Aşçılık garsonluk meslek liseleri her ilçede açılmalı...
Geçen yıl THY genel kurulunda Yönetim kurulu başkanına pilot ihtiyacınızın çok üstünde kursiyerler alın (aydın'da pilot okulları var), mezunlarınızı dünyadaki havayollarına ihrac edin, havadaki uçakların çoğunda türk pilotlar görev yapsın...... teklifi yaptım....
Neyse...
İktisadi kalkınmamız hepimizin arzusu...
Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır.
"Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-
Yer İmleri