Sayfa 921/937 İlkİlk ... 421821871911919920921922923931 ... SonSon
Arama sonucu : 7495 madde; 7,361 - 7,368 arası.

Konu: ISKUR - İş Bankası Kurucu

1.  Alıntı Originally Posted by Serber Yazıyı Oku
    Bu forumda gaz vermeyen arkadaşlar için yazıyorum. Bu bankers bu forumda 2019 dan beri yazıyor. Allah aşkına neler yazmış okuyun.
    2019 değil, eski formattakiler de vardır da onlar arşive gitti, daha eskidir. İftira atmaya devam edersen hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Spk nezdinde suç olan konularla ilgili kafana göre insanlara iftira atamazsın.

2.  Alıntı Originally Posted by Bankers Yazıyı Oku
    Artık bilinçli şekilde yönlendirme yaptığınızdan emin oldum. İsctr’ye imtiyazlı hisse dediğiniz an konu kilitleniyor zaten.
    Bu tarz yorumlardan ziyada İşatr nin ve işbtr nin imtiyazı neymiş onu yazın esas sözleşmesine bakın diyorsunuz olanları yazıyorum sonra beğenmiyorsunuz İşatr ve İşbtr şunlar şunlar yüzünden imtiyazlıdır ve şunlar şunlar yüzünden çok değerlidir diyemiyorsunuz.

Alıntı Originally Posted by Bankers Yazıyı Oku
    Kaldı ki doğrudan bankaya aktarılması gereken iştirak şirketlerinin karları araya şirket kurarak oraya aktarılacak, dilediği kadar hukuku arkadan dolanmaya çalışsın, takılır.
    koyu ile işaretlediğim evet aynen doğru peki asıl soru o araya giren şirketin karları kime gidecek? Cevap tek ortak işbankası a.ş.

Alıntı Originally Posted by Bankers Yazıyı Oku
    Benim size bir sorum var, bankanın avukatlığına soyunma motivasyonunuzun kaynağı nedir?
    Motivasyonumun kaynağı olayın bildigim bir konu olması sebebiyle bu aralar bol bol da boş vaktim var bir çok borsa dışı forumu da aktif olarak kullanmaktayım. Burada yazılan yanlış bilgileri gördükçe insan kendini tutamıyor.

3.  Alıntı Originally Posted by test10 Yazıyı Oku
    Bu tarz yorumlardan ziyada İşatr nin ve işbtr nin imtiyazı neymiş onu yazın esas sözleşmesine bakın diyorsunuz olanları yazıyorum sonra beğenmiyorsunuz İşatr ve İşbtr şunlar şunlar yüzünden imtiyazlıdır ve şunlar şunlar yüzünden çok değerlidir diyemiyorsunuz.

koyu ile işaretlediğim evet aynen doğru peki asıl soru o araya giren şirketin karları kime gidecek? Cevap tek ortak işbankası a.ş.

Motivasyonumun kaynağı olayın bildigim bir konu olması sebebiyle bu aralar bol bol da boş vaktim var bir çok borsa dışı forumu da aktif olarak kullanmaktayım. Burada yazılan yanlış bilgileri gördükçe insan kendini tutamıyor.
    Eski ttk zamanından Yargıtay kararı paylaşmışsınız. İlgili ticaret kanunu maddelerinde istisna yok yavru şirket modelinde. İmtiyazının ne olduğunun önemi yok, imtiyazın kadük hale getirilmiş olması imtiyazı ortadan kaldırmıyor.

Ttk yanlış derseniz bunu tartışabiliriz fakat mevcut halde benim bu konudaki görüşüm net.

4.  Alıntı Originally Posted by test10 Yazıyı Oku

Sayin test10,

Oncelikle soylediklerinize katilmakla beraber beyin cimnastigi yapmak adina musaadenizle bir soru sormak isterim.

Yeni kurulan sirketlerin tek sahibi İsbank olacak. Dolayisiyla kurucular icin bir hak kaybi olmayacak. Bunda mutabikim. Peki yeni sirket ileride halka arz edilirse ki edilecegini ilk yatirimci toplantisinda CFO soyledi. Bu durumda kurucu icin bir hak kaybi olmayacak midir? Veyahut isa ve isb icin...

5.  Alıntı Originally Posted by Gg1101 Yazıyı Oku
    Sayin test10,

Oncelikle soylediklerinize katilmakla beraber beyin cimnastigi yapmak adina musaadenizle bir soru sormak isterim.

Yeni kurulan sirketlerin tek sahibi İsbank olacak. Dolayisiyla kurucular icin bir hak kaybi olmayacak. Bunda mutabikim. Peki yeni sirket ileride halka arz edilirse ki edilecegini ilk yatirimci toplantisinda CFO soyledi. Bu durumda kurucu icin bir hak kaybi olmayacak midir? Veyahut isa ve isb icin...
    İşte aradığım tartışma ruhu bu valla biri ile anlaşabilmek çok güzel
    Evet benimde aklıma geldi yeni şirketin halka arzı yada İşbankası haricinde Tibaş ın hisselerinin başkalarına satışı yapılırsa intifa ve pay senedi sahiplerinin zarara uğrayacak olması sebebiyle dava açıp kazanma ihtimalleri kuvvetle muhtemeldir.
    Son düzenleme : test10; 13-06-2024 saat: 19:43.

6.  Alıntı Originally Posted by Gg1101 Yazıyı Oku
    Sayin test10,

Hak kaybı olmadığı zaman ttk 140 uygulanmaz nerede yazıyor, paylaşır mısınız. Araya 10 tane şirket koyalım, karı eritelim örtülü transferlerle vs, ne güzel dünya.

7.  Alıntı Originally Posted by Bankers Yazıyı Oku
    Hak kaybı olmadığı zaman ttk 140 uygulanmaz nerede yazıyor, paylaşır mısınız. Araya 10 tane şirket koyalım, karı eritelim örtülü transferlerle vs, ne güzel dünya.
    Sayin Bankers

Bende bu konuda Sayin test10 gibi dusunuyorum. Bankanin ozkaynaginda kontrol gucunde karliliginda herhangi bir degisiklik olmuyor. Kaldi ki İsbankasi gibi bir kurum bu konuyla ilgili herhangi bir hukuk gorusu danismanlik almadan bu ise girismez. Zaten oyle yapmislarsa da vay onlarin haline derim.

Hatta sesli dusunuyorum. İsterse bu sirketleri satabilirler, tasfiye edebilirler, karlarini bir omur boyu dagitmazlar. O zamanda kurucu ne yapabilir? Yani olay kari eritelim ortulu transfer yapalim degil bence.

8. Sayin test10

Cevabiniz ve hizli donusunuz cin tesekkurler.

Sayfa 921/937 İlkİlk ... 421821871911919920921922923931 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •