Sayfa 925/1002 İlkİlk ... 425825875915923924925926927935975 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 7,393 - 7,400 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
    Şimdi bakıyorum da tüm mevduatı tl. de olanlar son bir ayda dolar bazında %30-35, son bir yılda %70-80 zararda oluyor sanırım, hadi ben bir miktarı fonlarla, mevduatla kurtardım desem yine de son bir yılda en az %40-50 zarar var, bunu bir çıkarmanın imkanı yok.
    Peki bundan sonra ne yapmak gerekiyor, tamamen döviz veya yabancı fonlara mı geçelim, yoksa dolar ve borsalar buradan iner mi?, uzun süre yerinde mi sayar? tabi belli değil, para kazanmayı geçtim, paramızın değerini koruyamıyoruz nasıl bir ortam anlamadım, ev, araba alsak çok daha iyiymiş.
    Hele yazlik?
    Gecen sene 780 e satilamayan yazlik
    Simdi 2950 yazmis
    Adam akilli bir yazlik alsak desek 4 m altinda birsey kalmadi gibi...
    Diyorum ya tamamen kumara dondu
    Kim ne tutturursa

2. Velhasıl Türkiye'de tasarruf, her zaman cezalandırılır diyebilir miyiz? Sürekli tüketeceksin, tüketeceksin, tüketeceksin...

3.  Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Dolar getirisini cikinca tge haric alayi cop gorunuyor

Aes petrol cokusu sonrasi cikis oldugu icin bu kadar yuksek getirdi. Bir daha ayni istikrari sergiler mi bilinmez
    Afs ise koronadan dolayi saglik hisseleri patladi i sebeple diyebiliriz...

Eee kalanlar?
    Dolar etkisini cikinca mevduat civari getiri elde etmis gibi...

Tge izlenmesi gereken bir fondur
    Ytd
    Ben bunu en başta dediydim.

Alıntı Originally Posted by Ege35 Yazıyı Oku
    Anlamlı getiri ne demek ona bakmak lazım aslında. Belirttiğiniz 25.01.2021 ila 15.10 2021 arası USD yaklaşık % 24 getirmiş. Buna göre baktığımızda yabancı hisse senedi fonları dışında neredeyse hiçbir fon dolar getirisini geçememiş. Geçen 1-2 tane fon var ama onlardaki stopajı düştüğünde ise yine dolar getirisi altında kalıyor.

Bu durumda şu soru aklımı kurcalamaya başladı. Biz neden fon alıyoruz ki..

Hayirdir sabah sabah dellendi bizim oglan
    14.10 a dokundu

5.  Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Hayirdir sabah sabah dellendi bizim oglan
    14.10 a dokundu
    Seti 14 değil 15 de kurun demişler diye bir söylenti vardı, doğrudur belki de.

6. S&P görünümü negatif yapmış. Onun etkisi olabilir mi?

7.  Alıntı Originally Posted by Webster Yazıyı Oku
    Hele yazlik?
    Gecen sene 780 e satilamayan yazlik
    Simdi 2950 yazmis
    Adam akilli bir yazlik alsak desek 4 m altinda birsey kalmadi gibi...
    Diyorum ya tamamen kumara dondu
    Kim ne tutturursa
    sorma üstat yazlık işi de yalan oldu, orası mı burası mı derken üçün birini aldım, yine de bakıyorum ama denize daha uzak, daha ucuz ve daha küçük yerlere, yer olarak kesin karar versem gerisi gelir de sorun orada.
    benim anlamadığım eskiden satılmadıkça fiyat düşerlerdi, şimdi ev fiyatları da dövize endeksli oldu iyice.

8.  Alıntı Originally Posted by ActuallyMelik Yazıyı Oku
    Velhasıl Türkiye'de tasarruf, her zaman cezalandırılır diyebilir miyiz? Sürekli tüketeceksin, tüketeceksin, tüketeceksin...
    ihtiyacın olanı alacaksın hiç ertelemeyeceksin orası kesin ama tamamını tüketmek bence yanlış olur, onun yerine döviz, altın veya arsa, ev, araba almak en iyisiymiş.

Sayfa 925/1002 İlkİlk ... 425825875915923924925926927935975 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •