Originally Posted by
powerpc
katar falan hikaye,oradan evet biraz para geliyor ama katarlının parası değil o. katardan ancak şirket,g.menkul satışı ile dolar gelir ama o para bu ülkeyi döndürmez. katar iyice abartılmış bir balondur. neyse katarı boşver. Burada benim bir suçum yok dövizi ben arttırmıyorum. sorun bu yanlış ekonomi yönetiminde,ehil olmayan kişiler amatörce kararlar veriyor. bu özellikle TL genişlemeci politikalar ile dövizin artması her zaman garantidir. gerçi TL genişleme olmasa bu balon ekonomi çoktan durmuştu,ama bu KGF vs. diğer şark kurnazı kararlar sorunları öteleliyor sadece. kanserli hastaya morfin veriyorsun,iyileştiğini sanıyor. TL nin kalıcı güçlenmesi için önce bu orta çağ kafasının bitmesi ve 1923 te başlattığımız aydınlanma yoluna dönmemiz gerekiyor. TL tedavüle çıktığında beri ilk defa 1946 da gerici yola girdiğimiz zaman değer kaybetti, M.Kemal Atatürk zamanı 1 USD = 1 TL den işlem görüyordu.1946 dan sonra TL bugüne kadar 3,500,000 kat değer kaybettti,çünkü biz yanlış yola saptık. bu orta çağ kafası ile dolar 10-20TL olsa bile hiç şaşırmam. 1958 de bunların ağababası MENDERES döneminde Dolar 2.83'den 9.02 Liraya Fırlamıştı. Bu cumhuriyet tarihinin en büyük devalüasyonudur. Torunları bu kafayla bu rekoruda kıracak. AZ KALDI
Yer İmleri