Sayfa 927/1002 İlkİlk ... 427827877917925926927928929937977 ... SonSon
Arama sonucu : 8014 madde; 7,409 - 7,416 arası.

Konu: Viop XXXVIII

Alıntı Originally Posted by uptrend Yazıyı Oku
    konut satışları rekor kırmış.Enflasyona karşı millet parayı konuta yatırdı.Yıllık 1.5 milyon konut satışı avrupa rekoru.
    şu an ülkedeki en ucuz şey konut kredisi bana göre. birkaç kere de yazdım.

oranlar inanılmaz.
    audentes Fortuna iuvat

2. Aceleye geldi sanırım, hiç rahat değilim.. pala akşam pazarı ucuzluğu yaparsa yandı gülüm keten helva
    Hamdım Piştim Yandım

3.  Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Aceleye geldi sanırım, hiç rahat değilim.. pala akşam pazarı ucuzluğu yaparsa yandı gülüm keten helva
    akşam bazarında ucuzluk olur bugün.

4. haftasonu riski alınır mı ki miki

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul/L.A
    Gönderi
    723
     Alıntı Originally Posted by el turco Yazıyı Oku
    şu an ülkedeki en ucuz şey konut kredisi bana göre. birkaç kere de yazdım.

oranlar inanılmaz.
    Devlet bankalarından alıyorsanız evet ama özel bankalar artık değil ... %2.15 civarı hep...

En doğrusu Eylül, ekim ayında almaktı. Hem ev fiyatlarında o son sıçrama olmamıştı hem de özel bankalar %1.4 civarı veriyorlardı zaten. Bugün devlet bankasından çekeceğiniz kredi yine o civarda olacak ama aynı eve nerdeyse iki kat para vermeniz gerekecek...

Bu yabancıların konut alma işi çözülmek zorunda.
    Ben bağdat caddesinde ev yaptığım için bizim burda pek arap tayfa yok. Ayrıca evlerde ztn 250 bin dolar üstünde, o yüzden ben rastlamıyorum ama farklı yerde inşaat yapan arkadaşlarımdan veya daire satan arkadaşlarımdan sıkça duyuyorum.

250 bin dolar altında ki daireleri eksperlere 250 bin dolar ve üstü gibi fiyatlatıp, sonra da vatandaşlık alıyorlar. Eksperler 150-200 bin tl rüşvet alıyormuş.

1 milyon luk dairesini 1.5 milyona satıyor, satıcı. Alan arap, 250 bin dolar vereceğine, 1.5M TL vermiş oluyor. Arada eksper ve emlakçı çok güzel rüşvet, komisyon alıyor. Devlet baba da tapu masrafını 300-500 bin tl üzerinden alacak iken, 3.5M TL üzerinden alıyor. Herkes mutlu, herkes kazanıyor. akp yine win-win-win-win bir sistem kurdu :P

Kaybeden kim? Bu sistemin içinde olmayan herkes. En fiyatları suni artıyor ve kalitesiz bir tayfa ucuza Türkiye vatandaşı oluyor. Gelecek nesiller bunların acısını çok çekecek...
    “Is man merely a mistake of God's? Or God merely a mistake of man?” - F.Nietzsche

Alıntı Originally Posted by Ariakas Yazıyı Oku
    Devlet bankalarından alıyorsanız evet ama özel bankalar artık değil ... %2.15 civarı hep...

En doğrusu Eylül, ekim ayında almaktı. Hem ev fiyatlarında o son sıçrama olmamıştı hem de özel bankalar %1.4 civarı veriyorlardı zaten. Bugün devlet bankasından çekeceğiniz kredi yine o civarda olacak ama aynı eve nerdeyse iki kat para vermeniz gerekecek...

Bu yabancıların konut alma işi çözülmek zorunda.
    Ben bağdat caddesinde ev yaptığım için bizim burda pek arap tayfa yok. Ayrıca evlerde ztn 250 bin dolar üstünde, o yüzden ben rastlamıyorum ama farklı yerde inşaat yapan arkadaşlarımdan veya daire satan arkadaşlarımdan sıkça duyuyorum.

250 bin dolar altında ki daireleri eksperlere 250 bin dolar ve üstü gibi fiyatlatıp, sonra da vatandaşlık alıyorlar. Eksperler 150-200 bin tl rüşvet alıyormuş.

1 milyon luk dairesini 1.5 milyona satıyor, satıcı. Alan arap, 250 bin dolar vereceğine, 1.5M TL vermiş oluyor. Arada eksper ve emlakçı çok güzel rüşvet, komisyon alıyor. Devlet baba da tapu masrafını 300-500 bin tl üzerinden alacak iken, 3.5M TL üzerinden alıyor. Herkes mutlu, herkes kazanıyor. akp yine win-win-win-win bir sistem kurdu :P

Kaybeden kim? Bu sistemin içinde olmayan herkes. En fiyatları suni artıyor ve kalitesiz bir tayfa ucuza Türkiye vatandaşı oluyor. Gelecek nesiller bunların acısını çok çekecek...
    tabii ki özel bankalarla kamu bankalarının arasındaki makas çok fazla. onu da buraya yazmıştım. siz de kadıköyde inşaat işi yaptığınızı yazmıştınız.

sonuçta kamu bankalarından çok ucuza kredi alma imkanı var. ille özel banka olacak diye bir kaide yok.

belki de o sürecin de sonuna yaklaştık.

dolar bu kadar çıkarken müteahhit konut yapar mı? konut arzı yeterli mi?
    audentes Fortuna iuvat

7.  Alıntı Originally Posted by Calibra Yazıyı Oku
    akşam bazarında ucuzluk olur bugün.
    Yurt dışı piyasalarda göçtü, gidişat onu gösteriyor
    Hamdım Piştim Yandım

8. Brent petrolün varil fiyatı 85 doları geçti

depoları doldurun bence
    Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır.

Sayfa 927/1002 İlkİlk ... 427827877917925926927928929937977 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •