Çok değerli Cover13; Bir senedi değerlendirirken,senedin temel verilerinden ayrı olarak ülkemiz ve dünyanın ekonomik gerçeklerini de düşünmek zorunda olduğumuz gerçeğini gözönünde tutuyorum.
Şöyle düşünüyorum;faizler çok düşük ve daha da düşecek.Döviz asala agresif artmayacak.Altın iner de çıkar da zarar da ettirebilir.Gayrimenkulun ise reel getiri sunacağını hiç düşünmüyorum.Şayet bir dünya krizi olmazsa yine borsanın bu seviyelerinden daha yukarılara düşe kalka da olsa yolculuk yapacağını düşünüyorum.İşte şimdi burada Sarkuysan'ın yeri ne? ben senede aşık değilim.Senedin borsa endeksinin seviyesine göre ve yukarıda saydığım yatırım araçlarının bundan sonraki getirilerinin kısır olacağı düşüncemle fiyatının çok düşük olduğu düşüncem ağır basıyor.Sizin "senet %60 pirim yaparsa satarım"düşüncenize saygı duyuyorum ama bazen %60 çıkan senedi satınca senet asıl yükselişini ondan sonra yaptığına eminim siz de çok şahit oldunuz.
Ekonomik krizde olmamıza ve özellikle dış konjonkürde ülkemizin canını sıkan bunca meseleler olmasına rağmen borsa bu seviyelere gelebiliyor,kurlar ve faiz tamamıyla kontrol altında tutulabiliyorsa bizim yeni bir sayfa açıp farklı ve olumlu bir trende girdiğimizin göstergesi de olabilir düşüncesindeyim.Bakın size bir örnek vereyim; IŞC borsanın bu seviyesinde bile hala ne kadar düşük.Oysa özsermayesine göre bile en az olması gereken fiyatı 10.7 TL.ama senet hala fiyatı çok yüksekmiş gibi buralarda tutuluyor. Sarkuysan'ı da böyle görüyorum,Soda'yı da.
Selam ve sevgilerimle herkese sağlıklar diliyorum.
Yer İmleri